אלטרנטיביהייטק HI TECHסטארטאפ ניישן

MINE החברה שמחזירה למשתמשים את השליטה במידע האישי באינטרנט, משיקה בארה”ב וסוגרת את סבב A בגיוס של 9.5 מיליון דולר בהשקעה ראשונה של קרן ה-AI של גוגל

בעיצומה של המגיפה, ובתוך פחות משנה מגיוס הסיד: 

הסטארטאפ הישראלי MINE (מיין) המאפשר לכל אחד מאיתנו להחזיר את השליטה על המידע האישי ולהפחית סיכונים דיגיטליים, מכריז היום (רביעי, 21.10.20), על השקת המוצר בשוק האמריקאי וסגירת סבב גיוס של Round A בסך של 9.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה, קרן הון סיכון הממוקדת AI של גוגל; Gradient Ventures – בהשקעתה הראשונה ביזמות ישראלית; בצירוף שתי קרנות חדשות: e.ventures ,MassMutual Ventures ובתמיכת המשקיעים הקיימים בחברה Battery Ventures ו-Saban Ventures. בכך, משלימה החברה שהוקמה רק לפני שנה וחצי גיוסים בסך של כ-12.5 מיליון דולר. את הסבב השלימה החברה בעיצומה של מגיפת הקורונה ובהתאם למגבלות, תוך ביצוע שיחות זום מרובות עם הקרנות המשקיעות שמעולם לא פגשו את היזמים פנים מול פנים.

Mine הוקמה על בסיס התובנה כי מצד אחד – עוד לא הומצא ‘אינטרנט נטול סיכונים’ וכי פריצות למאגרי מידע ונתונים הן עובדה מוגמרת שתמשיך ללוות אותנו עוד זמן רב בעת

Mine הוקמה על בסיס התובנה כי מצד אחד – עוד לא הומצא ‘אינטרנט נטול סיכונים’ וכי פריצות למאגרי מידע ונתונים הן עובדה מוגמרת שתמשיך ללוות אותנו עוד זמן רב בעתיד; ומצד שני – כי המשתמשים מעוניינים להמשיך ליהנות מכל מה שיש לרשת להציע, גם במחיר של גילוי חלק מהמידע האישי שלהם, כמו נתוני זהות, אשראי, וכו’. על כן, וכדי לגשר על המתח שבין הצורך לגלות מידע לבין החשש מאובדנו ומשימוש לוקה בו –  הוחלט במיין לגבש פתרון ומאפשר למשתמשים להמשיך וליהנות מהאינטרנט, מבלי לשנות את התנהגותם, אך תוך שהם מקבלים ידיעה מלאה לגבי איזה מידע שלהם שמור ואצל אילו חברות, בצירוף אפשרות לשליחת בקשה כי המידע שאין בו עוד צורך ימחק לאלתר. כך, הפתרון של מיין מתמקד בהענקת שקיפות מלאה והאפשרות למשתמשים לשלוט באופן חלוקת המידע שלהם באינטרנט. 

במקביל לעלייתן של הרשתות החברתיות ואיסוף נתונים אישיים ברחבי העולם, גדל משמעותית גם השימוש של אנשים בשירותים מקוונים וכך גם הסיכון מפגיעה בפרטיותם של המשתמשים. ואכן, מבדיקה שערכה מיין בקרב משתמשיה עולה כי בממוצע, בכל רגע נתון, כ-350 חברות (ובקרב משתמשים ישראלים, כ-450 חברות) מחזיקות במידע כגון זהות אישית, כתובות ומידע פיננסי. מדובר בעקבות דיגיטליים (digital footprints) שנשארים ברשת במשך שנים, אף על פי שבכ-80% מהפעמים מדובר במידע שנמסר עבור שירות לצורך חד פעמי בלבד. עקבות אלו מגדילים משמעותית את הסיכונים ברשת והמידע שהשארתם מנוצל מדי יום, במקרה הטוב, על ידי החברות ובמקרה הרע על ידי האקרים המבצעים גניבת זהויות של צרכנים ושימוש בנתוני אשראי. לפי החברה, “מדוע לנו להשאיר את המידע האישי שלנו במקומות שאינם נותנים לנו יותר ערך? לגישתנו, עדיף למחוק את המידע משום שתמיד ניתן להירשם שוב”.

במיין מדגישים כי בתקופת הקורונה חלה עלייה משמעותית בשימוש של אנשים בשירותים מקוונים ועל כן, בהכרח, בעיית הפרטיות החריפה. לכן, עולה הצורך במוצר של החברה אשר מסייע למשתמשים לדעת היכן שמור המידע האישי שלהם ברשת ובמידת הצורך גם לבקש מהחברות המסחריות למחוק אותו, באמצעות הגשת בקשות אוטומטיות מכוח ‘הזכות להישכח’ (Right to be Forgotten). 

הפתרון של מיין, המבוסס על בינה מלאכותית (AI): אלגוריתמים מתחום למידת מכונה (Machine Learning) ו-עיבוד שפה (Natural Language Processing). באמצעות “עוזר אישי חכם”, המוצר של מיין מנתח את החשיפה הדיגיטלית של המשתמשים ומאפשר לכל משתמש לדעת בכל רגע נתון איזה מידע אישי שלו שמור והיכן ואף מציע מנגנון קל ופשוט המבקש מהגופים המסחריים להסיר את המידע. בנוסף, באמצעות עדכונים שוטפים ביחס למיקום המידע ובאמצעות שליחת תובנות והמלצות, מיין מאפשרת לאנשים לנהל את הנתונים שלהם על פי בחירתם, מבלי לדרוש מהם לשנות את התנהגותם ברשת. מכאן, שבימים שבהם כולם עושים שימוש מוגבר בשירותים מקוונים, המוצר של מיין הוא שירות המעצים את המשתמשים ומאפשר להם לקבל בחזרה את השליטה על “העקבות הדיגיטליים” שהם מותירים בעת פעילותם ברשת. 

במהלך השנה האחרונה, בה הושק המוצר רשמית באירופה, מעל ל-100,000 משתמשים גלובליים עשו שימוש במיין כדי לצמצם את טביעת הרגל הדיגיטלית שלהם, כשמעל ל-1,300,000 בקשות למחיקת המידע האישי נשלחו ליותר מ-150,000 חברות ברחבי העולם. מספרים אלו כוללים למעלה מ-15,000 מקרים המוגדרים כ-“Epic Save”, בהם משתמשים מחקו באמצעות מיין את המידע האישי שלהם ממאגרי מידע מסחריים, זמן קצר לפני שמאגרים אלו נפרצו על ידי האקרים, לדוגמא, EasyJet. בנוסף, במיין חושפים היום את השירותים המקומיים שישראלים ביקשו למחוק מהם את המידע האישי שלהם הכי הרבה: יד2, וואלה שופס, ארקיע, פלאפון, הוט ואתר המכירות הפומביות winwin.

לאור השימוש הגדל במוצר והפניות מצד החברות עצמן לעזרה, מיין החלה לפתח מוצרי B2B אשר יעזרו לחברות לנהל את כל הבקשות Right-to-be-forgotten בצורה מהירה ונוחה יותר, על מנת לבנות גשר בין הצרכנים לחברות סביב כל בקשות הפרטיות שלהם, כדי לאפשר חוויה טובה יותר לשני הצדדים.

גל רינגל, מייסד שותף ומנכ”ל Mine מסר: “היום יותר מתמיד, המידע הפרטי שלנו אינו בשליטתנו, והסיכון הדיגיטלי עם התפרצות הקורונה רק גדל. אין ספק כי נושא הפרטיות ברשת מהווה דאגה מרכזית ברחבי העולם, אך רובנו כלל לא יודעים מי מחזיק את המידע האישי שלנו, ויותר מזה, כיצד לשלוט על מי יכול להמשיך להחזיק בו.המטרה שלנו במיין היא לשנות את המצב הקיים ולהנגיש לצרכן מוצר ידידותי, פשוט ויעיל, שבעזרתו הוא יוכל לקחת את השליטה על המידע האישי שהוא משתף באינטרנט מבלי לשנות את התנהגותו הדיגיטלית. כך אנחנו מגשרים על הפער בין צרכנים וחברות, דבר שיעצב עתיד חדש של בעלות על המידע האישי של כולנו”.

דריאן שירזי, שותף מנהל ב-Gradient Ventures, אשר הובילה את הגיוס בסבב הנוכחי, מסר: “תחום הפרטיות תופס תאוצה וניתן לראות זאת ברגולציות החדשות, ואנחנו שמחים מאוד על שיתוף הפעולה עם הצוות שמיין המאפשר לצרכנים שקיפות ובחירה חופשית על המידע הפרטי שלהם ברשת. Mine מאפשרת לצרכן הממוצע להבין ולשלוט במידע האישי שלו, וכתוצאה מכך, גורמת לחברות לשמור על סטנדרט גבוה יותר בכל הנוגע לאיסוף מידע אישי ואבטחתם. חברות רבות מבטיחות למשתמשים שהם יכולים לסמוך על הסטנדרטים שלהם ו-Mine היא הדרך הצרכנית לשמור על האיזון המצופה הזה בין החברות למשתמשים”. שירזי הוסיף כי עד כה, הקרן טרם השקיעה ביזמות ישראלית וכי הם שמחים על השקעתם הראשונה באקו סיסטם הישראלי, השקעה חשובה עבור משתמשי האינטרנט בעולם כולו.

מיין הוקמה על ידי גל רינגל, המשמש כמנכ”ל; גל גולן, הטכנולוג הראשי; וקובי ניסן המשמש כמנהל המוצר ראשי (CPO). רינגל וגולן הכירו במסגרת שירותם הצבאי הארוך ב-8200, שם התמחו בסייבר התקפי ואבטחת מידע.. בהמשך רינגל פעל בתחום ההון סיכון ב-Verizon Ventures וב-Nielsen, שם הכיר את ניסן, ואילו גולן צבר ניסיון בשוק הפרטי ב-SalesPredict (שנרכשה על ידי eBay) וב-Microsoft. ניסן צבר את ניסיונו בתחום ההון סיכון ב- Saban Ventures, שם הוביל השקעות ביותר מ-10 חברות. בנוסף, צבר ניסיון משמעותי בעיצוב אסטרטגיית מוצר ב-Accenture, כמו גם בפיתוח מוצר וכלכלה התנהגותית במפתחת קנדי קראש – King Digital Entertainment בלונדון.

אודות Mine:

הסטארטאפ הישראלי מיין, הוקם בסוף 2018 על ידי שלושה יזמים מתחום אבטחת סייבר והתחום הצרכני ומעסיק 16 עובדים. מטרתה של מיין היא לאפשר לצרכנים ברחבי העולם לשוב ולהיות הבעלים של המידע הפרטי שלהם באינטרנט, תוך מזעור הסיכונים הדיגיטליים ברשת ומבלי לשנות את ההתנהגות המקוונת שלהם. המוצר של מיין, המבוסס על בינה מלאכותית (AI): אלגוריתמים מתחום למידת מכונה (Machine Learning) ו-עיבוד שפה (Natural Language Processing), עובד כ״עוזר אישי חכם״ המאפשר למשתמשים דיגיטליים לנהל את המידע הפרטי המקוון שלהם. מיין מביאה לאינטרנט עתיד חדש של שקיפות, אפשרות בחירה ושליטה מאוזנת, על ידי גישור הפער בין משתמשים באינטרנט לחברות והנגשת רגולציות פרטיות לכולם. למידע נוסף saymine.com.

כיצד Mine פועלת?

  1. הטכנולוגיה של מיין מזהה חברות על בסיס היסטוריית דוא”ל

טכנולוגית ה-AI הלא-פולשנית של מיין מזהה חברות שבסבירות גבוהה אספו את המידע האישי של המשתמש בהתבסס על סריקת שורות הנושא בלבד של המיילים שלהם – כלומר, מבלי לקרוא או לאסוף את המידע שבגוף המיילים. הטכנולוגיה מסוגלת לזהות עשרות סוגי אינטראקציות שונות של החלפת מידע ובעשר שפות שונות.

2. טכנולוגית AI הסורקת פוליסות פרטיות של חברות

כדי לזהות את סוג הנתונים שנאספו על ידי החברות, נדבך נוסף בטכנולוגית ה-AI של מיין מנתח פוליסות פרטיות (privacy policies) של חברות כדי לקבוע את סוג המידע שהן אוספות על המשתמשים שלהן והאם הן מוכרות או משתפות את המידע עם צדדים שלישיים.

3.  מיין מנתחת את חשיפה הדיגיטלית של כל משתמש ומספקת לו המלצות מותאמות אישית  למזעור הסיכון הדיגיטלי

מיין מנתחת את החשיפה הדיגיטלית של כל משתמש ומעניקה לו ציון ״סיכון אישי״. בהמשך, מיין מספקת למשתמש המלצות כיצד לצמצם את טביעת הרגל הדיגיטלית שלו. מבדיקת מיין עולה כי בזכות השימוש מיין, צרכנים מצמצמים את טביעת הרגל הדיגיטלית שלהם, ואת הסיכון שלו הם חשופים ברשת, בכ-40% בממוצע.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן