חדשותישראל

זום: לא חוזרים אצלנו למשרדים עד להסרת הדרישה לריחוק חברתי

רבים תוהים איך בדיוק צריך להתנהל כוח העבודה בעידן הקורונה. בזום (שם, רק אחוז אחד מהעובדים מעוניינים לחזור לעבוד במשרה מלאה במשרד) בחרו להקשיב לעובדים ולנהוג בגישה ההיברידית

עם הכניסה למחצית השנייה של 2021, עולות שאלות ברחבי העולם כיצד ומתי יחזרו העובדים בתפוסה מלאה, או חלקית, למשרד. בינתיים, נראה שהפתרון ההיברידי אומץ באינספור וריאציות שונות במקומות עבודה ברחבי העולם כשהוא ייחודי לכל ארגון. בזום, החברה שעמדה בחזית המעבר המהיר לכוח העבודה ההיברידי עם טכנולוגית תקשורת וידאו, שהפכה לחלק מהותי מחיי היום יום של מיליוני אנשים בחזית העסקית והאישית, מדובר בתהליך גמיש, כזה שצמוד להתפתחויות ב׳שטח׳ וכמובן, היברידי. 

Kelly Steckelberg, קרדיט: ״זום״

לדברי קלי שטקלברג, סמנכ״לית הכספים בחברה, בזום לא ממהרים לחזור למשרדים. עד מתי? עד שלא יהיה צורך בציוד מיגון ובריחוק חברתי. כחברה גלובלית, עם קרוב ל-4000 עובדים במשרדים ברחבי העולם, זום הייתה צריכה לקבל החלטה לגבי צורת העבודה הרצויה. ״עובדים חייבים לתת אמון מלא במעסיקיהם שידאגו לביטחונם ולבריאותם ומעסיקים חייבים לבטוח בעובדיהם באשר לעבודתם מחוץ למשרד״, היא אומרת. ״כשבדקנו את רצון העובדים התברר לנו כי רק אחוז אחד (1%) מהעובדים מעוניינים לחזור לעבוד במשרה מלאה במשרד. יותר ממחצית העדיפו להיות היברידיים, רבע רצו לעבוד במשרה מלאה מהבית, והשאר העדיפו לעבוד בעיקר מרחוק במשרה מלאה״. 

“אין לנו כיום פתרון אחד שמתאים לכולם לחזרה למשרדים״, היא אומרת. ״אצלנו, כל החלטה נועדה למטרה אחת: שמירה על תחושת אמון הדדית בין מנהלים לעובדים, שכן אמון גבוה יותר מוביל לכוח עבודה שמח ופרודוקטיבי יותר,” אומרת שטקלברג ומציינת שיש, כמובן, יתרון ברור לכך שהחברה עושה שימוש בפלטפורמת זום לצרכי תקשורת פנים וחוץ. 

החברה התוותה מספר המלצות שארגונים אחרים יכולים ליישם כדי לבסס אמון הדדי. “אנו מעדכנים באופן שוטף את עובדי זום בנוגע לתוכניות פוטנציאליות במהלך הפגישות הדו-שבועיות שלנו, ומקשיבים להם בצורה שמראה להם שדעתם מוערכת והם יכולים להרגיש בנוח להעלות חששות וסייגים. בתמורה, התאמנו את התוכנית שלנו לצרכים שלהם – שאלנו אותם כמה ימים בשבוע הם היו רוצים להיכנס למשרד ואילו פעילויות הם מעדיפים באופן אישי. בו בזמן, היה חשוב לנו להיות כנים לגבי המורכבות של החלטה כזו והצורך בניסוי וטעייה.”

בזום משתמשים כיום בגישה היברידית – ערבוב של עבודה מרחוק ועבודה במשרד – אבל עדיין מדובר במהלכים ׳נסיוניים׳. ” זה לא פשוט. פתחנו הקיץ את משרדנו בסידני, אוסטרליה, אך סגרנו אותו זמנית, זמן קצר לאחר מכן, מכיוון שהקורונה איימה על האזור. אנו מתכננים לפתוח שוב כשזה יהיה בטוח, אך זה עלול להשפיע על התוכניות לפתוח בסתיו הקרוב,” אומרת שטקלברג. ״כרגע, ובהתאם לנסיבות, אנחנו לא ממהרים לפתוח את המשרדים. הטכנולוגיה מאפשרת עבודה היברידית. אנחנו בוחנים ולומדים את המציאות וכשנפתח אותם, זה יהיה רק רכיב אחד מהגישה ההיברידית, הגמישה, שאימצנו״.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן