השבוע נערך אירוע סיום פרויקט ת.ב.ל, תלמידים בונים לווינים, של סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה
הפרוייקט, שהתפרס על 3 שנים, הוא ייחודי מסוגו בעולם בו 8 קבוצות תלמידים ותלמידות מ-8 רשויות מקומיות בנו 8 ננו-לוויינים. הלווינים שנמצאים כעת בארצות הברית ישוגרו בו זמנית לחלל בדצמבר הקרוב על גבי לוויין של חברת ספייס איקס. כל שלבי התכנון, הפיתוח והבנייה של הלוויין נעשו על ידי התלמידים בליווי מקצועי של מרכז המדעים בהרצליה ומומחים מהתעשייה והאקדמיה. כ-250 תלמידים ותלמידות השתתפו בפרויקט, המייצגים את כל הפסיפס החברתי של ישראל: אופקים, שער הנגב, טייבה, ירוחם, נצרת, קריית אתא, מעלה אדומים וגבעת שמואל.
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, אמרה באירוע: “הפרויקט הנהדר הזה מעודד את הצעירים והצעירות, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, לקחת חלק בכל תחומי החדשנות והטכנולגיה, מקרב אותם אל המדעים וגם מהווה דוגמה לאיך מדע משמש כמקדם חברתי. העובדה שיש רוב נשי היא בונוס משמעותי כי חסרות לנו בנות, נערות ונשים במקצועות המדעים. “
כ-250 התלמידים והתלמידות שלקחו חלק בפרוייקט, מייצגים את כל הפסיפס החברתי של ישראל. גאים בכם!
סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה מובילה פרויקט חוצה רשויות, שכולל בניה ובדיקה של 8 לוויינים ושיגורם. במסגרת שיתוף פעולה עם מרכז המדעים הרצליה, שניהל את התכנית, 8 בתי ספר הקימו תשתית לפעילויות אינטגרציה ובדיקת הלוויינים, תחנות תקשורת שיאפשרו מעקב אחר הלוויינים, קבלת טלמטריה ונתונים מדעיים.מטרת הלוויינים להדגים יכולות תקשורת עם תחנות הקרקע ולשרת משימות מגוונות. מעבר לכך, התוכנית החינוכית בכללותה היא למעשה תשתית לקידום ההתמחות בתחומי החלל בחטיבה העליונה, וכן פיתוח הון אנושי והקמת תשתית פיסית הנדרשת לניהול פרויקטים נוספים בעתיד.