חדשותישראל

625 מיליון שקלים למאבק במשבר האקלים

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: “הצלחנו להשיג תקציב משמעותי עבור פעולות חיוניות לשיפור איכות החיים והסביבה בישראל תוך התמודדות עם אתגרים גלובליים משמעותיים כמו משבר האקלים, ובנוסף, באופן חסר תקדים, אנחנו מקדמים שורת רפורמות הממצבות את נושא הגנת הסביבה כנושא ליבה בפעילות הממשלתית”

המשרד להגנת הסביבה מדווח על הסכמות תקציביות לשנים 2021 ו-2022, הכוללות הקצאה תקציבית לראשונה לתוכנית למאבק במשבר אקלים בהיקף של 625 מיליון שקל. תקציבי המשרד להגנת הסביבה יושקעו בין השאר בתחומים הבאים: קידום אנרגיה מתחדשת, מניעת וטיפול בהתפרצות מחלות, תמיכה ברשויות לגיבוש תוכניות למאבק בשינוי אקלים, תחבורה ירוקה, איכות אוויר, קידום מחקרים בנושאי סביבה, קידום טכנולוגיות סביבה ועוד.

בשבועות הקרובים תניח הממשלה תוכנית יישום רב-שנתית שעוסקת במלחמה במשבר האקלים שתכלול איגום תקציבי לנושא ממשרדי ממשלה ורשויות סמך נוספים כמו משרדי האנרגיה, תחבורה, כלכלה, חינוך ורמ”י, שבכולם גויסו תקציבים ייעודיים לנושא. כל זאת, כדי להתחיל את הדרך ליישום החלטת הממשלה שהתקבלה בשבוע שעבר, שכללה יעדים שאפתניים ביותר למדינת ישראל להפחתת פליטות גזי חממה.

במסגרת סיכום התקציב נצבע והוקצה תקציב מיוחד לנושאי אקלים ופסולת בחברה הערבית בהיקף של 550 מיליון שקל. זאת, כדי להוציא לפועל את התוכנית שמובילה השרה להגנת הסביבה הכוללת מוכנות של הרשויות למשבר האקלים, טיפול בפסולת תוך פריסת תשתיות רחבה והפרדה ומיחזור וניהול פסולת בקנה מידה אזורי, כדי להביא לשינוי של ממש בחברה הערבית. 

באופן תקדימי המשרד הצליח לשלב במסגרת חוק ההסדרים שורה ארוכה של רפורמות סביבתיות ובראשן מיסוי הפחמן, מיסוי כלי-פלסטיק חד פעמיים וכן הרפורמה ברישוי הסביבתי, שקידומה אושר במסגרת ההצבעה על התוכנית הכלכלית ל-2021-2022 על-ידי הממשלה.

  • במסגרת הרפורמה ברישוי הסביבתי, ולמרות קיצוצים רוחביים חריפים בתקני כוח אדם בממשלה, הצליח המשרד לקבל תוספת חסרת תקדים של 46 תקנים לשם ביצוען. רפורמה זו מיישרת קו עם הרגולציה הסביבתית האירופאית ונועדה לשמור על אינטרסים סביבתיים מחד כמו גם לייצר ודאות עסקית  לתעשייה הישראלית.
  • במסגרת מיסוי הפחמן נקבע כי לראשונה ימוסו הדלקים המזהמים לפי תכולת הפחמן שבהם ובכל ייווצר שוק משוכלל שיאפשר הפחתה יעילה משקית של פליטות גזי החממה ומעבר לאנרגיה מתחדשת. זהו הכלי האפקטיבי ביותר, שיביא לאופטימיזציה במשק ולהפנמת העלויות.
  • המס על כלים חד-פעמיים נועד לצמצם את השימוש יוצא הדופן בכלים חד פעמיים בישראל הגורם לנזקים ארוכי טווח לשטחים הפתוחים והמגוון הביולוגי.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן