על מנת לחולל מהפכה בתעשיות הביוטכנולוגיה, התרופות והמזון
חברת הסטארטאפ MNDL Bio השלימה גיוס פרה-סיד בהיקף 2 מיליון דולר מקרן Beyond Ventures Eearth &, הרשות לחדשנות וקרן CPT מאנגליה.
MNDL Bio מביאה פתרון דיפ-טק פורץ דרך לביולוגיה הסינתטית, המשלב ביולוגיה עם אלגוריתמים חכמים (AI) ומאיץ פיתוח חלבונים רקומביננטיים. החברה הוקמה על מנת לתת מענה לעלות הגבוהה ומשך הזמן הממושך הנדרשים לפיתוח חלבונים רקומביננטיים, עולם שהולך וגדל מהר מאוד. בהכירם בכך, מנכ”ל החברה, סטיב גרין, וסמנכ”ל הפיתוח העסקי, ערן מילר, חיפשו פתרון. החיפוש שלהם הוביל אותם לפרופסור תמיר טולר מאוניברסיטת תל אביב, אשר פיתח כלים טכנולוגיים פורצי דרך שעשויים להוות את החלק החסר בפאזל.
עולם החלבונים הרקומביננטיים, הם חלק מעולם ה”ביולוגיה הדיגיטלית”, לה קורא ג’נסן וואנג, מנכ”ל NVIDIA, “אחת המהפכות הגדולות שידעה האנושות”. כיום, התעשייה בצמיחה מהירה אך עדיין מאופיינת על ידי תהליכי מחקר ופיתוח ארוכים ועלויות ייצור גבוהות מאוד. הטכנולוגיה שפותחה על ידי פרופ’ טולר מציעה פתרון פוטנציאלי, והיא יושמה על כמה עשרות פרויקטים בעשור האחרון. הרחבתה לעולם דורשת קפיצת מדרגה נוספת. בהכרתם בפוטנציאל העסקי של הטכנולוגיה, סטיב, ערן ופרופ’ טולר הקימו את MNDL Bio. החזון שלהם: ליצור פלטפורמה נגישה וזולה לאופטימיזציה של ביטוי גנים, תהליך ביולוגי מורכב שמהווה את בסיס החיים עצמם וכולל פענוח האינפורמציה המקודדת בחומר הגנטי על מנת לייצר חלבונים.
ליבת תעשיית החלבון הרקומביננטי טמונה בתהליך מחזורי הנקרא DBTL: עיצוב, בנייה, בדיקה, למידה (Design-Build-Test-Learn). בעוד שפריצות דרך טכנולוגיות אפשרו שיפור משמעותי של שלבי הבנייה, הבדיקה והלמידה, שלב העיצוב נותר מכשול משמעותי. שלב התחלתי זה תלוי במידה רבה בכמות נתונים נמוכה וקשה לאנליזה, בגישות אינטואיטיביות של מומחים בתחום וזמני מחקר ארוכים, המובילים לעלויות גבוהות ושיעורי הצלחה נמוכים.
MNDL Bio מטפלת באתגרים אלו באמצעות פלטפורמה חישובית פורצת דרך מבוססת AI. על ידי ניצול מודלים ואלגוריתמים מוגנים בפטנטים רבים, החברה מספקת לעסקים את היכולת לעבור מגישה של נסייה וטעייה (trial and error) לגישה הנדסית חכמה ומדויקת. הדבר מאיץ את הפיתוח, מפחית עלויות ומגדיל את הסבירות להשקת מוצרים מוצלחים.
שוק הביולוגיה הסינתטית גדל מהר וצפוי להגיע ל-116 מיליארד דולר עד שנת 2032. אופטימיזציית ביטוי גנים היא רכיב קריטי בצמיחה זו. MNDL Bio נמצאת בעמדה טובה לנצל הזדמנות זו, עם שוק יעד המשתרע מחוקרים אקדמיים ועד לארגונים גדולים.
הטכנולוגיה של החברה, מבוססת על 15 שנות מחקר במעבדתו של פרופ’ טולר, שכללו שימוש בטכנולוגיה בעשרות פרויקטים שונים על מנת לשפר ביצועיהן של מערכות ביולוגיות שונות. MNDL Bio מפתחת כעת פלטפורמת SaaS כדי להרחיב את הנגישות ולזרז את תהליך האופטימיזציה של הלקוחות שלה.
צוות המייסדים מביא איתו שילוב ייחודי של מומחיות מדעית, יכולת יזמית וקישורים בתעשייה. הידע העמוק של פרופ’ טולר בביטוי גנים, בשילוב עם הרקע הניהולי החזק של סטיב גרון והמומחיות הטכנולוגית של ערן מילר, יוצרים סינרגיה חזקה. עם מימון מובטח, MNDL Bio תשקיע במחקר ופיתוח והתרחבות שיווקית. המטרה היא לחזק את הבסיס המדעי של החברה, לשפר את ההיצע הטכנולוגי שלה ולדחוף לחדירת שוק מהירה.
סטיב גרין, מייסד שותף ומנכ”ל מנדל ביו: “מנדל ביו נמצאת בחזית מהפכת הביולוגיה הסינתטית באמצעות אופטימיזציה חדשנית של ביטוי גנים ושל אספקטים ביולוגיים נוספים. הטכנולוגיה פורצת הדרך שלנו מאיצה את האופטימיזציה של רצפים גנטיים, ואף מסוגלת להגיע לפתרונות שהדרכים הקונבנציונליות היום לא יגיעו אליהן לעולם. הפלטפורמה מאפשרת ללקוחות שלנו לשפר את תפוקת ייצור החלבונים וסוללת את הדרך לתהליכים יעילים וחסכוניים יותר בתעשיות הביוטק והפודטק. זה משנה את האופן שבו חברות מפתחות חלבונים רקומביננטיים, ומאפשר למדענים להביא מוצרים משני חיים לשוק מהר יותר ובמחיר סביר יותר מאי פעם. השקעה זו היא עדות לכוח המהפכני של הטכנולוגיה שלנו ולפוטנציאל שלה לטפל באתגרים גלובליים קריטיים בתחומי הבריאות, התזונה והקיימות.”
ד”ר ישראל בירן, שותף כללי בקרן Earth & Beyond Ventures: “ההשקעה שלנו ב-MNDL Bio יחד עם הרשות לחדשנות הישראלית מתאימה למשימתנו בקרן לתמוך בסטארטאפים חדשניים בתחום הדיפ-טק המתמודדים עם אתגרים גלובליים. טכנולוגיית ה AIהמהפכנית שלהם לאופטימיזציה של ביטוי גנים יכולה לשנות את פני תחומים רבים כמו ביוטכנולוגיה, פודטק ואנרגיה, ותתרום ישירות לקידום הבריאות, האנרגיה הירוקה וייצור מזון בר-קיימא. MNDL Bio מגלמת את החדשנות פורצת הדרך שאנו מחפשים – שילוב של מחקר אקדמי מתקדם עם פיתוח פתרונות מעשיים בעלי השפעה עולמית. אנחנו נרגשים לתמוך בצוות המוכשר של החברה ומצפים להשפעה החיובית של הפתרונות על מגוון רחב של תעשיות.”