לאחר 5 שנים רצופות בראש הרשימה – מהפך!

יעל בלגראי-כהן, מנהלת תחום ההייטק בדן אנד ברדסטריט, צילום: ארבל ועקנין

Nvidia עוקפת את Microsoft; בפעם העשירית – דן אנד ברדסטריט חושפת את דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2024


דן אנד ברדסטריט, חברת המידע העסקי הגדולה בעולם, חושפת זו השנה העשירית ברציפות את דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן. הדירוג נבנה על בסיס מחקר מעמיק, שנערך על החברה, ובחן באמצעות שאלוני עובדים ושאלוני מנהלי HR, מאות חברות הייטק וסטארטאפים במגוון פרמטרים, בהם השפעת מלחמת “חרבות ברזל” על פעילות החברה ועובדיה, יכולת העובדים להשפיע, הסביבה הטכנולוגית, פיתוח קריירה ושימור עובדים, תרומה לקהילה, יציבות תעסוקתית, חווית סביבת העבודה, תנאי השכר, תנאי העסקה, אתגר מקצועי, יכולת השפעה, איזון בית-עבודה ועוד.כמו כן, נשאלו העובדים ומנהלי ה-HR מיהן, לתפיסתם, חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן. ממצאי המחקר המקיף שוקללו לדירוגים הסופיים.

יעל בלגראי – כהן, מנהלת תחום ההייטק בדן אנד ברדסטריט: “ההייטק הישראלי נמצא בחוסר וודאות במהלך השנתיים האחרונות, החוסן והיציבות של החברות נבחן כל פעם מחדש. אחרי עשור של עליות ושבירת שיאים, מאמצע שנת 2022 ענף ההייטק נכנס לתקופה חדשה של ירידות משמעותיות בהשקעות כחלק מהמגמות בעולם, מגמה שאמנם האטה בעולם במהלך שנת 2023, אך העמיקה בישראל כתוצאה מהרפורמה המשפטית ובהמשך ממלחמת “חרבות ברזל”.

התרומה של הקמת חברות ישראליות בתוך ישראל חשובה מאוד ומשפיעה על הכלכלה הישראלית, כבר במהלך שנת 2023 סביב הרפורמה המשפטית עשרות חברות הוציאו מאות מיליוני דולרים מפיקדונות בבנקים בישראל והעבירו אותם לבנקים בחו”ל. כעת נדרשת התערבות ממשלתית רחבה בענף על מנת להתגבר על כשלי השוק שנוצרו מהרפורמה המשפטית ומהמלחמה בכדי להקטין את הסיכון העומד בפני החברות ובכדי להתאים את התמיכה של המדינה לצרכים של הענף.

כעת נשאלת השאלה מה יעלה בגורל מרכזי הפיתוח בישראל. מצד אחד, במהלך חודש יוני חברת “Google Israel” חתמה על הסכם שכירות של 20 קומות במגדל ToHa 2 בתמורה של למעלה ממיליארד שקל למשך 10 שנים, צעד אשר מעיד על הגדלת המחויבות לישראל. מאידך, חברת המחקר והפיתוח הרפואי ‘Verily’ מקבוצת’Google’ תסגור את פעילותה בישראל בתחילת אוקטובר. בנוסף, חברת ‘Chegg’ העולמית הודיעה במהלך חודש יוני על סגירת מרכז הפיתוח ברחובות וחברות גלובליות אחרות החלו בפיטורי עובדים וצמצמום משרות.

מלחמת “חרבות ברזל” האיצה את הפעילות בחברות סייבר ובתעשיות הביטחוניות. המלחמה הדגישה את הצורך בהמשך פיתוח מתמיד של מערכות הגנה והתקפה (רחפנים, כיפת ברזל, חץ דוד וכו’). בנוסף, החל ממשבר הקורונה, מתקפות הסייבר הלכו וגדלו והובילו את הצורך בסייבר הגנתי ובסייבר התקפי.

תעשיית ההייטק מייצגת את ישראל במגזר העסקי הגלובלי, והיא מוכיחה באופן קבוע שלמרות המלחמה שהיא מסוגלת לספק את הסחורה. כמו כן, החברות עומדות ביעדים שהציבו לעצמן על אף המלחמה.

במקביל, על רקע המלחמה, ההייטק הישראלי ממשיך בהירתמות שלו למאמץ הלאומי באמצעות מספר יוזמות שהחברות מקדמות בכדי לסייע לעובדים ולמשק. החברות ממשיכות בסיוע לעסקים שנפגעו באמצעות ניתוב הכספים שמיועדים לרווחת העובד, לטובת עסקים שנפגעו בדרום ובצפון ולטובת עסקים של מילואימניקים, כמו גם, באמצעות התנדבויות קבועות של העובדים ושל ההנהלה לנפגעי המלחמה ועוד. בנוסף, בקרב העובדים ניכר כי החברות ממשיכות לסייע לעובדים שחוזרים ממילואים באמצעות ימי חופשה נוספים, באמצעות תהליך של  Re-Boardingבחזרה מהמילואים ובאמצעות מימון של נופש לאחר המילואים בכדי לאפשר גם לבני / בנות הזוג התאווררות מהתקופה שבה היו לבדם.

אז מה צופן העתיד להייטק הישראלי? נראה שהתקופה הקרובה תהיה מאתגרת. ניתן לראות כי קיימת מגמת ירידה בפעילות העסקית שבאה לידי ביטוי בעיכוב בפיתוחים ובהאטה בצמיחה של מוצרים חדשים בחברות. קושי נוסף קשור לגיוס הון – סבבי גיוס שהיו בעיצומם בוטלו או הוקפאו על רקע המלחמה. לכן, בחלק מהחברות נדרשו לצמצם את ההוצאות שבאו לידי ביטוי בקיצוץ בתקציבים ואף בפיטורים. כמו כן, ככל שהמלחמה נמשכת, ועובדים רבים נעדרים מהעבודה כתוצאה מצו 8, השחיקה של העובדים שנרתמים לטובת העובדים שבמילואים מורגשת ומשפיעה על החברה.

אין ספק כי התקופה הנוכחית מאופיינת בחוסר וודאות, חלק מהחברות שנכנסו למלחמה בצורה טובה אחרי שהתנהלו בצורה אחראית ומבוקרת יכולות לנצל את ההזדמנות ולהמשיך בגיוס ובצמיחה. חברות אחרות נאלצות לצמצמם ולפטר עובדים. כעת נשאלת השאלה מה יעלה בגורל מרכזי הפיתוח בישראל, האם נראה יציאה של חברות גלובליות מישראל ותמשיך הירידה במספר הסטארטאפים החדשים שמוקמים? או שמדובר על תקופה זמנית של האטה שבסופה ההייטק הישראלי יתאושש ויצמח מחדש”.

דירוג חברות ההייטק

בדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2024 מדורגות 50 חברות המעסיקות למעלה מ-47,000 עובדים בישראל.

השנה חברת Nvidia Israel זינקה בדירוג למקום הראשון מהמקום השמיני בשנה שעברה. במקום השני דורגה חברת Microsoft לאחר 5 שנים בהם דורגה במקום הראשון. גם השנה במקום השלישי דורגה חברת monday.com. במקום הרביעי דורגה חברת Palo Alto Networks אשר ירדה מהמקום השני. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת Salesforceאשר חזרה לחמישייה לאחר ששנה שעברה דורגה במקום השישי. 

החברות שצנחו באופן המשמעותי ביותר בדירוג הן Sentinel One ו-Orca Security אשר ירדו כל אחת מהן 11 מקומות בדירוג.
Sentinel One בדירוג הנוכחי מדורגת במקום ה-29 לעומת הדירוג הקודם בו דורגה במקום ה-18.
Orca Security בדירוג הנוכחי מדורגת במקום ה-35 לעומת הדירוג הקודם בו דורגה במקום ה-24.

השנה נכנסו לדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, 10 חברות חדשות שלא דורגו בשנה שעברה בדירוג זה:CyberArk Software, NSO Group,  Cato Networks,  Akamai Technology,  Semperis,  Aidoc, Rafael, Priority Software, GE HealthCare, Fireblocks.

דירוג הסטארטאפים מעל 100 עובדים

בדירוג הסטארטאפים  שהכי טוב לעבוד בהם מעל 100 עובדים לשנת 2024 דורגו 20 סטארטאפים . 

גם השנה, חברת Silverfort מובילה את הדירוג, לאחר גיוס משמעותי ביותר שנשלם ביוני 2024 והסתכם ב-116 מיליון דולר. במקום השני דורגה חברת  Penteraובמקום השלישי דורגה לראשונה חברת Simplyשמפתחת אפליקציות ללימוד נגינה, שירה וציור. במקום הרביעי דורגה חברת Upwind אשר מפתחת מערכת לאבטחת תשתיות ענן. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת NoTraffic אשר לראשונה דורגה השנה בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם מעל 100 עובדים.

השנה נכנסו 8 סטארטאפים חדשים לדירוג, ביניהם: חברת Dazz שמפתחת פלטפורמה לתיקון חולשות אבטחת סייבר.חברת Eleos Health שמפתחת טכנולוגיות מבוססות AI לניתוח וטיפול הנפש. חברת Gloat אשר מפתחת טכנולוגיה לפיתוח ושימור עובדים. חברת Workiz שמפתחת פלטפורמה המיועדת לייעול עבודתם של נותני שירות בתחום תחזוקת הבית וחברת Agora אשר מפתחת פלטפורמה לניהול השקעות בנדל”ן.

דירוג הסטארטאפים עד 100 עובדים

בדירוג הסטארטאפים  שהכי טוב לעבוד בהם עד 100 עובדים לשנת 2024 דורגו גם כן 20 סטארטאפים.

לראשונה השנה, במקום הראשון דורגה חברת  Looxשפיתחה פלטפורמת Social Proof שעוזרת לסוחרים לשווק את עצמם דרך הלקוחות שלהם. במקום השני דורגה חברת Theator IL אשר פיתחה פלטפורמה שמתעדת ניתוחים כירורגים מהם היא יוצרת סרטונים קצרים ומסייעת למנתחים להגיע להחלטה הנכונה ביותר באמצעות בינה מלאכותית. במקום השלישי דורגה חברת Kodem שפיתחה פלטפורמה אשר מספקת כלים לניתוח התנהגות יישומים בזמן אמת על מנת לאפשר זיהוי יעיל של סיכונים. במקום הרביעי דורגה חברת Mine אשר טיפסה בדירוג מהמקום ה-10. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת Cynerio אשר עוסקת בניהול ואבטחה של מכשור רפואי ומכשירי IoT בבתי חולים.

החברה שביצעה את הגיוס המשמעותי ביותר ממוקמת בדירוג במקום השביעי היא חברת Ibex Medical Analytics שגייסה בספטמבר 2023, 55 מיליון דולר.

השנה 8 סטארטאפים  חדשים נכנסו לדירוג, ביניהם: חברת Mitiga  שמפתחת מערכת לתחקור וזיהוי תקיפות בסביבת ענן בזמן אמת. חברת MazeBolt שמפתחת מערכת למניעת מתקפות DDoS ומספקת פתרונות אבטחה לסביבות מבוססות ענן. חברת Trullion שמפתחת פלטפורמה חשבונאית המבוססת AI לניהול תהליכים עבודה פיננסים. חברת Vulcan Cyberשמפתחת פלטפורמה לאוטומציה של ניהול ותיקון סיכוני חולשות אבטחה בארגון. חברת Cypago Security שמפתחת פלטפורמת SaaS אשר מאפשרת לארגונים לוודא את תאימות לתקני אבטחת מידע וחברת komodor שמפתחת פלטפורמה לניהול ותיקון תקלות ב- .Kubernetes

התפלגות לפי ענפי פעילות

בדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, אחוז החברות הפועלות בענף ה- Software Development הוא הגבוה ביותר מבין כלל ענפי הפעילות, ועומד על 24%, זאת לעומת שנת 2023 שבה 34% מהחברות שדורגו פעלו בענף. במקום השני אחוז החברות הפועלות בענף ה- Cyber עומד על 20% לעומת שנת 2023 שבה 16% מהחברות שדורגו פעלו בענף זה. במקום השלישי עם 6% כל אחד, מדורגות חברות מענפי ה-Ad Tech ,Internet וענף ה-AI שנכנס השנה לראשונה להתפלגות ועקף את ענפי ה-Gaming Fintech ו E-commerce שהיוו רק 4% כל אחד.

בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם, אחוז הסטארטאפים הפועלים בענף הCyber- הוא הגבוה ביותר מבין ענפי הפעילות, ועומד על 33%. במקום השני ענף ה- Software Development אשר עומד על 23%. במקום השלישי ענף ה-  Fintechשעומד על 13%. במקום הרביעי ענף ה- AI שנכנס השנה שעומד על 10% ובמקום החמישי ענף ה-  Internetשעומד על 5%.

עובדי חברות הייטק בענף האינטרנט מציגים ששכרם הכי פחות תחרותי בשוק

בהתבסס על פילוח ענפי הפעילות עולה כי ענף ה- E-commerce מוביל עם 83% מהעובדים שהעידו כי לתפיסתם תנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק, לעומת שנת 2023 שבה רק 78% מהעובדים העידו כך. במקום השני ענף ה- Cyberעם 81% מהעובדים שהעידו על כך שתנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק, לעומת שנת 2023 שבה 86% מהעובדים העידו כך. במקום השלישי ענף ה-Software Development עם 79% מהעובדים שלתפיסתם תנאי השכר שלהם תחרותיים, ירידה משנת 2023 שבה 84% מהעובדים ציינו כי חשו שתנאי השכר להם תחרותיים. במקום הרביעי ענף ה- Fintech עם 76% מהעובדים שהעידו על כך שהם חשו כי תנאי השכר שלכם תחרותים (עליה קלה של 1% לעומת שנה קודמת).

מאידך, הענפים בהם העובדים העידו כי לתפיסתם תנאי השכר שלהם היו הכי פחות תחרותיים ביחס לשוק הם בענף ה-Internet שבו רק 59% מהעובדים העידו על כך שתנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק, לעומת 76% בשנה שעברה, וענף ה- Ad-tech שבו 66% מהעובדים העידו על כך שתנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק, לעומת 89% בשנה שעברה. 

יותר ויותר עובדים מעידים על חוסר שביעות רצון באיזון בית-עבודה

העובדים נשאלו באיזו מידה הם שבעי רצון מהאיזון-בית-עבודה בחברתם, מהנתונים עולה כי בשנת 2024 העובדים היו פחות שבעי רצון מהאיזון בית עבודה שלהם. בדירוג החברות בשנת 2024, 18% מהעובדים העידו כי אינם שבעי רצון מהאיזון בית עבודה בחברתם וזאת לעומת שנת 2023 שבה רק 15% מהעובדים העידו כך. בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם בין 100 ל-350 עובדים, 16% מהעובדים העידו כי אינם שבעי רצון מהאיזון בית עבודה בחברתם וזאת לעומת שנת 2023 שבה רק 10% מהעובדים העידו כך. בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם עד 100 עובדים, 14% מהעובדים העידו כי אינם שבעי רצון מהאיזון בית עבודה בחברתם וזאת לעומת שנת 2023 שבה רק 8% מהעובדים העידו כך. מהנתונים עולה שככל שגודל החברה קטן יותר, כך העובדים הרגישו את השחיקה הגבוה ביותר באיזון בית עבודה שלהם, בעיקר בגלל היעדרות של עובדים בגלל צו 8.

המועסקים בענף מעידים: עובדים חסרי ניסיון מתקשים להשתלב בחברות ההייטק. 
העובדים נשאלו באיזו מידה לדעתם החברה עוסקת בגיוס ובהכשרה של עובדים ללא ניסיון. מהנתונים עולה כי בשנת 2024, 39% מהעובדים העידו כי לתפיסתם החברה אינה עוסקת בגיוס ובהכשרה של עובדים ללא ניסיון, וזאת לעומת שנת 2023, שבה רק 19% מהעובדים העידו כך. החל מאמצע שנת 2022, שוק העבודה חזר לשוק של מעסיקים והגיוס של העובדים הפך לגיוס כירורגי. החברות מעדיפות לגייס עובדים בעלי ניסיון שיכולו לתרום באופן מהיר לתוצאות החברה. כתוצאה מהמלחמה הארוכה, עובדים מגויסים למילואים לתקופות ארוכות שבהן יתר העובדים לוקחים על עצמם את המשימות של מגויסי המילואים. גיוס עובדים ללא ניסיון דורש השקעה נוספת של החברה ושל עובדים שגם ככה לוקחים על עצמם משימות של עובדים אחרים.

עובדים בחברה גדולה? הסיכוי שלכם לקידום רק יורד

העובדים נשאלו בנוגע לשביעות רצונם מהאפשריות שלהם להתקדם בחברה. בדירוג החברות 78% מהעובדים העידו כי הם שבעי רצון מהאפשרות להתקדם בחברה, לעומת 85% בשנת 2023. בדירוג הסטארטאפים  בין 100 ל-350 עובדים 83% מהעובדים העידו כי הם שבעי רצון מהאפשרות להתקדם בחברה, לעומת 91% בשנת 2023. בדירוג הסטארטאפים עד 100 עובדים 86% מהעובדים העידו כי הם שבעי רצון מאפשריות קידום שלהם בחברה, לעומת 90% בשנת 2023. מכאן ניתן להסיק כי ככל שהחברה גדולה יותר, לעובדים יש קושי גדול יותר להתקדם בחברה.

ירידה משמעותית בשביעות רצון העובדים בסטארטאפים באשר לפיתוח מקצועי

העובדים נשאלו באיזה מידה החברה דואגת לפיתוח המקצועי שלהם. בדירוג החברות בשנת 2024, 18% מהעובדים העידו כי אינם שבעי רצון מפיתוח הקריירה שלהם וזאת לעומת שנת 2023 שבה רק 13% מהעובדים העידו כך. בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם בין 100 ל-350 עובדים, 14% מהעובדים העידו כי אינם שבעי רצון מפיתוח הקריירה שלהם וזאת לעומת שנת 2023 שבה רק 6% מהעובדים העידו כך. בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם עד 100 עובדים, 12% מהעובדים העידו כי אינם שבעי רצון מפיתוח הקריירה שלהם וזאת לעומת שנת 2023 שבה רק 5% מהעובדים העידו כך.

ניתן לראות ירידה משמעותית בעיקר בקרב הסטארטאפים בשביעות רצון העובדים בנוגע לפיתוח המקצועי של העובדים שנובע בעיקרו כתוצאה מהמלחמה. עיקר הפוקוס של הסטארטאפים היה לספק את השירותים כפי שהתחייבו כלפי הלקוחות שלהם והם פחות שמו דגש על צמיחה של מוצרים חדשים שבא לידי ביטוי באופן ישיר בפיתוח הקריירה.

פיטורים במחלקות משאבי אנוש נתפסת שקופה יותר מפיטורים במחלקות המחקר והפיתוח

העובדים נשאלו האם לתחושתם (במידה והיו פיטורים בחברה בה הם עובדים), הפיטורים נעשו בצורה שקופה והוגנת. מהנתונים עולה כי קיימת שונות בתפיסת העובדים בנוגע לשקיפות פיטורי העובדים בהתאם למחלקות השונות. 10% מהעובדים במחלקת משאבי אנוש העידו כי הם אינם שבעי רצון משקיפות החברה בנוגע לפיטורים, 13% מהעובדים במחלקת המכירות העידו כי הם אינם שבעי רצון משקיפות החברה בנוגע לפיטורים, 14% מהעובדים במחלקת השיווק העידו כי הם אינם שבעי רצון משקיפות החברה בנוגע לפיטורים ו- 15% מהעובדים במחלקת המחקר ופיתוח העידו כי הם אינם שבעי רצון משקיפות החברה בנוגע לפיטורים.

עובדי החברות המתגוררים בדרום בעלי שביעות רצון הגבוה ביותר, לעומת עובדי החברות המתגוררים בצפון בעלי השביעות רצון הנמוכה ביותר מהתנהלות החברה בזמן המלחמה

העובדים נשאלו באיזו מידה הינם שבעי רצון מהתנהלות החברה במהלך המלחמה. מהנתונים עולה כי,  3% מהעובדים שמתגוררים בדרום אינם שבעי רצון מהתנהלות החברה במהלך המלחמה, 4% מהעובדים אשר מתגוררים בירושלים והסביבה, שפלה ,גוש דן והשרון העידו כי הם אינם שבעי רצון מהתנהלות החברה במהלך המלחמה, 5% מהעובדים אשר מתגוררים ביהודה ושומרון העידו כי הם אינם שבעי רצון מהתנהלות החברה במהלך המלחמה. ובאשר לצפון, 9% מהעובדים שמתגוררים בצפון העידו כי הם אינם שבעי רצון מהתנהלות החברה בזמן המלחמה, הנתון הגבוה ביותר.

עובדים סיפרו כי חל שיפור בתנאים והכרה למילואימניקים, אך עם זאת יש לסייע יותר לאנשי המילואים ומשפחותיהם ולאפשר יחס הוגן יותר כלפי העובדים מבחינת המודל ההיברידי, בטח בתקופה כזו בה חיילי המילואים נותנים מעצמם אקסטרה ומשלבים עבודה יחד עם הלחימה. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version