חברת מרי קיי מעודדת יזמים צעירים למצוא פתרון לשוויון מגדרי במקום העבודה
חברת מרי קיי מעודדת יזמים צעירים למצוא פתרון לשוויון מגדרי במקום העבודה באמצעות רשת הוראת היזמות (NFTE) סדרת הגמר של אתגר החדשנות
חברת מרי קיי בע”מ, תאגיד מוביל בנושא סנגור על העצמת ויזמות נשים, הודיעה על סדרת גמר אתגר החדשנות השנייה (WSI) שהיא מקיימת, בשיתוף עם רשת הוראת היזמות. בשנת השותפות השנייה עם רשת הוראת היזמות (NFTE), חברת מרי קיי נותנת חסות לסדרת גמר החדשנות לשנת 2021, חוויה חינוכית עולמית, אשר קוראת לצעירים בגילאי 13-24 לנתב את מיומנויות החשיבה הביקורתית ופתרון הבעיות שלהם לכדי מציאת פתרונות לאתגרים הגדולים ביותר עמם העולם מתמודד כיום, ולסייע בקידום מטרות הפיתוח הבר קיימא של האו”ם (SDGs), לצד טיפוח דפוס חשיבה יזמי.
סדרת גמר אתגר החדשנות של חברת Mary Kay מעודד צעירים מכל העולם להגיש פתרונות חדשניים, כמענה למטרה מס. 5 לפיתוח בר-קיימא, קרי, שוויון מגדרי. אתגר זה, ספציפית, מבקש מהתלמידים לחשוב על דרכים לקידום שוויון במקום בעבודה ולהבטיח גישה שווה להזדמנויות כלכליות לנשים ולנערות. טרם מגפת הקורונה, עשרות שנים של נתונים המחישו את עלייתן של הנשים בתוך כוח העבודה, אף על פי שפערי השכר נמשכו, יותר נשים הצטרפו אל שוק העבודה מדי שנה. ברם, אובדן מקום העבודה על רקע המגפה השפיע על נשים באופן לא פרופורציונלי. מאז שנת 2020, הנתיב המוביל אל שוויון כוח העבודה הפך תלול יותר, והטיפוס בו, קשה יותר.
“חברת מרי קיי מודעת לשיבות היזמות ולתפקיד שהיא ממלאת בעולם כיום ותמלא בעתיד. משום כך, אנחנו משקיעים מדי שנה בתוכניות וביוזמות המסייעות להעצים נשים ונערות ברחבי העולם”, אמרה דבורה גיבינס, מנהלת התפעול הראשית של Mary Kay. “אנחנו רוצות לעזור לא רק במתן הזדמנויות להשכלה, אלא גם לעזור להן לממש את חלומותיהן בכל העולם. אנחנו נרגשות מאוד לעמוד באתגר זה, אשר כל כך מחובר למשימת הליבה של החברה שלנו”.
NFTE רשת הוראת היזמות הינה עמותה עולמית המתמקדת במתן כוח היזמות בידיהם של צעירים בני קהילות בעלות הכנסה נמוכה. סדרת הגמר של אתגר החדשנות מזמין אתגרים בחסות תאגידים לתת מענה למטרות פיתוח בר קיימא. בשנת 2020, הרשת הגיעה ל-100,000 תלמידים ברחבי העולם, ו-4000 תלמידים משתתפים ממגוון רקעים, אשר הגישו רעיונות לאתגרי החדשנות בסדרות הגמר, וכמעט 350 תלמידים אשר השתתפו באתגר הראשון מסוגו, בחסות חברת מרי קיי, אשר נועד לתת מענה למטרה מס. 12 לפיתוח בר-קיימא: צריכה וייצור מתוך אחריות. להלן שלושת זוכי אתגר מרי קיי לשנת 2020:
*מקום ראשון: Loop Tee Loop
לופ טי לופ הינה לולאת ביגוד ברת-קיימא, הממזגת בתי חרושת לטקסטיל ושירותי איסוף ומחזור מדים ממטרו מנילה בפיליפינים.
*מקום שני: SwagSwap
סוואג סוואפ הינה רשת חברתית למכירות יד שניה בארצות הברית, המאפשרת לחבריה, מתבגרים ומתבגרות, לבצע חליפין של ביגוד בינם לבין עצמם.
*מקום שלישי: Project DBrand
פרויקט די-ברנד הוא שירות ייחודי אשר מבטל את מיתוגם של מדים ישנים, כדי שניתן יהיה לשדרגם בארצות הברית.
“תמיכה בהתפתחותם של צעירים כיזמים הינה מכרעת לסיוע לבניית עולם טוב יותר למען הדורות הבאים.” אמר ג’יי דיי לה-רוק, נשיא ומנכ”ל רשת הוראת היזמות NFTE. “מדי שנה, אנחנו ממשיכים לשאוב השראה מהרעיונות החדשניים שמתווים היזמים בני הדור הבא, ואנו מצפים לראות את כל הרעיונות החדשים של מתחרי סדרת גמר החדשנות לשנת 2021. אנו מודים לחברת Mary Kay Inc על תמיכתה זו השנה השנייה בה נערך אתגר עולמי מכריע זה, אשר נועד לסייע לשוויון במקום העבודה ולהשיג גישה שווה להזדמנות כלכלית לנשים ולנערות”.
לצד סדרת בגמר לחדשות, חברת מרי קיי תמכה ביוזמת רשת הוראת היזמות בתוכנית “יזמות בכל בית ספר”, אשר הציגה את תהליך הזימות באמצעות תוכנית הלימודים ברחבי ארצות הברית וגם במדינות אחרות, ונתנה חסות לאתגרי יזמות צעירים אזורית מטעם רשת הוראת היזמות, תוכנית תחרותית במסגרתה צעירים מקימים הזדמנויות עסקיות תמורת הון ראשוני.
סדרת גמר החדשות של רשת הוראת היזמות לשנת 2021 מוצגת על ידי קרן Citi וכוללת אתגרים מבנק ווסט, קרן Citi, ארנסט ויאנג בע”מ (ארה”ב), מרי קיי בע”מ, מקסאר טכנולוגיות, PIMCO וסנט-גוביין. התחרות הושקה ב-15 בספטמבר, והתאריך האחרון להגשת התוצרים הוא ה-15 בדצמבר. השיפוט יחל בינואר 2022. הפיינליסטים יוכרזו בפברואר, והזוכים יוכרזו ב-31 במרץ.