חדשות

ענקית הסולאר הסינית Trina Solar מרחיבה את פעילותה בישראל

טוד לי, נשיא אזור אסיה: “הפוטנציאל הישראלי עצום”

“ישראל קבעה יעד ש-30% מכלל ייצור החשמל בישראל, יתבסס על אנרגיות מתחדשות עד 2030” אומר טוד לי, נשיא אזור אסיה של חברת הענק Trina Solar, והוסיף כי ישראל פונה בעיקר לאנרגיה מתחדשת בתחום טכנולוגיות השמש.

בעוד שמומחים רבים מפקפקים ביעד, טוד לי, נשיא Trina Solar באסיה, דווקא אופטימי, בייחוד כשמדובר במדינת ישראל. לי, בעל ניסיון עשיר בתעשיית PV סולארית מסיבית ומומחה בחיזוי וסקירת תחום האנרגיה החכמה באזור, טוען ש”הצעד של ישראל להגדיל את היעד שלה בשימוש באנרגיה מתחדשת ל-30% עד 2030 הוא בר ביצוע והפוטנציאל הישראלי עצום-  גם בזכות האקלים הישראלי האידיאלי לשימוש בטכנולוגיית הפאנלים הסולאריים וגם מכיוון שתעשיית השמש העולמית הציגה טכנולוגיות חדשות, המגבירות באופן דרמטי את התפוקה והיעילות של פאנלים סולאריים המתאימות לשימוש כאן, בישראל. בנוסף לכך, ניתן לראות כי ישראל ממשיכה לעודד אימוץ סולאריות בכל המגזרים: מגורים, מסחר ותעשייה וכן חוות סולאריות”. 

Trina Solar, חברת סולאר בינלאומית שמקורה בסין ואחת החברות המובילות בעולם, שמה לה את ישראל כשוק מרכזי בה היא רוצה להתרחב ורואה בה פוטנציאל עסקי עצום.

“בשנת 2018 תפוקת ההספק המרבי של פאנלים סולאריים חדשים בשוק הייתה סביב 350W, אך מאז ראינו האצה משמעותית בהתפתחות הטכנולוגית בתעשיית PV, החל מהשקת פאנלים עם הספק של 425W בשנת 2019, לאחר מכן פאנלים של 500W בשנת 2020 והיום הטכנולוגיה העדכנית ביותר של פאנלים סולאריים היא סדרת Vertex של Trina Solar עם הספק של 670W שהושקה במרץ השנה. החדשנות היא ערך ליבה של Trina Solar והיא זו שעזרה לנו לפתח את המותג הבינלאומי שלנו, הידוע באמינות מוכחת, בביצועים הטובים ביותר ובאחריות”.

הוא מסביר כי תפוקת ההספק הגבוהה מביאה ליעילות גבוהה יותר (עד 21.6%) הודות לכמה טכנולוגיות פורצות דרך:

  1. Trina Solar היא אחת מחלוצות הטכנולוגיה של תאים סולאריים בקוטר 210 מ”מ, כך שכל פאנל מייצר יותר חשמל באמצעות פחות מספר תאים. מדובר בתאים סולאריים גדולים הרבה יותר משל המתחרים, שקוטרם 166 מ”מ ו-188 מ”מ.
  2. טכנולוגיית חיתוך חדשנית, כך שלכל תא יש קצוות חלקים במיוחד, מה שמגביר את היעילות.
  3. טכנולוגיית Multy-Busbar (MBB) חדשה לשיפור הצללה אופטית, מה שמביא להפחתת המרווח בין התאים ומשפר את יעילות הפאנלים.

חידוש נוסף בתעשיית ה-PV, שהפך לשכיח יותר בשלוש השנים האחרונות הוא טכנולוגיית “Smart trackers” – פאנלים דו תחומיים המחוברים ל”עוקבים חכמים”. בדרך כלל, פאנלים סולריים קולטים את קרני השמש באופן ישיר, מה שיוצר בעיה בימים מעוננים, כי האור לא מגיע ישירות מהשמש, אלא הוא משתקף בעננים. הטכנולוגייה כוללת שימוש בנתונים טופוגרפיים, אלגורתימים וחיישנים חדשניים המאפשרת למערכות הסולאריות להטות את הפאנל הסולארי כך שיימנע מהצללה וימקסם את ספיגת האור ותפוקת החשמל גם בימים מעוננים. Trina Solar היא יצרנית הפאנלים הסולאריים היחידה שמייצרת את הטכנולוגיה הזו.  טכנולוגיה חדשנית נוספת שפיתחו היא “The Vanguard tracker” – ייצור פאנלים ייעודיים לאזורי חקלאות, הניתנים להתקנה מוגבהת ומרווחת המאפשרת את המשכיות הפעילות החקלאית, המתקיימת באזורים רבים ובשטחים נרחבים בישראל.

“טכנולוגייה זו מתאימה באופן אידיאלי לישראל, מכיוון שהתקנת מערכת זו כרוכה במספר יסודות נמוך יותר, הפחתת כוח העבודה ועלויות הבנייה הכוללות. המערכת שלנו מאפשרת מיקום משותף של השמש והשטח החקלאי, מכיוון שניתן להרחיק את השורות ביניהן ולהרכיב את הפנאלים הסולאריים גבוה יותר מהקרקע, מה שמאפשר לגדל יבולים או לרעות בעלי חיים”, אומר לי. “ל-Trina Solar יש ניסיון בחו”ל בפרויקטים שיש להם מיקום משותף של אנרגיה סולארית וחקלאות, אנו רואים שהפתרון הזה רלוונטי מאוד לאזורים מסוימים בישראל”, הוסיף.

לי מדגיש כי ל- Trina Solar חשוב להיות מעורבת גם בתעשייה הישראלית: “ל-Trina Solar יש קשרים חזקים בישראל, אנו משתפים פעולה עם חברות טכנולוגיות וחדשניות מקומיות כמו סולאראדג’, המייצרת אופטימיזציית חשמל, ואקופיה, שאת רובוטי הניקוי של הלוחות ללא מים אישרנו לשימוש בחלק מהפאנלים שלנו.”

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן