חדשות

מפת דרכים להתמודד עם סיכונים העולים מתוך אכיפת חוקים

איגוד המומחים המוסמכים למניעת הלבנת הון (ACAMS): ועידת המזרח התיכון וצפון אפריקה (MENA) מציעה מפת דרכים להתמודד עם סיכונים העולים מתוך אכיפת חוקים ותקנות נגד עבירות פיננסיות במסגרת MENA

גורמים בכירים ביותר בממשל ומומחים בעבירות פיננסיות יתוו ציפיות חקיקתיות והתנהלות מיטבית בכל הנוגע למניעת הלבנת הון מכוח מסחר, תקיפות כפרה (מלשון “כופר”), התחמקות מסנקציות ועבירות הקשורות בשימוש לרעה בנדל”ן ובמתכות יקרות, בין יתר צורות המימון הבלתי חוקי.

כחלק ממאמציה המתמידים לטפח שיח נרחב יותר בין גורמי האסדרה והפיקוח, ובין אנשי מקצוע העוסקים במניעת עבירות הון (AFC), הפועלים במזרח התיכון ובצפון אפריקה, איגוד המומחים למניעת הלבנת הון, תקיים אירוע ייחודי בן יומיים במסגרת הוועידה ה-12 נגד הלבנת הון ועבירות פיננסיות, היינו  MENA. ACAMS תיפתח בתאריך 7 בנובמבר, והמשתתפים בוועידה זו, שהיא על טהרת הווירטואליות, ילמדו אסטרטגיות אכיפה ואת ההתנהלות הטובה ביותר בתעשייה. זאת, מבעלי התפקידים הבכירים ביותר בממשל וממומחים בנושא המדובר, לרבות נציגי כוח המשימה לפעילות פיננסית במזרח התיכון ובצפון אפריקה (MENAFATF), רשות שוק ההון בערב הסעודית, משרד הכלכלה של איחוד האמירויות, הבנק המרכזי בבחריין, בנק לבנון ורבים מהבנקים הגדולים ביותר באזור וחברות טכנולוגיה פיננסית, בין היתר.

דוברים במסגרת הוועידה יציעו הכוונה מעשית בנושאי אכיפה הקשורים לתאגידי נכסי הון, כגון סיכוני הלבנת ההון הגדלים מבחינתם של עסקים ומקצועות ייעודיים, שאינם פיננסיים (DNFBPs), השימוש בבינה מלאכותית ובכלי למידת מכונה, על מנת לזהות טיפולוגיות מזויפות שעולות, מדינויות הנוגעות למיתון סיכונים ונהלים הקשורים למגזר הנכסים הווירטואליים, השפעת הסנקציות מצד סין על הון מסחר ושרשראות אספקה וכן אסטרטגיות אכיפה על מנת למזער חשיפה לפעילות עבריינית באזורי סחר חופשי ובתעשייה הימית. 

“בין קריאות בינלאומיות למוסדות פיננסיים לחזק את יעילות תאגידי נכסי ההון שלהם ולחדש מאמצים לזהות תשלומים הקשורים לפשעי רשת ולפעילות בלתי חוקית, האתגרים העומדים בפני אנשי מקצוע העוסקים בתחום האכיפה וסוכנויות הפיקוח כיום מעולם לא היו גדולים יותר”, אמר סקוט ליילס, נשיא ומנהל ACAMS. “זו הסיבה שגיבשנו את ACAMS MENA סביב הרעיון על פיו טיפול קווי תקשורת חזקים בין מוסדות פיננסיים ובין סוכנויות ממשלתיות מהווה צעד מכריע במאבק נגד הון בלתי חוקי.”

“לא רק שמשתתפי אירוע זה יזכו להזדמנות לגבש תובנות לגבי התפתחויות מבחינת תפקידן הגדל של חברות הטכנולוגיה הפיננסית בתחום האכיפה והשקתו של המשרד למניעת הלבנת הון באיחוד האמירויות לאחרונה, אלא יצאו גן עם עצות מעשיות הנוגעות לאכיפה, כיצד לשמור באופן היעיל ביותר על המוסדות שלהם וסיכוני עבירות הון מתמשכים,” אמר ליילס. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן