Sweegen מרחיבה את מערך הממתיקים הנרחב שלה בתחילת 2022 עם brazzein ממתיק רב עוצמה ללא קלוריות. המוצר פותח בשיתוף עם Conagen, שותפת החדשנות לטווח ארוך, אשר הרחיבה אותו לייצור מסחרי. Brazzein הוא חלבון קטן, חום יציב, 500 עד 2,000 פעמים מתוק יותר מאשר סוכר רגיל, נתון שהופך אותו אטרקטיבי מאוד ליצרני מזון ומשקאות המחפשים ממתיק מצוין.
כממתיק, brazzein מבטיח טעם לוואי מר בערכים זניחים ובעל יעילות המתקה טבעית. Brazzein יציב במגוון רחב של pH ושומר על איכויות לאחר פיסטור. הרכיב גם מסיס בקלות, נתון שהופך אותו אידיאלי עבור הפחתת סוכר על פני ספקטרום של יישומי מזון ומשקאות.
“החדרת brazzein טהור לפורטפוליו הממתיקים הטבעיים של Sweegen היא פתרון יצירתי נוסף לסיוע למותגים להפוך מוצרים דלי קלוריות טובים יותר עבורך”, אמרה שרי מהון, סגנית נשיא בכירה, ראש החדשנות העולמית ב-Sweegen. “מותגים יכולים לצפות לחקור את היתרונות הסינרגיסטיים של שילוב brazzein וסטיביה להפחתת סוכר במזון ומשקאות בצורה חסכונית”.
כחלבון מתוק, ל-brazzein יש הבטחה גדולה להתאים לתזונה הצרכנית, כגון קטו, סוכרת, או אורח חיים דל-פחמימות. צרכנים מודעים לבריאות מתרחקים גם מממתיקים מלאכותיים ומקבלים ממתיקים מבוססי טבע, כגון סטיביה ואלולוז.
התכונות יוצאות הדופן של Brazzein בולטות בקרב ממתיקים בעצימות גבוהה. הברזאין, שנמצא במשורה בטבע, נובע מפרי צמח מטפס במערב אפריקה. כדי לשנות את קנה המידה של brazzein באופן בר קיימא, Conagen מייצרת אותו על ידי תהליך תסיסה מדויק קנייני, טכנולוגיה המייצרת מרכיבים נקיים וטבעיים.
“Brazzein הוא המוצר הראשון שנוצר מפלטפורמת הפפטיד החדשה שלנו, אשר משתלב היטב לתוך תשתית התסיסה הקיימת שלנו בקנה מידה עולמי”, אמרה ד”ר קייסי ליפמאייר, סמנכ”ל חדשנות בחברת קונג’ן. “פפטידים וחלבונים קטנים כמו brazzein יכולים להיות קשים מאוד לייצור כלכלי. עם זאת, כעת, לאחר שהגדלנו בהצלחה את הפפטיד הזה, אנו מצפים שמרכיבי פפטיד חדשים ובני קיימא יותר יבואו במהירות”.