חדשות

Preqin מדווחת כי קרנות עושר ריבוניות באסיה ובמזרח התיכון מובילות את צמיחת ה- AUM (נכסים בניהול)

קרנות עושר ריבוניות גלובליות הכפילו את ה-AUM בעשור האחרון

Preqin, מובילה גלובלית המעצימה את הקהילה החלופית עם נתונים ותובנות חיוניות, את הדו”ח Sovereign Wealth Funds 2023. הדו”ח מספק נתונים וניתוחים על מגמות מפתח בנוף קרנות העושר הריבוניות*, שכן משקיעים אלה שואפים לבצע הקצאות משופרות לנכסים חלופיים, כמו גם לצמצם את הפער בין הקצאות בפועל למטרה.

הדו”ח מראה כי נכסים חלופיים ימשיכו להיות קיימים בפורטפוליו של קרנות עושר ריבוניות אם הם יספקו הטבות פיזור ותשואות מותאמות סיכון טובות. עם המשאבים הפיננסיים השופעים שלהן, וצוותי השקעות מתוחכמים יותר ויותר, לקרנות עושר ריבוניות יש את ההון שיכול להעניק להן גישה לקרנות עם הביצועים המובילים.

עובדות מפתח בדו”ח קרנות העושר הריבוניות של Preqin לשנת 2023:

*נכסים בניהול (AUM): בעשור האחרון, קרנות עושר ריבוניות גלובליות הכפילו את סך ה-AUM שלהן ל-10.4 טריליון דולר, נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023.

*אסיה: קרנות העושר הריבוניות של אסיה הובילו את הגידול ב-AUM, שעמד על 4.3 טריליון דולר נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023. יש לציין כי סך ה-AUM של תאגיד ההשקעות של סין בסך 1.35 טריליון דולר עבר את זה של קרן הפנסיה הגלובלית של נורבגיה (GPFG) עם השקעות מנוהלות של 1.2 טריליון דולר, כך שהפכה לקרן העושר הריבונית בגדולה ביותר בעולם.

*מזרח תיכון: המזרח התיכון הוא ביתם של כמה מקרנות העושר הריבוניות הגדולות ביותר, המחזיקות את ה-AUM השני בגודלו מכל האזורים בעולם, אחרי אסיה. עם 3.7 טריליון דולר, הן אחראיות ל-36% מה-AUM הגלובלי של קרנות העושר הריבוניות.

*הקצאות: ההקצאות של קרנות עושר ריבוניות לנכסים חלופיים כאחוזים מסך ההקצאות עלו בין 2021 למרץ 2023 בכל סוגי הנכסים, למעט תשתיות. העלייה הגדולה ביותר בהקצאה החציונית הנוכחית הייתה בתחום הנדל”ן, מ-6.5% ב-2021 ל-8.6%, נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023.

* ESG: קרנות עושר ריבוניות משפיעות בקידום יעדים סביבתיים, חברתיים וממשל (ESG). קרנות עושר ריבוניות עם מדיניות ESG מייצגות 59% מסך ה-AUM של קרנות העושר הריבוניות AUM, עלייה של 5 נקודות אחוז מ-54% ב-2021.

קרנות העושר הריבוניות במזרח התיכון מראות תיאבון מוגבר לאלטרנטיבות

ככל שהכמות העצומה של הון טרי המנוהלת על ידי קרנות עושר ריבוניות במזרח התיכון עולה בהרבה על הצרכים והקיבולת של שוקי ההון המקומיים שלהן, התיאבון שלהן לנכסים אלטרנטיביים עלה. ניתוח Preqin של נתוני קרנות עושר ריבוניות במזרח התיכון מראה כי ההקצאות הממוצעות לאלטרנטיבות הוכפלו משנה לשנה בסוף 2022, ועלו מ-22% מסך הנכסים בסוף 2021 ל-44%. בעוד שחלק מזה מונע על ידי רמות ההקצאה הגבוהות מאוד של כמה מקרנות העושר הריבוניות הקטנות יותר באזור, מגמה זו משקפת את המרדף המתמשך שלהם אחר נכסים לא מסורתיים כדי להגדיל את התשואות. הקצאות האחוזים צפויות לקבל דחיפה גם על ידי ירידות בהערכות השווי של מניות ציבוריות ואג”ח בשנת 2022, על פי הנתונים האחרונים. הגידול מראה את הגמישות שיש לקרנות העושר הריבוניות במזרח התיכון בעת קבלת החלטות השקעה, שכן לעתים קרובות יש להן פחות התחייבויות לטווח קצר ובינוני מאשר סוגים אחרים של משקיעים מוסדיים.

גידול בחוב הפרטי

דו”ח Preqin מצא גם כי שותפים מוגבלים גלובליים (LP), כולל קרנות עושר ריבוניות, פיתחו תיאבון גדול יותר לחוב פרטי בחיפוש אחר זרם הכנסה קבוע. בתחילה, אחת האטרקציות של החוב הפרטי הייתה שהוא שילם ריביות גבוהות יותר מריביות ההכנסה הקבועה הציבורית. עם זאת, ככל שהריביות עלו, החוב הפרטי המשיך למשוך משקיעים. זאת, בין היתר, משום שמבני הריבית המשתנה הנפוצים מספקים הגנה מפני העלאות ריבית.

לדברי Preqin, הלוואות ישירות נותרו האסטרטגיה הפופולרית ביותר, המהווה 46% מכל 112 התחייבויות קרנות החוב הפרטיות על ידי קרנות עושר ריבוניות. נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023, ההקצאה החציונית השוטפת לחוב פרטי עומדת על 2.5%, וכמעט הגיעה ליעד החציוני של 2.6%.

הארשה נאראיאן, העורך הראשי והמחבר הראשי של הדו”ח ב-Preqin, אומר: “קרנות עושר ריבוניות המשיכו לבנות צוותים פנימיים מתוחכמים והן מסוגלות יותר ויותר לפעול יותר כמו מנהל קרן בעת פריסת הון. הם ממנפים כישרון, טכנולוגיה ושותפויות, עם מנהלי קרנות ומשקיעים כדי להשקיע בסוגי נכסים אלטרנטיביים שונים, והם הופכים למוכשרים יותר לבצע עסקאות ישירות או השקעות משותפות”.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן