חדשות

Imagindairy, יצרנית חלבוני חלב מתורבת, מודיעה על סבב גיוס Seed של 13 מיליון דולר

כספי הגיוס יושקעו בהרחבת הייצור, הרחבת הצוות המקצועי והעמקת יכולות המחקר והפיתוח

Imagindairy, חברת ה- FoodTech שפיתחה טכנולוגיה לייצור חלבוני חלב זהים לחלבוני חלב פרה (חלב מתורבת), מכריזה על סבב גיוס Seed מוצלח בגובה 13 מיליון דולר.  את הסבב הגיוס הובילה MoreVC, קרן השקעות מובילה המנהלת כ275 מיליון דולר השקעות בחברות בשלבי שונים. אליה הצטרפו: קרן Entrée Capital, קבוצת שטראוס, , S2G Ventures Collaborative fund, Climate Ventures, Green Circle, Emerald Technology Ventures ו-Pierre Besnainou. לגיוס הנוכחי קדמה השקעה  של קבוצת שטראוס במסגרת חממת הפודטק שלה בשיתוף רשות החדשנות “The Kitchen”, FoodSparks by PeakBridge, CPT Capital ו-Entrée Capital, מוקדם יותר השנה. סבב הגיוס יושקע  בהרחבת הייצור, גיוס עובדים והרחבת הצוות המקצועי, כמו גםהעמקת יכולות המו”פ. 

אייל איפרגן ותמיר טולר, קרדיט: רמי שלוש

ד”ר אייל אפרגן, מייסד שותף ומנכ”ל Imagindairy: “אנחנו שמחים ונרגשים מסבב הגיוס המוצלח, , ומודים למשקיעים הוותיקים והמצטרפים שנתנו אמון בטכנולוגיה שפתחנו ובצוות שמאחוריה. השוק צמא ומוכן לפתרונות חדשים למוצרי חלב אלטרנטיביים, המבוססים על חלבונים שמקורם אינו בבעלי חיים. כיום, המעבר למוצרי חלב לא מן החי מתעכב כיוון שצרכנים מתקשים לוותר על הטעם המוכר והאהוב של חלב,. אנחנו באימג’נדרי מציעים  אלטרנטיבה עם אותו טעם ותחושה של מוצרי חלב, כזו שגם שומרת על הסביבה ומגינה על בעל החיים,  מה  שעתיד להפוך את תהליך אימוץ המוצר אצל הצרכנים לפשוט”.  

גלן שוואבר, שותף ב-MoreVC:  “הטכנולוגיה החדשנית של Imagindairy מאפשרת לחברות חלב לפתח מוצרים חדשים או לשפר מוצרים קיימים, מבלי לערב בעלי חיים ומבלי לפגוע בכדור הארץ. יש לחברה את הטכנולוגיה לייצר את מוצרי החלב חדשניים, שהצרכנים היום רוצים. אנו מתרשמים מאוד מצוות המומחים, מיכולות המחקר והפיתוח ומפוטנציאל הצמיחה הגבוה ואנו גאים להוביל את סבב ההשקעה הזה”.

ערן בילסקי, שותף ב-Entrée Capital: “בהערכה שעשינו זיהינו מייד את הפוטנציאל העצום של חברת Imagindairy והיכולת שלה להתמודד ולפתור את המגבלה העיקרית של טכנולוגיית התסיסה – ייצור חלבון חלב ללא בעלי חיים,  בעלות זהה לזו של חלב פרה”.

שחר פלורנץ, סמנכ”ל צמיחה וחדשנות, קבוצת שטראוס:  “אנו גאים על גיוס מוצלח של חברה נוספת מחממת The Kitchen. שטראוס משקיעה בפיתוח אלטרנטיבות מגוונות לצד מוצרי החלב, וגאה בצוות של אימג’נדרי על פיתוח טכנולוגיה פורצת דרך שתשפיע על הרגלי הצריכה של האנושות שנים קדימה. העמקת ההשקעה בחברה גם בסיבוב הנוכחי משקפת את המחויבות של שטראוס לפיתוח מזון העתיד, והבטחת המשאבים שיידרשו על מנת לתת מענה לצרכים המשתנים בשוק תוך שמירה על כדור הארץ”.   

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן