פרויקט הגליל המערבי של IDE יהיה מתקן ההתפלה ה-7 בגודלו בישראל, והוא ייצר 100 מיליון קוב מים בשנה
IDE Technologies, מובילה עולמית בפתרונות התפלה וטיפול במים, הודיעה כי זכתה בהצעה לממן, לתכנן ולהקים את מתקן ההתפלה השביעי של ישראל באזור הגליל המערבי, שיהיה המפעל הראשון שיוקם בצפון הארץ. המפעל, לאחר הפעלתו, יפיק מדי שנה 100 מיליון קוב של מים מותפלים, תוך שיפור אמינות אספקת המים של ישראל לאזורי חיפה, הגליל המערבי והגליל העליון.
מתקן ההתפלה של הגליל המערבי, שייקרא ‘ברכת מרים’, יצטרף לשאר מתקני ההתפלה הגדולים הפועלים בישראל – אשקלון, אשדוד, פלמחים, חדרה ושורק 1 – בעוד IDE מקימה גם את שורק 2. מתקני ההתפלה הללו הם חלק ממאמץ ממשלתי להגדיל את כמות המים המותפלים כחלק במקורות המים הכוללים של המדינה. תרומת המים ממפעל הגליל המערבי תביא את סך הייצור של מתקני התפלה בישראל לכמעט 900 מיליון קוב בשנה. מים אלו מהווים 85-90% מצריכת המים הביתית והתעשייתית.
פרויקט חדש זה מציין את הפעם השנייה בתוך שנתיים ש-IDE זוכה בהצעה להקמת מתקן התפלה בישראל. ב-2020 זכתה IDE בחוזה להקמת שורק 2 (בשם: ‘באר מרים’), אחד ממפעלי ההתפלה של מי ים באוסמוזה הפוכה (SWRO) הגדולים בעולם. IDE נבחרה מתוך קבוצה גדולה של מתחרים בשל הטכנולוגיה המתקדמת, התמחור התחרותי והמוניטין המוביל בתעשייה בישראל וברחבי העולם.
“כמובילה ישראלית בטכנולוגיית התפלת מים, אנו גאים מאוד לאבטח ולתמוך במפעל התפלה נוסף בקנה מידה גדול בארצנו ולהגדיל את אספקת המים היקרה לתושבים ולעסקים בצפון ישראל”, אמר אלון תבור, מנכ”ל, קבוצת IDE Technologies. “ההתפלה היא קריטית לשימור המים כמשאב טבעי ו-IDE מחויבת להרחיב את טווח ההגעה הטכנולוגי שלנו – וזה מתחיל בבית”.
IDE תקים את המפעל במסגרת שותפות ציבורית פרטית (PPP) עם מדינת ישראל, המיוצגת על ידי משרדי האוצר והאנרגיה ורשות המים, ותהיה אחראית על תכנון ומימון של הפרויקט המוערך בהיקף של כ-1.5 מיליארד. המטרה היא לסיים את ההקמה ב-2025, ו-IDE גם תפעיל את המפעל למשך 25 שנים מעבר לתקופת הפרויקט.