GE משיקה טכנולוגיה גרעינית שפותחה בישראל שתחולל שינוי במיפויי לב
המצלמה הראשונה נרכשה על ידי אסותא מרכזים רפואיים
ה-MyoSPECT החדשה של GE Healthcare הינה מצלמה גרעינית ייעודית ללב המאפשרת בדיקת הדמיה להערכה של זרימת הדם לשריר הלב, ותפקוד הלב במנוחה ובמאמץ.
חטיבת הבריאות של GE משיקה בימים אלה מצלמה גרעינית חדשנית שתחולל שינוי משמעותי באופן בו עורכים מיפויי לב. הטכנולוגיה החדשה פותחה במרכזי הפיתוח של GE בישראל, ומצלמה ראשונה בעולם נרכשה על ידי אסותא מרכזים רפואיים.
היא מוצגת בעולם בימים אלה על ידי פרופסור טלי שריר, מנהלת היחידה למיפויי לב באסותא השלום, במסגרת הכנסים הבינלאומיים באירופה ובארצות לקרדיולוגיה ורפואה גרעינית.
MyoSPECT של GE Healthcare הינה מצלמה גרעינית ייעודית ללב המאפשרת בדיקת הדמיה להערכה של זרימת הדם לשריר הלב, ותפקוד הלב במנוחה ובמאמץ. הטכנולוגיה של המצלמה החדשה מעניקה מענה לכלל המטופלים ללא קשר למשקל גופם, בדגש על איכות התמונה מחד וחווית המטופל מאידך.
מסבירה פרופסור טלי שריר, מנהלת היחידה למיפויי לב באסותא השלום ומי שנבחרה על ידי GE לבדוק את המצלמה במכון למיפויי לב אסותא השלום: “זוהי בשורה של ממש. הבדיקה מתבצעת במצלמה גרעינית ייחודית והמתקדמת מסוגה בעולם, בהשוואה למצלמות הסטנדרטיות.
“המצלמה החדישה מאפשרת הדמיה מהירה מאוד של זרימת הדם לשריר הלב דרך העורקים הכליליים של הלב, אבחון מדויק יותר לכל זאת בקרינה נמוכה לנבדק. המצלמה מהווה בשורה גם לסובלים מהשמנת יתר קיצונית בכך שהיא מאפשרת אבחון מדויק גם עבורם”, הוסיפה פרופסור שריר.
מיפוי לב היא אחת החלופות לבדיקת פעילות הלב במאמץ והוא נדרש על מנת:
• לאבחן שינויים בזרימת הדם לשריר הלב במנוחה ובמאמץ, המעידים על קיומן של היצרויות בכלי הדם הכליליים.
• לקבל מידע מדויק על דרגת התפקוד של אזורים שונים בשריר הלב, במנוחה ובמאמץ.
• לקבל מידע מדויק על חיות (Viability) של תאים באזורים שונים של שריר הלב.
מסביר ערן פינטל מ-GE Healthcare” :MyoSPECT הינה מצלמה דיגיטלית עם שדה ראיה רחב, ומשולבים בה גלאים דיגיטליים מבוססי טכנולוגיית ה- CZT (מוליכים למחצה) המגדילים משמעותית את רגישות המצלמה. המכשיר מצויד במיטה רחבה ונוחה וביחד כל אלה מאפשרים לכל מטופל להיסרק בנוחות מירבית ולקבל איכות תמונה יוצאת דופן לטובת פיענוח מלא.
ב-MyoSPECT הושם דגש על דיוק ומהירות הסריקה המסתייעת באמצעות שילוב של טכנולוגיית ה – Smart Positioning שנועדה לייעל את תהליך סימון מיקום הלב בשדה הראיה של המצלמה. הדבר מאפשר התייעלות בזמן הסריקה” .
עוד נמסר כי תחנת העבודה מסוג Xeleris תומכת בתיקון התמונה כתוצאה מתנועת החולה גם כאן באמצעות טכנולוגיה יעודית. בנוסף משולבת במכשיר החדש סריקה דינמית של זרימת הדם בעורקי הלב, המספקת הערכה מקומית של זרימת הדם בשריר הלב.