שיתוף הפעולה הוא כדי לספק פלטפורמת AI לאחת מחברות הפארמה המובילות ביפן. ההטמעה הראשונה תעשה שימוש בטכנולוגיה של CytoReason לקידום הפיתוח של נכס קליני, באמצעותמודל מחלה חישובי שפיתחה החברה
CytoReason, חברת בינה מלאכותית (AI) המפתחת מודל מחלה חישובי של גוף האדם לגילוי ופיתוח תרופות קליניות, וחברת SPI – Summit Pharmaceuticals International, חברה יפנית המספקת שירות ומוצרים לתעשיית הפארמה (חברה בת של תאגיד Sumitomo), הודיעו כי CytoReason נכנסה לשוק היפני, והטכנולוגיה שלה תשמש את אחת מחברות הפארמה המובילות ביפן.
פלטפורמת ה- AI של CytoReason תשתמש במודל המחלה החישובי שלה בשילוב עם נתונים קליניים מחברת התרופות היפנית, כדי להביא להבנה מעמיקה יותר של התנהגות התרופה היפנית, ברמה המולקולרית, בהשוואה לתרופות אחרות הקיימות בשוק.
זהו שיתוף הפעולה הראשון שהוכרז אי פעם בין חברה ישראלית לחברת פארמה יפנית שיעשה שימוש בטכנולוגיית AI לפיתוח תרופות קליניות. שיתוף הפעולה בין החברות יאפשר לחקור את הקשר בין מנגנוני מחלות לבין מנגנון הפעולה התרופתי (MoA) על מנת להגדיל את הפוטנציאל החיסוני של התרופה. מהלך זה משמעותי בעיקר מכיוון שליפן יש את שוק התרופות השלישי בגודלו בעולם.
CytoReason מסייעת לחברות פארמה וביוטק להאיץ את גילוי ופיתוח התרופות באמצעות מודלים חישוביים ברמת התא ובעזרת מאגר נתונים קנייני. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת למדענים לאסוף מידע חשוב על התפקוד החיסוני של הגוף, דבר המאיץ את התהליך המדעי ומאפשר פיתוח מהיר וחסכוני יותר של תרופות מצילות חיים. מחקר ופיתוח באמצעות טכנולוגיית AI הפך לנושא חם בתעשיית התרופות, וגם התעשייה העולמית החלה להתעניין בטכנולוגיה שפותחה על ידי CytoReason. תאגיד Sumitomo פועל להנגשת טרנספורמציה דיגיטלית במגוון תעשיות, ו- SPI מתכוונת לתמוך בגילוי ופיתוח של תרופות נוספות שיעשו שימוש בפלטפורמת ה- AI ולמידת המכונה של CytoReason.
“אנו שמחים מאד להיכנס לשוק היפני עם שחקן כה חשוב בתעשיית הפארמה במדינה”, אמר דוד הראל, מייסד משותף ומנכ”ל CytoReason. “שיתוף פעולה זה מהווה צעד משמעותי עבור החברה שלנו ועבור תעשיית התרופות העולמית כולה”.
“אנו מברכים על כך ש- CytoReason יזמה את הפרויקט בשוק היפני”, אמר קטסויה אוקויאמה, נשיא ומנכ”ל SPI. “נמשיך לתרום לתעשיית הבריאות באמצעות שיתוף הפעולה עם CytoReason”.