חדשות

Battery Ventures מגייסת 3.25 מיליארד דולר למימון חברות טכנולוגיה פורצות דרך ברחבי העולם

Battery, שממשיכה להשקיע בשווקי ההון סיכון ובשווקי רכישות, סיימה סבב גיוס יחיד לקרן עם גיוס עודף

Battery Ventures, חברת ההשקעות הגלובלית הממוקדת בטכנולוגיה, סיימה סבב גיוס של קרן חדשה בסך 3.25 מיליארד דולר במטרה להמשיך לתמוך בחברות טכנולוגיה ברחבי העולם, עם דגש על ארה”ב, אירופה וישראל.

Battery Ventures XV, הקרן החדשה, מגיעה אחרי 15 עסקאות יציאה שהחברה דיווחה עליהן ב-2025. במהלך חמש השנים האחרונות, קרנות Battery מימשו מעל 10 מיליארד דולר, עדות ליכולות החברה להשקיע בשלבים שונים.

“אנחנו נרגשים לבסס את הצלחות העבר שלנו ולשתף פעולה עם חברות חדשות וחדשניות בשוק דינמי זה – שמונע, במידה רבה, על ידי עליית הבינה המלאכותית”, אמר מייקל בראון, שותף כללי ב‑Battery. “עבורנו, הבינה המלאכותית פותחת את אחת התקופות המשמעותיות ביותר בהיסטוריה של הטכנולוגיה. אנו מודעים לחשיבות של הרגע, ומרגישים מוכנים לנצל את ההזדמנות בזכות הנגיעה הגלובלית והמיקוד הארוך שנים שלנו בתוכנה וטכנולוגיות ארגוניות”.

Battery תנצל את ההון החדש כדי להמשיך להשקיע בחברות בכל השלבים – בהתחלה, בצמיחה וברכישה – בתחומים כמו תוכנה יישומית; תוכנת תשתית, כולל נתונים ובינה מלאכותית), כלי פיתוח ואבטחת סייבר; וכן כלים לתחום הטכנולוגיה התעשייתית ומדעי החיים. החברה נוקטת בסגנון השקעה שיתופי ומונחה מחקר, ופועלת כצוות גלובלי אחד ממשרדיה בבוסטון, סן פרנסיסקו, מנלו פארק, ניו יורק, לונדון ותל אביב. 

“אנחנו משקיעים בררניים במיוחד, ומטרתנו היא ליצור ערך משמעותי בעסקים יוצאי דופן”, אמר ג’סי פלדמן, שותף כללי ב‑Battery המוביל את תחום הכלים לטכנולוגיה התעשייתית ומדעי החיים. “אנו רואים הזדמנות עצומה ומתמשכת בשווקי התוכנה והטכנולוגיה התעשייתית ברחבי ארה”ב ואירופה – חברות שאנו יכולים לסייע להן לגדול באמצעות השקעה ממוקדת במחקר ופיתוח, במכירות וברכישות משלימות”.

Battery השקיעה ביותר מ‑530 חברות ברחבי העולם מאז הקמתה, לא כולל השקעות ראשוניות (seed), מה שהוביל ל‑73 הנפקות ציבוריות ולמעלה מ‑225 עסקאות מיזוג ורכישה*.

בספטמבר הודיעה Battery על קידומו של מרקוס ריו, מייסד-שותף ומנכ”ל לשעבר של Guidewire Software, לשותף כללי. בנוסף, זאק יואן, סאטושי האריס-קויזומי וג’סטין רוזנר קודמו כל אחד לדרגת שותף במהלך פריסת הקרן האחרונה של Battery. Battery גייסה גם את ברק שוסטר, שכיום משמש שותף, למשרדיה בתל אביב.

בסוף השנה שעברה, Battery עברה למשרד חדש בלונדון שישמש כבסיס לפעילות ההשקעות האירופית שלה; מאז 2005, החברה ביצעה יותר מ‑150 עסקאות ברחבי הממלכה המאוחדת ו‑12 מדינות אירופיות.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן