חדשות

מחקר חדש מדגיש את השימוש בבדיקת אנדופרדיקט

מחקר חדש שפורסם ב-Clinical Cancer Research Journal מדגיש את השימוש בבדיקת  אנדופרדיקט למתן מידע לטיפול בחולות סרטן שד לפני גיל המעבר

בדיקת אנדופרדיקט של Myriad Genetics זיהתה במדויק נשים לפני גיל המעבר עם סרטן שד ER+, -HER2 שיכלו להימנע בבטחה מכימותרפיה משלימה.

Myriad Genetics, Inc (נאסד”ק: MYGN), מובילה בתחום הבדיקות הגנטיות והרפואה המדויקת, הודיעה היום כי Clinical Cancer Research, כתב עת של האגודה האמריקנית לחקר הסרטן, פרסם מחקר1 שמראה כי הבדיקה הפרוגנוסטית לסרטן השד EndoPredict® חזתה הישנות מרוחקת בנשים לפני גיל המעבר עם סרטן שד ER+ -HER2 בשלב מוקדם. מחקר זה שפורסם לאחרונה מייצג את האימות הקליני הראשון של בדיקת אנדופרדיקט באוכלוסייה שכולה לפני גיל המעבר.

המחקר – שהוצג לראשונה בתקציר במפגש השנתי של ASCO ב-2021 בידי אנסטסיה קונסטנטינידו ואחרים2 – בדק דגימות גידולים מ-385 נשים לפני גיל המעבר עם סרטן שד ראשוני מסוג ER+, -HER2 שלא קיבלו כימותרפיה. התוצאות מראות כי בדיקת אנדופרדיקט זיהתה במדויק נשים לפני גיל המעבר עם וללא בלוטות לימפה מושפעות שיכולות להימנע בבטחה מכימותרפיה משלימה כחלק מתוכניות הטיפול שלהן בשל סיכון נמוך מאוד להישנות.

“פרסום חשוב זה על הנתונים החדשים של בדיקת אנדופרדיקט מדגים את המחויבות המתמשכת שלנו לקדם רפואה מדויקת עבור חולות עם סרטן השד”, אמר ד”ר ראלף קרוננווט, מנהל ליחסי רפואה בינלאומיים, Myriad Genetics. “לאור ההמלצות הקליניות המתגברות להפחתת טיפול יתר בסרטן השד, התוצאות מעודדות במיוחד. כאשר כשליש מכל מקרי סרטן השד החדשים מתרחשים בחולות בגילאי 54 ומטה3, השימוש בבבדיקת אנדופרדיקט בקרב נשים לפני גיל המעבר מספק תובנות חשובות למתן מידע לטיפול מותאם, כולל האם יש יתרון בשימוש בכימותרפיה או לא”.

המחקר מראה שבין מטופלות עם ציוני אנדופרדיקט בסיכון נמוך היו 97% הישרדות ללא הישנות מרוחקת (DRFS) לעומת 76% לחולות בסיכון גבוה. וחשוב לציין, ל-19% מהמטופלות לפני גיל המעבר שזוהו כחיוביות היו ציוני אנדופרדיקט בסיכון נמוך עם DRFS ברמה של 100%, והן הצליחו להימנע בבטחה מכימותרפיה ולהמשיך בטיפול אנדוקריני בלבד.

תוצאה מרכזית נוספת מניתוח תת-קבוצות במחקר מצאה שיעורי DRFS דומים בחולות בסיכון נמוך עם או בלי דיכוי התפקוד של השחלות (OFS), עם הישנות של פחות מ-5% לאחר 10 שנים בשתי הקבוצות.

“מחקר חשוב זה מראה שלמטופלות לפני גיל המעבר עם ציון אנדופרדיקט בסיכון נמוך יש תוצאה טובה לטווח ארוך ללא כימותרפיה, ויש לקחת בחשבון טיפול בטיפול אנדוקריני בלבד”, אמרה ד”ר קונסטנטינידו, ממרכז האונקולוגי של בנק קפריסין ומכון המחקר לסרטן בקפריסין. “ממצאים אלו רלוונטיים למתן מידע טוב יותר על החלטות טיפול מותאמות באופן אישי עבור חלק גדול מהנשים לפני גיל המעבר עם סרטן שד ER+, -HER2 בשלב מוקדם”.

לגבי המחקר

בדיקת אנדופרדיקט היא בדיקה פרוגנוסטית החוזה את הסיכון של המטופלת להישנות סרטן השד כדי לעזור לזהות מי יכולה לשקול לוותר בבטחה על כימותרפיה. הוא מנתח 12 גנים כדי ליצור ציון מולקולרי, המשולב עם תכונות הגידול, כגון גודל הגידול ומצב הלימפות, כדי לקבוע ציון סיכון למטופל (EPclin).

המחקר הקליני של בדיקת אנדופרדיקט בנשים לפני גיל המעבר בדק דגימות גידולים מ-385 נשים לפני גיל המעבר עם ER+, -HER2 סרטן שד ראשוני (pT1-3, pN0-1) שלא קיבלו כימותרפיה בנוסף לטיפול האנדוקריני. כל הדגימות נבדקו בדיעבד באופן שסייע לנתונים קליניים ולתוצאות עם אנדופרדיקט. התלכדות של ציוני סיכון EPclin עם DRFS בני 10 שנים הוערכו בידי מודלי Cox יחסיים לסיכונים ואנליזת קפלן-מאייר. התוצאה העיקרית הייתה DRFS ל-10 שנים.

בנוסף ל-EPclin, משתנים קליניים בעלי עניין כללו גיל באבחון, גודל הגידול, דרגת הגידול, מצב הלימפות, ביטוי Ki 67 וביטוי מתמשך של קולטן אסטרוגן (ER) וביטוי קולטן פרוגסטרון (PgR).

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן