ההוצאה על מעקב אחר נכסים תגיע ל-45 מיליארד דולר באופן גלובלי עד 2027
Juniper Research: ההוצאה על מעקב אחר נכסים תגיע ל-45 מיליארד דולר באופן גלובלי עד 2027, כאשר רשתות האספקה מחפשות קישוריות רציפה לנכסים
מחקר חדש של Juniper Research מצא כי ההוצאה הגלובלית לצורך מעקב אחר נכסים של הארגונים תגדל מ-16 מיליארד דולר ב-2022 ל-45 מיליארד דולר ב-2027 – צמיחה משמעותית של 184%.
*המניעים: הניהול והאבטחה של נכסים בעלי ערך גבוה הופכים לחשובים יותר ויותר עבור בעלי עניין רבים, והביקוש לטכנולוגיות המספקות ניטור בזמן אמת בתוך שרשרת האספקה גדול יותר מתמיד.
המעקב אחר נכסים בהקשר זה מתייחס למערכות הממנפות קישוריות אלחוטית לניטור מרחוק אחר מיקומי הנכסים, בהתבסס על נתונים בזמן אמת, במטרה לנהל טוב יותר את מצב הנכסים.
המחקר צופה שהגידול בזמינות של פתרונות מעקב אחר נכסים, והמחיר סביר, יובילו לאימוץ שירותים מנוהלים בקרב הארגונים הגדולים ביותר המפעילים שרשרת אספקה משלהם עבור נכסים בעלי ערך גבוה. הוא צופה כי הפתרונות המבוקשים ביותר יהיו אלה שיכולים להוכיח החזר על השקעה על ידי מזעור גניבה ואובדן נכסים במהלך שינוע הנכסים.
מעקב GPS בזמן אמת כדי לשפר את יכולות המעקב אחר נכסים
הדו”ח צופה שמספר הנכסים שאחריהם עוקבים יגיע ל-24 מיליארד עד 2027; צמיחה מ-8 מיליארד בלבד ב-2022. הוא קורא לספקי פלטפורמות מעקב נכסים לכלול פתרונות ניטור בזמן אמת שיכולים למנף מספר טכנולוגיות, כולל 4G, 5G ו-GPS. GPS נמצאת בשימוש נרחב כיום. מדובר בטכנולוגיה חסכונית, אבל עם זאת, יש ליישם את יכולות הרשת המקיפות של 4G ו-5Gכדי לעקוב אחר נכסים עם הערכים הגבוהים ביותר.
רשתות 5G נדרשות עבור נכסים בעלי ערך גבוה
הדו”ח צופה שההסתמכות ההולכת וגוברת על 5G תציג הזדמנויות משמעותיות עבור ספקי החומרה במהלך 5 השנים הבאות. היא צופה שהביקוש הגובר לפתרונות שרשרת אספקה ’מחוברים תמיד’ יניע את העניין בחומרת מעקב אחר נכסים התומכת ב-5G. בתורם, ספקי חומרה של שרשרת האספקה חייבים למקד את הפיתוח בחיישנים הממנפים את האופי עתיר הנתונים של 5G כדי לספק תכונות כמו התראות בזמן אמת למניעת חבלה.