Sweegen מרחיבה את טביעת הרגל של השימוש בסטיביה במקסיקו
מקסיקו אימצה את הקודקס של רשות בטיחות המזון הבינלאומית של Codex עבור גליקוזידים של סטיביול
הפורטפוליו השלם של Signature Bestevia® מבית Sweegen המציע ממתיקים ומערכות המתקה המבוססים על רכיבים טבעיים נגיש כעת למותגים במקסיקו, לאחר שהרשות לבטיחות המזון במדינה אימצה את Codex Alimentarius (קודקס) עבור גליקוזידים מסוג סטיביולהמיוצרים בטכנולוגיות שונות. זה כולל את שיטת ההמרה הביולוגית של Sweegen לייצור ממתיקי סטיביה נקיים ולא GMO, כגון רבדיוזידים מסוג B, D, E, I, M ו-N. הקודקס הוא הארגון הבינלאומי לבטיחות במזון בחסות ארגון הבריאות העולמי (WHO).
“אימוץ הקודקס במקסיקו הוא צעד בכיוון הנכון להתמודדות עם השמנת יתר וסוכרת בקרב מבוגרים וילדים הנובעים מרמות סוכר גבוהות במוצרים”, אמר לוקה ג’יאנונה, סגן נשיא בכיר למכירות גלובליות. “ייעול תהליך הרגולציה לשילוב ממתיקי סטיביה עם אפס קלוריות מהדור החדש תורם לשיפור הבריאות והרווחה הכללית של הצרכנים”.
ג’יאנונה הוסיף כי, “אנו להוטים לחלוק עם מותגים במקסיקו את המומחיות שלנו ואת המרכיבים האיכותיים שלנו ליצירת חדשנות במוצרים עם טעם נהדר, שטובים יותר עבורכם”. אמר, “הפורטפוליו החזק שלנו של ממתיקים ומערכות המתקה ידועות הכוללות את מוצרי Bestevia הקנייניים שלנו הוא חסר תקדים. זה מדגים את המחויבות שלנו להשקעה בטכנולוגיות חדשות שמציעות את הממתיקים הטבעיים הטובים ביותר למותגים להתמודדות עם האתגרים של הפחתת סוכר והחלפת סוכר בנוסחאות לייצור מזון ומשקאות”.
אימוץ המסגרת הקפדנית של הקודקס לטכנולוגיות סטיביה סיפקה גישה יעילה לבדיקה ואישור של תהליך ההמרה הביולוגי הנקי והבר-קיימא של Sweegen. אישור זה במקסיקו יספק גישה רבה יותר לגליקוזידים של סטיביול פחות נפוצים ובעלי טעם טוב יותר בקנה מידה גדול ואספקה בת קיימא יותר של מרכיבי אפס קלוריות בטעם הקרוב ביותר לסוכר.
לפני האימוץ, רבדיוזידים מסוג D ו-M של Sweegen אושרו במקסיקו באמצעות תהליך הרגולציה הסטנדרטי. הפיתוח הרגולטורי החדש פותח בפני Sweegen דלתות להציג מערכות ממתיקים ייחודיות למותגים, בנוסף לרבדיוזידים מסוג D ו-M שלה, ולהרחיב עוד יותר את ערכות הכלים להפחתת הסוכר של מפתחי מוצרים.
“עם יותר כלים להפחתת סוכר שהמותגים יכולים לחקור, הם יכולים לפתח במהירות אוכל ומשקאות ובריאים בטעם טוב, לעורר חידושים והשקות מוצרים חדשים”, אמר ג’יאנונה.
הסטודיו לחדשנות LATAM של Sweegen ממוקם במקסיקו סיטי ומשרת את כל האזור. זהו אחד ממרכזי היצירה הגלובליים הרבים שבהם נמצאים מפתחי מוצרים החוקרים פתרונות טעם מתוקים, תובנות צרכניות מקומיות ומציעים שיתוף פעולה במוצרים חדשים או מנוסחים מחדש עם צוות המזון והיישומים המומחים של Sweegen.
“מסגרת הקודקס מהווה דוגמה רגולטורית טובה לקבלת מרכיבים טובים יותר לתמיכה בבריאות וברווחה”, אמר האדי עומרני, מנהל בכיר לענייני טכניים ורגולטוריים. “ככל שיותר מדינות ילכו בעקבותיה, טביעת הרגל של הסטיביה העולמית של Sweegen תתרחב במהירות ליותר מדינות, ותספק למותגים אפשרויות טובות יותר לפתרונות הפחתת סוכר במקום שהם נמצאים בלחץ ממשלתי, כמו מקסיקו, לייצר מזון ומשקאות בריאים”.
השמנת יתר, סוכרת ומחלות נלוות נפוצות במקסיקו ומובילות את רשימת הדאגות של בריאות הציבור. ההשמנה של מבוגרים עלתה ב-42.2% משנת 2000 עד 2018. השמנת ילדים קשורה לצריכת סוכר גבוהה ושומנים רוויים. ב-2016 הכריזה מקסיקו על התראה אפידמיולוגית כתוצאה משיעורים גבוהים של סוכרת והשמנת יתר לאחר שדו”ח של WHO שפורסם בשנת 2015 העלה את המודעות לנושאים בריאותיים חמורים ותמך במס הסוכר של מקסיקו על כל המשקאות הלא אלכוהוליים עם תוספת סוכר ב-2014. יוניסף מדווחת כי מקסיקו היא הצרכן הגדול ביותר של מוצרים מעובדים במיוחד, כולל משקאות ממותקים, מבין כל מדינות אמריקה הלטינית.
מס סוכר המשקאות במקסיקו הביא לכך שפחות אנשים קנו משקאות מוגזים, עם ירידה כוללת של 7.6% בלבד. “התניה התנהגותית באמצעות מס משקאות מגיעה עד מרחק מסוים”, אמר ג’יאנונה. “החדרת מרכיבים טובים יותר לתחום המזון והמשקאות יכולה להפיח חיים חדשים בהיצע המוצרים ולעורר מגמות חדשות, כגון מוצרים צמחיים או משקאות תפקודיים”.
ב-2020, יצרני מזון ומשקאות במקסיקו חשו יותר לחץ בגין המנדט הממשלתי להציג תוויות חדשות בחזית האריזה המזהירות את הצרכנים מעודף קלוריות, סוכר, נתרן, שומנים רוויים ושומני טרנס, כמו גם קפאין וממתיקים מלאכותיים.
עם האימוץ של קודקס, למותגים יש הזדמנויות חדשות להתחבר לצרכנים על ידי הענקת טעם מלא דמוי סוכר במזון ומשקאות ללא הקלוריות. זו תהיה התקדמות משמעותית מלפני מספר שנים כאשר הוצג הדור הראשון של הסטיביה.
שלא כמו ממתיקי סטיביה מהדור הראשון כמו רבדיוזידים A, דור חדש של רבדיוזידים מהדור החדש שמיוצר על ידי המרה ביולוגית לייצור מולקולות ממתיקים נקיות מהדור החדש רבדיוזידים B, D, E, I, M ו-N, שנמצאות במקור בכמויות קטנות בעלה הסטיביה. הם מקנים טעם נקי דמוי סוכר עם פרופיל חושי טוב יותר והם מבוקשים מאוד על ידי יצרני מזון ומשקאות במדינות עם אישורים רגולטוריים.
“מותגים במקסיקו יכולים להסתכל על Sweegen כמשאב מומחיות וכשותף מחויב ליצירת חידושים מסוג אפס עד דל קלוריות שישמחו את הצרכנים תוך תמיכה במסע של המדינה ביעדי בריאות והרווחה”, אמר סטיבן צ’ן, מנכ”ל Sweegen. “אנו משבחים את רשויות המזון והבטיחות במקסיקו על שהפגינו מנהיגות על ידי נקיטת פעולה על אימוץ המסגרת של הקודקס”.