חדשות

חברת סטארט-אפ הפינטק הישראלית- שוויצרית okoora מרחיבה את פעילותה באירופה ונכנסת לשוק הפולני

חברת סטארט-אפ הפינטק הישראלית-שווייצרית אוקורה (okoora), שפיתחה פלטפורמת ענן מבוססת AI לניהול תשלומים גלובליים, בנקאות וניהול סיכונים, נכנסת לשוק הפולני בצעד שיממש את התוכניות להרחיב את פעילותה באיחוד האירופי. הפעילות בפולין עתידה לכלול משרדי מכירות, צוות שיווק ושירות לקוחות וכן מרכז מו”פ שיתמוך בהמשך פיתוח המוצר. 

הכניסה של אוקורה לפולין תקל על עסקים בפולין לתכנן, לנהל ולבצע טרנזקציות מט”ח חוצות גבולות. פלטפורמת Automated Business Currency Management (ABCM™) של אוקורה מסייעת לעסקים לנהל את הסיכונים הכרוכים בתנודתיות של שערי מטבע. נוסף על כך, אוקורה מציעה שירותי בנקאות (BaaS) דרך APIs שמאפשרים לחברות פינטק, בנקים ומוסדות פיננסיים אחרים להציע ללקוחותיהם שירותי בנקאות המשלבים טרנזאקציות וגידור סיכונים. ההתרחבות לפולין מתבצעת אחרי פתיחת משרדי אוקורה בלימסול, קפריסין שמטרתה המרכזית היא להבטיח ציות של הפלטפורמה לרגולציה של האיחוד האירופי. עם זאת, פולין היא השוק האירופי הגדול הראשון שבו מתכוונת אוקורה לשווק ולמכור את שירותיה לקהילה העסקית המקומית. 

אחת הסיבות לבחירת פולין כנקודת פריצה לשוק האירופי היא העובדה שהיא חברה באיחוד האירופי שמשתמשת במטבע שלה, הזלוטי. נוסף על כך התפתחה בה תעשיית פינטק משגשגת. על פי מחקר שנערך בחסות אוקורה ומאסטרקארד (Map of Polish Fintech) פעילים בפולין 368 חברות פינטק וחברות פינטק גלובליות כמו Binance, Curve, Kevin, Revolut ו-Tink פתחו בה מרכזי מו”פ. 

שווי הנכסים של כלל הבנקים בפולין נאמד ב-564 מיליארד יורו. עסקים קטנים ובינוניים – שהם קהל היעד המרכזי של אוקורה – מהווים 99% מהמשק הפולני, שמייצאים כ-50% מהמוצרים והשירותים שלהם  ואחראים ל-45.3% מהתוצר הלאומי הגולמי.  

בני אברהם, מייסד ומנכ”ל הסטארט-אפ okoora, צילום: אייל טואג

בני אברהם, מייסד ומנכ”ל okoora: “אנו נכנסים לשוק הפולני עם אמונה שפתרונות לניהול מט”ח יכולים וצריכים לעבור מהפכה. כשבדקנו את השוק האירופי פולין קיבלה ציונים גבוהים בשל מגזר הבנקאות המפותח, סחר החוץ רחב ההיקף ומדדים כלכליים נוספים. בנוסף לכך, פולין מציעה תמריצים כלכליים שהופכים פתיחת מרכז מו”פ בה לכדאית. אנו מאמינים שזהו המקום הטוב ביותר להתניע את מהלך ההתרחבות שלנו בשוק האירופי”. בני אברהם הוסיף: “סיבה נוספת לבחירה בפולין כנקודת הפריצה לשוק האירופי היא ההיקף הגדול של המרות המטבע בין השקל הישראלי לזלוטי הפולני שהתבצעו בפלטפורמה שלנו – שהוא החמישי בגודלו מבין מדינות האיחוד האירופי ומקדים מדינות כמו ספרד וצרפת”.

מאז השקת פלטפורמת ABCM חסכה okoora לעסקים בישראל למעלה מ-11 מיליארד ₪ בעסקאות מט”ח בינלאומיות תוך התמודדות עם החרפת הסיכונים הפיננסיים בישראל בשנת 2023 בעקבות המהפכה המשפטית והמלחמה בעזה. הפלטפורמה השיגה צמיחה של 83% בכמות הלקוחות בשנת 2023, כאשר עד כה נרשמו כ-15,000 לקוחות לשימוש בה.  החברה רשמה בשנה האחרונה עלייה של 465% בעסקאות התשלומים שביצעו לקוחותיה ועלייה של 161% בכמות עסקאות ההגנה מפני תנודות של שערי מטבע. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן