מחקר חדש של Perimeter 81 מגלה ש-71% מסגני הנשיא והמנמ”רים מתקשים להילחם במתקפות סייבר בגלל המורכבות של עולם הסייבר
Perimeter 81 מבקשת לפשט באופן קיצוני את אבטחת הסייבר באמצעות פלטפורמת חוויית אבטחת סייבר חדשה.
Perimeter 81, מובילת שוק הרשתות התומכות בגישה באפס אמון והיוצרת של פלטפורמת חוויית אבטחת הסייבר (CSX) הראשונה בעולם, פרסמה את הדו”ח השנתי השני שלה אודות מצב אבטחת הסייבר, The Decentralized Workplace & The Cyber Complexity Trap. המחקר מגלה כי 71% מסגני הנשיא והמנמ”רים מאמינים שהמספר הגבוה של כלי אבטחת סייבר בהם משתמשים בארגון משפיע לרעה על היכולת שלו לזהות ולמנוע איומים.
המחקר של Perimeter 81 העריך תגובות של 500 מומחי IT בחברות עם 50 עובדים או יותר בארצות הברית. הוא מכסה מגמות חדשות בכוח העבודה עקב הקורונה, כיצד השינויים הללו השפיעו על אבטחת הסייבר והשפעתם על מקצועני ה-IT.
“עבודה היברידית ומרחוק היא בהחלט כאן כדי להישאר”, אומר עמית ברקת, מנכ”ל Perimeter 81. “במספר מדהים של 87% מהחברות המגיבות יהיו עובדים היברידיים גם לאחר הקורונה – ויותר ממחציתם יעבדו מרחוק שלושה עד ארבעה ימים בשבוע. זו התפתחות דרמטית שמגדילה לצמיתות את גודל משטח ההתקפה של הרשת, ודורשת מאנשי IT לחפש במהירות פתרונות ארוכי טווח”.
“ככל שהתקפות הסייבר מתפתחות, ספקים רבים ניסו לפתור את הבעיה הזו, המשתנה ללא הרף, עם עוד פתרונות ועוד גדרות”, אומר שגיא גידלי, מנהל תהליכים ראשי ב-Perimeter 81. “זה הוביל למציאות הכואבת והמורכבת בה נמצא המנמ”ר הממוצע. הוא נאלץ לנהל עשרות פתרונות אבטחת סייבר, מה שפוגע ביכולת שלו לאבטח ולהגן על הרשתות של הארגון. אנו קוראים לבעיה הזו ‘מלכודת מורכבות הסייבר'”.
ממצאים נוספים מהדו”ח כוללים:
- 50% מהחברות עם יותר מ-1,000 עובדים משתמשות ב-20 או יותר כלי ופתרונות אבטחת סייבר.
- 64% מדווחים כי הם חוו אירוע אבטחת סייבר משמעותי בשנים 2020-2021, כולל תוכנות כופר או דיוג.
- 34% מהחברות שמו את אבטחת הסייבר בראש סדר העדיפויות עקב סיקור חדשותי של אירועי סייבר.
- 59% הודו ששילמו כופר לגנבי סייבר.
- ל-47% מהקורבנות של התקפות סייבר היו עלויות הבראה שנעו בין 100,000 למיליון דולר.
“המסר הברור מהעוסקים והמנהלים ב-IT הוא שהמורכבות היא מחסלת הרשתות הארגוניות של ימינו, וזו הסיבה שפיתחנו את פלטפורמת חוויית אבטחת הסייבר, או CSX, הראשונה בעולם”, מוסיף גידלי. “תכננו את פלטפורמת CSX תוך מחשבה על פשטות, והיא מציעה חלון עם מבט יחיד לניהול, רשת ואבטחת סייבר. מרכישה ועד פריסה ולאורך הניהול היומיומי, הפשטות הקיצונית של Pimeter 81 היא חלופה מבורכת לנורמה הנוכחית”.
פלטפורמת חוויית אבטחת הסייבר של Pimeter 81 כוללת תכונות כגון מסוף ניהול ענן, גישה לרשת באפס אמון, גישה ללא סוכן באפס אמון, חומת אש כשירות, בדיקת מצב מכשיר ועוד. היא מסופקת כפתרון תוכנה כשירות יחיד, וללא צורך בפריסה או ניהול של חומרה כלשהי. Perimeter 81 מספקת חלופה מבורכת עבור מומחי ה-IT והמנמ”רים שנאבקים עם 20 או יותר כלי אבטחת סייבר בהם הם משתמשים מדי יום כדי להגן על הרשתות שלהם.
הורידו עותק חינם של דו”ח מצב אבטחת הסייבר השנתי השני של Perimeter 81, מקום העבודה המבוזר ומלכודת מורכבות הסייבר.