לנוכח עוד סערה כלכלית ושיבושים בשרשרת האספקה, מאגרי המזון שוב מילאו תפקיד מרכזי במתן מזון כסיוע חירום – רמה הגבוהה ב-128% מאשר לפני המגיפה
ארגון הגג של בנקי מזון ואגודות בנקאיות לאומיות ואזוריות ברחבי העולם (The Global FoodBanking Network (GFN הודיע כי מאגרי המזון של הארגון, ב-44 מדינות, שירתו 39 מיליון אנשים ב-2021, מה שמוכיח שהצורך בסיוע במזון נמשך ברמות גבוהות לנוכח עליית מחירי המזון ושיבושים בשרשרת האספקה.
הנתונים הם חלק מסקר הרשת השנתי של GFN, והתגובות השנה מדגישות את החשיבות של רשת מאגרי מזון חזקה בעתות משבר.
“קהילות ברחבי העולם מתמודדות עם רעב בשיעורים חסרי תקדים”, אמרה ליסה מון, נשיאת ומנכ”לית The Global FoodBanking Network. “באופן עקבי, מאגרי המזון הם אלה שבאים לעזרה ומשתמשים במומחיות הייחודית שלהם כדי לחבר מיליוני אנשים למזון מזין”.
39 מיליון האנשים שביקשו סיוע חירום במזון מהווים עלייה של 128% בהשוואה לרמות השירות ב-2019 לפני קוביד. בנוסף, כ-54% מהאנשים קיבלו סיוע באופן קבוע במשך יותר משלושה חודשים במהלך 2021, בעוד ש-44% מהאנשים שקיבלו מזון ביקרו במאגרים מדי פעם, באופן זמני, או בפעם הראשונה עקב שינוי בנסיבות הכלכליות.
יותר משלושה רבעים מהאנשים שיקבלו שירות ממאגרי המזון של חברי GFN חיים בכלכלות שוק מתעוררות ומתפתחות. רוב האנשים שביקרו במאגרי המזון של חברי GFN ב-2021 – כ-24 מיליון – חיים באסיה ובאוקיאניה. עוד 8.8 מיליון מבקרים הם מאמריקה הדרומית. ילדים בני 17 ומטה היוו יותר משליש מכלל האנשים ששורתו.
מאגרי המזון, בממוצע, חילקו 57% יותר מזון ומוצרי מכולת מאשר בשנה הקודמת, למרות אתגר בהשגת מקורות כתוצאה מתקלות בשרשרת האספקה וגורמים אחרים. המוצרים הנפוצים ביותר הם פירות וירקות – המהווים 30% ממה שמספק מאגר מזון ממוצע.
בעוד שהצורך בהקלה ברעב היה חסר תקדים, כך גם הנדיבות והנחישות של האנשים השותפים לרשת. כמעט 317,000 אנשים התנדבו במאגרי המזון המשותפים של GFN, עלייה של 14% לעומת 2020, והעניקו יותר מ-8 מיליון שעות תמיכה.
שנת 2022 כבר הוכיחה את עצמה כשנה מאתגרת נוספת עבור אנשים המתמודדים עם רעב וחוסר ביטחון תזונתי, כאשר הפלישה לאוקראינה החריפה את ההשפעות המתמשכות של המגיפה, והובילה לעלייה נוספת במחירי המזון. אבל מאגרי המזון ימשיכו להגיב במהירות וביעילות למשברים, תוך הסתמכות על החוויות של השנים האחרונות.
“למרבה הצער, אנחנו ככל הנראה על סף משבר רעב עולמי”, אמרה מון. “בנקי המזון יהיו מרכזיים בתגובה. הלקחים שנלמדו במהלך המגפה חיזקו את הרשת, והצטיידו אותנו טוב יותר לספק שירותים שוטפים לילדים, ליחידים ולמשפחות במצבים פגיעים”.