חדשות

11 סטארטאפים ישראלים מככבים ברשימת 30 חברות הסייבר המבטיחות בארה”ב

הרשימה נבחרה על ידי למעלה מ-100 מנהלי אבטחת מידע ואנשי סייבר בכירים בחברות אמריקאיות  

11 סטארטאפים ישראלים מככבים ברשימת Rising in Cyber המרכזת את חברות הסייבר המבטיחות ביותר בארה”ב. הפרויקט נערך ביוזמת קרן הון הסיכון הגלובלית Notable Capital, בשיתוף בורסת ניו יורק, Fenwick, HSBC Innovation Banking. הבחירה בסטארט-אפים נעשתה על ידי למעלה מ-100 מנהלי אבטחת מידע ובכירי סייבר בחברות מובילות, בהן: אמזון, נטפליקס, Atlassian ,Coupang ועוד וכן משקיעי הון סיכון מובילים. המשתתפים התבקשו לבחור ב-30 חברות מובילות מתוך רשימה ראשונית של קרוב ל-200 סטארט-אפים בתחום הסייבר. רשימה ראשונית זו נבחרה על ידי משקיעי הון סיכון והתמקדה בחברות שהשוק המרכזי שלהן הוא בארה”ב, על סמך יכולת מוכחת שלהן לפתור בעיות קריטיות עבור צוותי סייבר.

זוכי ה-Rising in Cyber ​​2024 גייסו יחד יותר מ-6 מיליארד דולר ומייצרים הכנסות של למעלה ממיליארד דולר בשנה. הרשימה מונה 30 חברות סך הכל וחולקה לשלוש קטגוריות עם 10 חברות בכל אחת מהן: שלב מוקדם של חברות שגייסו עד 35 מיליון דולר, שלב ביניים של חברות שגייסו עד 100 מיליון דולר, ושלב מתקדם של חברות שכל אחת מהן גייסה יותר מ-100 מיליון דולר. הרשימה כוללת 11 חברות סייבר ישראליות, בהן Gomboc, Oligo, Wing בשלב מוקדם, Astrix, Descope, Grip בשלב ביניים, Cyera, Drata, Island ,Orca ,Wiz בשלב מתקדם. הזוכים יחגגו באירוע מיוחד בבורסת ניו יורק.

אורן יונגר, שותף מנהל בקרן Notable Capital: “רשימת חברות הסייבר מוכיחה את השפעתה הכבירה של ישראל על השוק. יזמים ישראלים מתאפיינים בקפיצה למים בצורה הכי מהירה שאפשר בשיטת sink or swim. דבר זה מאפשר צמיחה מהירה או לחילופין הבנה זריזה שהדברים אינם עובדים, מה שמוביל ללמידה והתפתחות. היזמים הישראלים מצליחים להתגבר באופן מעורר הערכה על פערי תרבות ושפה ולספק טכנולוגיות כחול-לבן לחברות ענק אמריקאיות. ההתפתחויות בבינה המלאכותית הביאו לשוק הסייבר מתקפות שהופכות למתוחכמות ועוצמתיות יותר, בנוסף ליכולת הגנה מתקדמת מתמיד – וגם החזית הזו מובלת על ידי חברות ישראליות.”

תחומי חדשנות שעלו מהפרויקט – לאילו כיוונים תעשיית הסייבר מתפתחת?

פרויקט Rising in Cyber שסקר יותר מ-100 מנהיגים גלובליים בתחום אבטחת המידע חושף שלושה תחומי חדשנות שצוותי האבטחה זקוקים להם כדי להסתגל לטכנולוגיות המתפתחות, לעליית הבינה המלאכותית, ולשינויים במורכבות פשיעת הסייבר. הללו גם מספקים הצצה לדפוסי הרכישה העתידיים של מנהלי אבטחת מידע ומספקים מפה ריאליסטית של תעשיית הסייבר המתפתחת-תמידית.

ניהול זהות וגישה: פריצות לארגונים באמצעות זהויות לא-אנושיות והתקפות ממוקדות-זהות היוו 75% מאירועי אבטחת המידע ב-2023. מגמה זו מדגישה את הצורך הדחוף בפתרונות אפקטיביים לניהול זהות וגישה (IAM). יש ביקוש לסטארט-אפים המקנים כלים מתקדמים לניהול ובקרה של זהויות, פלטפורמות אימות חדשות וכלי ניהול גישה.

אבטחת ענן: המעבר לארכיטקטורות מרובות סביבות ענן מוכיחה שכלים מסורתיים לא מספקים אבטחה מתאימה. במציאות זו, חיוני שתהיה חדשנות בתחום גילוי ותגובה לאירועים, אבטחת נתונים, אוטומציה, ניהול סיכונים וזיהוי איומי בינה מלאכותית.

אבטחת אפליקציות וקוד: השימוש הנרחב בקוד פתוח מייצר נקודות תורפה חדשות. יש צורך בפתרונות שמאפשרים שיתוף פעולה בין מפתחים וצוותי האבטחה, תוך שימוש ב-AI לאבטחת תהליך הפיתוח וביצוע בדיקות קוד. 

Rising in Cyber מזהה את הסטארט-אפים החדשניים ביותר בתחום הסייבר כפי שנקבע על ידי יותר מ-100 מנהלי אבטחת מידע, מנהלים בכירים בתחום הסייבר וקרנות הון סיכון מובילות. הפרוייקט ריכז כ-200 חברות מועמדות, מתוכן 30 הוכרו כחברות מצטיינות בתהליך מועמדות והצבעה עצמאי. הקריטריונים למועמדות כללו חברות פרטיות במימון הון סיכון עם מיקוד מוצר עיקרי באבטחת מידע ושוק עיקרי בארה”ב. Notable Capital הובילה את פרויקט Rising in Cyber 2024 בשיתוף Fenwick, בנק החדשנות HSBC, והבורסה לניירות ערך של ניו יורק – NYSE כנותני חסות.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן