כך אמר ליאור פרנקל, יו”ר פורום חברות הסייבר באיגוד ההייטק שבהתאחדות התעשיינים, והוסיף: “המטרה שלנו היא לא רק לשתף בידע ובניסיון שלנו, אלא גם לוודא שמדיניות ה-,AI גם בכל הנוגע לעולמות הסייבר, שתתגבש תקדם את התעשיות הישראליות ותאפשר להן להמשיך לצמוח בשוק הגלובלי”
ה-OECD, באמצעות ה-BIAC (Business at OECD), גוף המייצג את המגזר הפרטי בתהליך קבלת ההחלטות, קיים לראשונה כנס אסטרטגי בנושא בינה מלאכותית (AI). הכנס נערך במטה הארגון בפריז והתמקד בהשפעות האפשריות של AI על כלכלות וחברות, עם דגש מיוחד על כלכלות מפותחות. מטרתו הייתה לגבש תובנות מעשיות עבור מקבלי ההחלטות, שיסייעו בעיצוב האסטרטגיה העתידית של ה-OECD בתחום זה.
המשלחת הישראלית כללה נציגים של הסקטור הציבורי והסקטור הפרטי. את הסקטור הפרטי ייצגו אגף סחר חוץ בהתאחדות התעשיינים, איגוד ההיי-טק הישראלי בהתאחדות ונציגי חברות ישראליות בעוד שאת הממשלה ייצגו אנשי משרד החוץ ומשרד המדע.
במהלך הכנס הוצגו יישומים ממשיים של בינה מלאכותית בתחומים כגון בריאות, קיימות ושירותים ציבוריים. אחד הנושאים המרכזיים היה השילוב בין חדשנות טכנולוגית לציות רגולטורי, כשהמשתתפים הציעו פתרונות והמלצות מעשיות לשימוש מוסרי בבינה מלאכותית.
הכנס הדגיש גם את חשיבות שיתוף הפעולה הבינלאומי, תוך התמקדות באתגרים ובאפשרויות בממשל הגלובלי של AI וסייבר בהקשרי AI, במיוחד בכלכלות מפותחות. נדונו סוגיות של פיתוח והטמעת AI עם דגש על קידום כלכלה תחרותית והגנה על זכויות הפרט דרך שיתוף פעולה גלובלי.
ליאור פרנקל, יו”ר פורום חברות הסייבר באיגוד ההייטק שבהתאחדות התעשיינים ומנכ”ל ומייסד ווטרפול סקיוריטי: ״ בכנס הזה, המטרה שלנו היא לא רק לשתף בידע ובניסיון שלנו, אלא גם לוודא שמדיניות ה-,AI גם בכל הנוגע לעולמות הסייבר, שתתגבש תקדם את התעשיות הישראליות ותאפשר להן להמשיך לצמוח בשוק הגלובלי. שיתוף הפעולה בין ממשלות לחברות פרטיות הוא קריטי – ורק באמצעות דיאלוג פתוח נוכל להבטיח שהחדשנות הטכנולוגית תתורגם לפיתוח כלכלי בר-קיימא ולשיפור איכות החיים בעולם כולו.”
מאיה שוורץ, מנכ״לית איגוד ההייטק בהתאחדות התעשיינים: “זה כבוד וזכות גדולה לייצג את ישראל בכנס ה-OECD בנושא AI, לצד מנכ”לים מחברות בינלאומיות, שגרירים ופקידים בכירים. הנוכחות הישראלית כאן היא לא רק סמלית – זהו צעד אסטרטגי שמאפשר לנו לקחת חלק בעיצוב מדיניות גלובלית שתשפיע על התעשייה לשנים הבאות. התעשייה הישראלית, ובפרט ההייטק, מובילה בחדשנות ויכולה להוות מודל לעולם בשילוב בין טכנולוגיה מתקדמת לבין רגולציה אחראית.
יעל רביע צדוק, סמנכ״ל כלכלה במשרד החוץ: “אנו בעידן בו לצד ההתפתחות הטכנולוגית המואצת מתגבשים גם העקרונות ותהליכי מדיניות בינלאומיים בתחום הבינה המלאכותית. ישראל שותפה מלאה לשיח הזה, כמדינה מובילה ומוערכת בתחומי החדשנות והטכנולוגיה. מבחינת משרד החוץ, היום יותר מתמיד חשוב לנו לקחת חלק פעיל בפורומים ובתהליכים בינלאומים ולחזק את מעמדה של ישראל בזירה הבינלאומית. משלחת ישראל לכנס משלבת נציגים של משרד החוץ, משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה, שגרירות ישראל לoecd, התאחדות התעשיינים ואיגוד ההייטק ומגלמת את השותפות של האקוסיסטם בבניית תהליכי אסדרה והטמעה של בינה מלאכותית בארץ ובעולם.”
שי כהן, שגריר ישראל ב-OECD: “ההשתתפות הישראלית המשמעותית בכנס כללה בכירי מימשל, התאחדות התעשיינים ונציגי סקטור פרטי. זאת מתוך החשיבות שישראל מייחסת לשתפ עם ה oecd בכלל ולמעורבות נרחבת במהלכים הבינל בסוגיית הבינה המלאכותית. שגרירות ישראל ל oecd בפריס מעודדת את העמקת השתפ בסוגיית בינה מלאכותי עם ה oecd ומוסדותיו, ורואה בארגון פלטפורמה מתאימה ביותר לגיבוש אמות מידה ומדיניות בינל שגם הולמת את הגישה של גורמי המקצוע בישראל. במקביל מעודדת השגרירות שאחראית על ארגונים בינל נוספים בצרפת, שתפ גם עם מועצת אירופה, שעל אמנה בנושא בינה מלאכותית במסגרתה חתמה ישראל בחודש שעבר, וכן במגמות המתהוות באונסקו באותו הקשר.