רשות החדשנות ו-PLANETech מפרסמות לראשונה את דוח החדשנות בתחום האקלים

Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

כ- 10% מחברות ההיי-טק שהוקמו בישראל בשנה האחרונה מפתחות טכנולוגיות בתחום האקלים; מרבית הקרנות הגדולות בעולם בתחום האקלים אינן משקיעות בישראל

קרדיט: קהילת PLANETech ורשות החדשנות

לפי דוח האקלים, האתגר המשמעותי של חברות האקלים (Climate Tech) הוא מציאת מימון למיזם, לצד קשיים בשלב ה”גמלון” (Scale-Up), מציאת אתר הרצה (Beta Site), וחסמים רגולטוריים.

דרור בין, מנכ”ל רשות החדשנות: “משבר האקלים הוא הסיכון הגלובלי המשמעותי ביותר העומד כיום בפני האנושות. בעוד מגוון רחב של פעולות נעשות ברמה הבין-מדינתית, עיני העולם כולו נשואות אל עבר הטכנולוגיה, שתייצר פתרונות חדשניים ופורצי דרך להפחתת שיעור פליטות גזי החממה ולהתמודדות עם השלכות המשבר. חדשנות טכנולוגית אקלימית מהווה לא רק נדבך משמעותי במלחמה במשבר האקלים, אלא גם הזדמנות עסקית משמעותית להצמחתה של תעשיית טכנולוגיה חדשנית, מגוונת ובת-קיימא.”

אוריאל קלר, מנכ”ל PLANETech: “הדוח שחיברנו מציב את ישראל כמובילה עולמית בטכנולוגיות אקלים, ושם זרקור על תחומים בהם קיים לישראל פוטנציאל ייחודי. יזמים ישראלים אשר יפתחו פתרונות וטכנולוגיות בתחום האקלים, יבנו דור יוניוקורנים חדש בישראל, ויעזרו להתמודד עם האתגר הגדול ביותר לאנושות. החזון שלPLANETech   ושל שותפיה הוא להפוך את ישראל למרכז עולמי לטכנולוגיות אקלים המסייע בצמצום פליטות גזי חממה בישראל ומחוץ לה.”

רשות החדשנות, בשיתוף קהילת PLANETech, מיזם משותף למכון הישראלי לחדשנות בהובלת ד”ר יונתן מנוחין ולConsensus Business Group בהובלת וינסנט צ’נגוויז, מפרסמות היום (יום ה’, 18.10) לראשונה את דו”ח “טכנולוגיות אקלים בישראל – תמונת מצב 2021″, אשר בוחן את מצבה של תעשיית החדשנות הישראלית – את תרומתה הנוכחית ואת הפוטנציאל העתידי שלה – למאבק העולמי במשבר האקלים. בתוך כך הדו”ח ממפה את חברות הטכנולוגיה החדשניות אשר מציעות פתרון לאחד או יותר מאתגרי האקלים עמם מתמודד העולם.

ממצאים עיקריים שעלו מהדוח:

בחינה של כל תחום בהתאם לשיעור החברות הצעירות (חברות שהוקמו לפני שלוש שנים לכל היותר) ולהיקפי ההשקעות, מייצרת שלוש קבוצות עיקריות של תחומים טכנולוגיים: תחומים מבוססים (שיעור נמוך של חברות צעירות והיקף השקעות מצטבר גבוה), הכולל את תחומי מערכות האנרגיה הנקייה והתחבורה בת-הקיימא; תחומים צעירים (שיעור גבוה של חברות צעירות והיקף השקעות מצטבר נמוך) הכולל חומרים חדשים, מעגליות, אובדן ובזבוז מזון; ותחומים בצמיחה מהירה, הכולל את תחומי החלבונים האלטרנטיביים והבנייה הירוקה.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version