קבוצת קורטק מספקת עדכון לגבי CSpace והשותפות הטכנולוגית שלה עם אוניברסיטת אדלייד
אוניברסיטת אדלייד בוחנת ארבעה משקפי אנרגיית פונון ברמה נמוכה להם פוטנציאל ייצור בקנה מידה גדול, תוך שמירה על איכות אופטית גבוהה
(The Coretec Group (OTCQB: CRTG, מפתחת חומרים פעילים של אנודת סיליקון לסוללות ליתיום-יון ו- cyclohexasilane (CHS) עבור EV, קלינטק ויישומי טכנולוגיה מתפתחים, סיפקה עדכון לגבי השותפות שלה עם אוניברסיטת אדלייד, אחת האוניברסיטאות המובילות בעולם בתחום של זכוכית יישומית ופוטוניקה מדעית, לפיתוח תצוגת זכוכית שתשמש את CSpace של Coretec, תצוגה וולומטרית סטטית תלת ממדית שאינה צמודה למשקפיים ומייצרת תמונות תלת ממד באיכות גבוהה עם יישומים בהדמיה רפואית, תכנון רכב וחלל, הדמיית חלל הגנה, בקרת תעבורה אווירית ועוד.
כרקע, טכנולוגיית CSpace של קורטק שולטת בשני לייזרים בלתי נראים בתדרי אינפרה אדום כדי ליצור פיקסלים שניתן לראות שיוצרים תמונה תלת ממדית בתא הדמיה. תא ההדמיה מסתמך על יונים נדירים מהקרקע המפוזרים בתוך החומר של התא כדי ליצור פיקסלים גלויים לעין במקומות בהם שני הלייזרים מצטלבים. תמונות תלת ממד נוצרות באמצעות סריקת שני הלייזרים על פני חומר תא ההדמיה.
Coretec בחנה בעבר את השימוש ב-גביש NaYF4 יחיד עם אנרגיית פונון נמוכה, וזכוכית כחומר עבור תא ההדמיה. קשה ליצור הדמיה באיכות גבוהה בשני החומרים באיכות ובגודל מספיקים, ובוודאי לא בכמות שמספיקה לשימוש מסחרי.
נכון לעכשיו, האוניברסיטה בוחנת ארבעה סוגים של משקפי אנרגיה חלופיים בעלי פוטנציאל לייצור בקנה מידה גדול עם איכות אופטית גבוהה. כצעד ראשון להוכחת הרעיון, הם ייצרו ארבעה משקפיים בקנה מידה קטן (1 אינץ’) עם אותה כמות של יון קרקעי נדיר מסוג Er3+שיכול ליצור פיקסלים ירוקים בתמונה באמצעות מערכת הלייזר הכפולה באינפרה אדום. על פי תוצאות ראשוניות, סוג מסוים של זכוכית עם תחמוצת מתכת כבדה בהיר יותר מזכוכית ההתייחסות, פלואוריד מסוג ZBLAN , מתחת למערכת הלייזר הכפולה הפועמת באינפרה אדום באדלייד, בעוד ששאר סוגי המשקפיים עמומים במידה ניכרת.
“אנו שמחים מתוצאות העבודה שלנו עם טכנולוגיית ה-CSPace של Coretec עד כה”, אמר ד”ר יאנול וויי, מדען זכוכית באוניברסיטת אדלייד, שעובד על הפרויקט. “אנו מצפים לראות תוצאות מרגשות עוד יותר ככל שאנו מרחיבים את גודלם של תאי ההדמיה ומצפים לספק עדכונים לצבע ובהירות התמונה עם התפתחותם”.
“המחקר של תצוגה וולומטרית תלת-ממדית מרגש מכיוון שהוא מביא חידושים בדמות חומרים חדשים, עירור ושליטה בלייזר כפול בחומרים, וגישת ייצור בעל יכולת הגדלה כדי לאפשר טכנולוגיה מעשית”, אמר פרופסור נלסון טנסו, ראש בית הספר להנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת אדלייד.
הצעדים הבאים של האוניברסיטה, בהובלת פרופסור הייקה אבנדורף-היידפריאם, יהיו לבחון את הבהירות של ארבעת המשקפיים המיוצרים בקנה מידה קטן תחת מערכת הלייזר הכפולה באינפרה אדום של Coretec, ולאחר מכן להתחיל לייצר תחמוצת תא הדמיה מזכוכית עם מתכת כבדה בקנה מידה בינוני (2 אינץ’). פיתוחים אפילו מתקדמים יותר יכולים לכלול תא זכוכית בגודל 10 אינץ’, יחד עם תאי הדמיה מרובי צבעים.
“התצוגות הוולומטריות התלת-ממדיות שלנו דורשות את תא ההדמיה הטוב ביותר שאפשר להשיג, והצוות באוניברסיטת אדלייד הוכיח את הגישה הנכונה לעשות זאת עם גיבוי של נתונים ראשוניים”, אמר מאט קאפרס, מנכ”ל The Coretec Group. “למרות שההתמקדות שלנו נשארת ב-Endurion, תוכנית פיתוח הסוללה שלנו, אנחנו מרוצים מההתקדמות המתמדת של טכנולוגיית ה-CSSpace שלנו ומצפים לספק עדכונים עתידיים”.