סוויג’ן משבחת את המסגרת הטכנולוגית החדשה של סטיביה
הגדרת דוגמה כללית לתקנים עבור מדינות
מחויבותה של חברת סוויג’ן לבריאות ולשלמות (בריאות גופנית ונפשית), הבאה לידי ביטוי בפתרונות להפחתת הסוכר, התחזקה אף יותר בעקבות (Codex Alimentarius (Codex הרשות הבינלאומית לבטיחות במזון, שאימצה לאחרונה את ההנחיות לכל ארבע טכנולוגיות סטיביה, לרבות השימור הביולוגי שנעשה בסוויג’ן.
“מסגרת הקודקס החדשה הגיעה בעיתוי המושלם, מאחר שיתרונות הגליקוצידים של סטביול, המרכיב המתוק בעלה הסטיביה, תואם לנרטיב הבריאות והשלמות הרחב יותר, דבר בו הצרכנים מעוניינים יותר מבעבר, ושיצרני המזון והמשקאות בכל העולם שואפים שיהיה נגיש יותר”, אומר לוקה ג’יאנון, סמנכ”ל מכירות בכיר.
המשמעות היא שכעת ישנה גישה משופרת לאימוץ אזורי של טכנולוגיות ייצור חדשות. כתוצאה מכך, תתאפשר גישה רחבה יותר לגליקוצידים של סטביול מוכרים פחות ובעלי טעם טוב יותר, וכן לאספקה יותר בת-קיימא של רכיבים בעלי טעם הדומה לסוכר.
חברת סוויג’ן החלה לתמוך באימוץ “מסגרת טכנולוגיית סטיביה” לפני ארבע שנים כחלק מקבוצת בעלות הברית, מועצת הסטיביה הבינלאומית (ISC). אימוץ מסגרת זו היה מאמץ מצד תעשיית הסטיביה ושיתוף פעולה בינלאומי, בו חברת סוויג’ן יצגה את טכנולוגיית השימור הביולוגי.
“בזכות מסגרת זו, מרבית מדינות העולם יאמצו בהדרגה את התקן הזה, וחותם הסטיביה הבינלאומי שלנו יוכל להתרחב מהר יותר ולהגיע למדינות בהן אנו מבקשים אישור שיאפשר לנו להציע את רכיביBestevia הייחודיים שלנו, בעלי הטעם הנפלא, אשר מיוצרים באמצעות שימור ביולוגי.” אמר ג’יאנון.
התקדמויות טכנולוגיות מודרניות, כגון שימור ביולוגי, מייצרות דור חדש של מולקולות ממתיק כגון ריבאודיוסידים אם, די ואי (E), אשר במקור מצויות בכמויות קטנות בעלה הסטיביה. להבדיל מרכיבי דור ראשון כמו ריבאודיוסיד איי, הריבאוסידים הללו משאירים טעם דמוי סוכר נקי, בעל פרופיל חושי טוב יותר. כמו כן, הם מבוקשים מאוד על ידי יצרני מזון ומשקאות במדינות בהן הם מאושרים חוקית.
“המסגרת שאומצה טובה מאוד למותגים שהיו רוצים גישה רחבה יותר לרכיבי הסטיביה של חברת סוויגן, בעלי הטעם הטהור והנקי, קרי, ריבאודיוסידים די, אי ואם, ועוד”, אמר ג’אנון. “תוך מינוף טכנולוגיית השימור הביולוגי הייחודית לנו, נתחיל עם עלה הסטיביה ובעזרת אנזימים נפיק תוצר סופי, היינו גליקוסיד סטביול מטוהר (לא תערובת), אשר נוצר באופן טבעי בעלה הסטיביה”.
במסגרת החדשה, כל הריבאודיוסידים של חברת סוויג’ן מאושרים על ידי קודקס. חברת סוויג’ן קבלה אשתקד אישור חוקי ל- Bestevia Reb Mהייחודי שלה באירופה, דבר המאפשר גמישות רבה יותר במתן מענה להעדפות האזוריות מבחינת מתיקות וטעם נהדר.
“אנו מברכים על אימוץ מסגרת Codex ועל ההזדמנות לתמוך בלקוחותינו ברחבי העולם עם חידושים חדשים להפחתת סוכר”, אמר סטיבן צ’ן, מנכ”ל Sweegen. “Sweegen גאה להיות חלק מהמאמץ המשותף הזה להביא חדשנות נחוצה לתעשיית המזון והמשקאות”.