סוויג’ן מכריזה על השקעות הון צמיחה ושותפות בייצור עוד לפני כנס Food Ingredients Europe 2022
המומנטום מאישורים רגולטוריים גלובליים והשקות מוצרים של לקוחות מניעים הערכות שווי חזקות וביקוש להשקעה
Sweegen הודיעה על ההשקעה האסטרטגית שלה ושותפות חדשה לקראת FI Europe 2022, בו היא תציג פתרונות אפס סוכר בחוויות אוכל סוחפות, ותציג את המזונות והמשקאות האהובים על הצרכנים עם פתרונות אפס סוכר. הכנס נערך בפריז, צרפת, בין 6-8 בדצמבר.
בעקבות התפתחויות של החברה ב-2022, כולל השקות מרכזיות של לקוחות, המשך הגדילה של טביעת הרגל הגלובלית ואישורים רגולטוריים על הממתיקים וטכנולוגיית הסטיביה שלה, Sweegen מושכת שותפים גדולים ומתקדמת עם הון צמיחה נוסף שגויס מבעלי המניות הנוכחיים, Pasaca Capital ו-(Sumitomo Chemical Co (Sumitomo, כשהיא מגיעה למעמד של ‘חד קרן’.
“הצמיחה שלנו היא משמעותית בעולם חדשנות הממתיקים, שכן אנו מביאים פתרונות בריאים למותגי מזון ומשקאות ולצרכנים באזורים גלובליים חדשים שבהם הפחתת סוכר היא לא רק מגמה וצורך בריאותי מרכזיים, אלא גם תנועה לאורח חיים בריאותי”, אמר המנכ”ל סטיבן צ’ן. “אנו אסירי תודה על כך שבעלי המניות הללו ממשיכים לבטוח בחזון שלנו לפתוח שווקים חדשים עם התוכניות הרגולטוריות הגלובליות שלנו ועם המחקר של טכנולוגיות בריאות מרגשות למזון ומשקאות”.
חברות המזון הארוז הגדולות ביותר כלקוחות
Bestevia® Reb M שהיה למוצר החותם של Sweegen הוא למעשה טכנולוגיית הסטיביה הראשונה מהדור החדש שקיבלה אישור מרשות המזון והבטיחות האירופית (EFSA).
אישור זה מ-2021 מהווה ציון דרך, ובשילוב עם אישור המסגרת הרגולטורית עבור הגליקוזידים של הסטיביול מצד הרשות הבינלאומית לבטיחות מזון CODEX ב-2022, פותחים שווקים חדשים ויוצרים הזדמנויות משמעותיות עבור לקוחותיה של Sweegen שיכולים להשיק מוצרים חדשים.
יצרניות המזון והמשקאות הגדולות בעולם, כולל מותגים מובילים למשקאות (אלכוהוליים וגם לא אלכוהוליים), תבלינים, מוצרי חלב ומוצרים צמחיים, התקשרו בהתחייבויות, חוזים והזמנות רכש עם Sweegen.
ברית הייצור
Sweegen יצרה קשרים אסטרטגיים עם Sumitomo לפיהם Sumitomo תתרום את אחד ממפעלי הייצור שלה באסיה למיזם משותף בין שתי החברות.
Sumitomo תסייע באבטחת איכות ובקרת איכות במתקן באסיה והן באתר הייצור של Sweegen באירופה.
“ברית הייצור שלנו עם שותפה יוצאת דופן כמו Sumitomo מעניקה ללקוחותיה של Sweegen תוספת ביטחון ותועלת של מתקני ייצור מרובים וצפויה להאיץ מאוד את חדירתה לשוק של Sweegen”, אמר צ’ן.
טכנולוגיות חדשות
בנוסף למגוון הרחב ביותר בתעשייה של מרכיבי סטיביה בעלי טעם טוב יותר שאינם מכילים אורגניזם מהונדס גנטית, Sweegen מציגה מוצרים מתקדמים יותר להפחתת סוכר, כגון החלבונים המתוקים Ultratia™ המבוססים על ברזאין וטאומטין.
טכנולוגיית הפפטידים המשבשת של Sweegen מאפשרת ייצור בקנה מידה תעשייתי של ברזאין שמאפשרת חסכון גדול בעלויות ליצרניות מזון ארוז. המסחור של ברזאין כבר החל, ו-Sweegen צופה אישור רגולטורי ראשון למוצר ב-2023.
טאומטין מתוק פי 100,000 מסוכר על בסיס מולארי. את גורם המתיקות הגבוה הזה ניתן לתרגם לפתרון אסטרטגי וחסכוני להפחתת סוכר עבור מותגים המבקשים להפיק את המרב מהממתיקים הטבעיים. Sweegen הכריזה לאחרונה על ייצור מוצלח ובר הגדלה של ממתיקים אלה בעוצמה גבוהה, והחברה מצפה לקבל אישור רגולטורי בעתיד הקרוב.
השוק
שוק הסוכר העולמי עומד כיום על 160 מיליארד דולר. חברות מזון ומשקאות גלובליות רבות משלבות כיום את מוצרי Sweegen כדי להחליף ממתיקים מלאכותיים, להפחית סוכר ולהשיק מוצרים ממותגים המכילים את מוצרי Sweegen אלה.
אנשי קשר ב-FIE
ביריד הסחר FI Europe 2022 בפריז, הדוכן של Sweegen יהיה בדוכן מספר 7.1D20, שם צוותי ההנהלה והיישומים הגלובליים של Sweegen יקבלו בברכה את כל לקוחות תחום המזון והרכיבים והשותפים העסקיים.