חדשותסחורות

מסלולי הסיוע המבוקשים של מינהל סחר חוץ לשיווק לחו”ל

כסף חכם ושל”ב – נפתחו להגשה!

מסלולי הסיוע המבוקשים של מינהל סחר חוץ לשיווק לחו”ל – “כסף חכם” ו”של”ב” – נפתחו להגשה!

העדפה תינתן לחברות מאוכלוסיות המיעוטים, בבעלות נשים ומעוטף עזה, אזור אילת ומירושלים 

258 חברות קיבלו אשתקד סיוע בהיקף כולל של 92.16 מלש”ח בשתי התוכניות יחדיו

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל’) אורנה ברביבאי: “היצוא הישראלי צפוי לשבור בשנת 2021 את שיא כל הזמנים וזו היא בשורה חשובה למשק ולכלכלה הישראלית. נרצה לראות יותר חברות בבעלות נשים, המגזר הערבי, עוטף עזה ויישובי הפריפריה. משרד הכלכלה והתעשייה ימשיך להרחיב את ההזדמנויות ויקדם צמצום פערים לצמיחת הכלכלה בישראל”

משרד הכלכלה והתעשייה מקצה מיליוני שקלים על מנת לסייע לחברות יצואניות הפועלות בשווקי העולם לחדור לשווקים נוספים ולסייע לחברות שאינן יצואניות לבסס דרכן בשווקים הגלובליים. החלה ההרשמה למסלולי המימון והליווי של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה.

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מפעיל שתי תכניות התומכות בפעילויות שיווקיות בינלאומיות של חברות ישראליות: תכנית “כסף חכם” ותכנית “של”ב- שער לשיווק בינלאומי”. עד היום נהנו מעל 1,300 חברות מתמיכת מערך כלי הסיוע של מנהל סחר חוץ בסכום כולל של למעלה מ- 400 מיליון ₪.

בשתי התכניות תינתן העדפה ל:

  • חברות בבעלות ישראלים מקרב אוכלוסיית המיעוטים 
  • חברות הממוקמות באזור עוטף עזה והעיר אילת. 
  • חברות בבעלות ובניהול נשים
  • חברות הממוקמות בירושלים

על התוכניות:

  • “כסף חכם”- מיועדת לחברות בעלות היקף מכירות של עד 200 מיליון ש״ח ועם ניסיון קודם ביצוא. הסיוע מיועד לחברות המעוניינות לחדור לשווקים נוספים ולהשיג גידול משמעותי בהיקף המכירות. הסיוע ניתן באמצעות השתתפות במימון של ההוצאות השיווקיות וליווי מקצועי של יועצים המתמחים בשוק היעד, עד לחצי מיליון ש״ח ולשווקים מועדפים (יפן, סין והודו) עד ל-750 אלף ש״ח, המהווים עד 50% מהתכנית השיווקית בכפוף לכללים המופיעים בהוראת מנכ”ל 5.10.
  • “שער לשיווק בינלאומי” (של”ב)- מיועדת לחברות בעלות היקף יצוא נמוך המעוניינות להרחיב את פעילותן, או לחברות שלא ייצאו בעבר ומעוניינות להתחיל לייצא ולשווק מוצרים ו/או שירותים. הסיוע ניתן באמצעות השתתפות במימון של ההוצאות השיווקיות וליווי מקצועי של יועצים המתמחים בשיווק בינ”ל. ניתן לקבל במסגרת התוכנית מענקים עד גובה 300 אלף ש״ח המהווים 50% מהתכנית השיווקית בשני שווקי יעד בכפוף לכללים המופיעים בהוראת מנכ”ל 5.12.
  • במקצה 2021 ייבחנו ראשית 100 הבקשות שיוגשו במלואן בכל תכנית. ככל שיוותר תקציב, ייבחנו בקשות נוספות בפעימות של 25 בקשות בכל תכנית לפי סדר הגשתן.  

מנתוני מינהל סחר חוץ עולה כי בתכנית “כסף חכם” בשנה שעברה, חל גידול של 42% במספר החברות הזוכות בסיוע ממשלתי, שגדל מ-86 חברות ב-2019 ל- 122 חברות ב-2020, זאת על אף ששנת 2020 היתה שנה ללא תקציב מדינה. בתכנית “של”ב” (שער לשיווק בינלאומי), המיועדת ליצואנים מתחילים, נרשם גידול של כ-76% במספר החברות הזוכות בסיוע, שגדל מ-73 ב-2019 ל-128 חברות ב-2020. בתכנית זו, גדל גם היקף הבקשות לסיוע, שעלה מ-179 בקשות ב-2019 ל-188 בקשות ב-2020. בסה”כ, אושרו במסגרת תכנית “של”ב” מענקי סיוע בהיקף של 34.1 מלש”ח.

עוד עולה מניתוח הנתונים כי לתכניות הסיוע אשתקד, נגשו הן חברות ‘בוגרות’ יותר, שקיבלו מענקי סיוע יצוא במסגרת “כסף חכם” והן חברות ‘מתחילות’ יותר, שקיבלו סיוע במסגרת תכנת “של”ב” והעדיפו לכוון אל השווקים הבטוחים יותר, של ארה”ב ומערב אירופה. עם זאת, בעוד שחלקה של אירופה בעוגה של תכנית של”ב עומד על 38%, בתכנית ‘כסף חכם’ עומד חלקה על 18% בלבד. מנתונים אלו עולה כי 41% מהיצואנים המנוסים והבוגרים יותר – שהגישו לתכנית ‘כסף חכם’ – העדיפו שווקי יעד מגוונים ופחות מסורתיים כמו:  הודו (7%), סין (7%) אפריקה (5%) ואמריקה הלטינית (6%).

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ – משרד הכלכלה והתעשייה: “תכניות הסיוע של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מכוונות – בראש ובראשונה – לחברות קטנות ובינוניות. מנתוני 250 החברות הזוכות בשנת 2020 עולה כי הסיוע אכן ניתן לרוב לחברות הקטנות. 87% מחברות של”ב הן בעלות מחזור מכירות של 5 מיליון ₪ ומטה. בתכנית ‘כסף חכם’ המיועדת לחברות בשלות יותר, מעל ל- 50% מהחברות הנתמכות הינן בעלות מחזור מכירות של עד 20 מיליון ₪. ענפי הפעילות של החברות הזוכות בתמיכה בתכניות “כסף חכם” ושל”ב מגוונים אף הם. באופן טבעי ישנן חברות רבות מענפי התקשורת והתוכנה, אך גם מענפי מדעי החיים ומענפי התעשייה המסורתית: מוצרי מזון, קוסמטיקה ופלסטיק”.

לפרטים נוספים והגשת מועמדות לקרנות כלי הסיוע

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן