במפגש עיתונאים חשף מני צרפתי מרד האט פלטפורמה שתאפשר האצה של תהליכים וחווית פיתוח פשוטה למדעני ומהנדסי מידע, לצד הנגשה פשוטה ויכולת להפיץ הרבה סביבות בזמן קצר
רד האט (Red Hat), הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח, קיימה מפגש עיתונאים כחלק מאירועי הכנס הטכנולוגי הגלובלי של החברה, ה-Red Hat Summit, אשר עסק בשימוש בבינה מלאכותית (AI) בעולם הקוד הפתוח, חוויית והאצת תהליכי פיתוח תוכנה, הרחבת פתרונות הקצה (Edge). במפגש הוכרזו פתרונות רבים, ביניהם הפתרון החדש של החברה וכלים המיועדים להקל על עבודת צוותי הפיתוח. את המפגש הוביל מני צרפתי, מנהל אזורי של צוות ארכיטקטי פתרונות ברד האט.
מימוש הפוטנציאל של ה-AI
“האימון של מודלי ה-AI הוא אינטנסיבי מאוד ודורש הרבה מאוד מחזורי עיבוד ומשאבי עיבוד מיוחדים ויקרים. ככל שנגדיל את מספר התהליכים וכמות המידע, ההסתברות לדיוק הנתונים עולה בצורה משמעותית. ככל שהתשתית תאפשר יעילות ומקבול תהליכים, נוכל להגיע לניצולת מירבית של משאבי המחשוב. אתגר נוסף שהמערכת מאפשרת היא ניצולת מירבית של מדעני ומהנדסי נתונים שכרגע יש חוסר גדול שלהם. היכולת של המדענים ומהנדסי הנתונים להריץ מספר רב של תהליכים הוא זה שייצר את היתרון התחרותי של הארגון”, הסביר צרפתי. “בדומה לעולם הפיתוח שיצר את רצפת הייצור של התוכנה (DevOps), עולם הנתונים יצר את רצפת הייצור של הנתונים (דאטה) שנקרא MLOPS. שוק ה-Machine Learning Operation צפוי לגדול לכדי 120 מיליארד דולר וההערכות הן שהוא ייצר הרבה מאוד ערכים מוספים ויאפשר שילוב של החוכמה אל תוך היישומים לקבלת החלטות מהירה ומושכלת על ידי מכונה”.
הוא המשיך ואמר כי, “כיום, ארגונים רבים מתקשים במיצוי התובנות מהנתונים שלהם בגין מחסור במשאבים ובכוח אדם מיומן. כדי להתמודד עם אתגרים אלו, רד האט הכריזה על יכולות חדשות בפתרון Red Hat OpenShift AI. הפתרון מרחיב את היכולות המוכחות של Red Hat OpenShift ו-Red Hat OpenShift Data Science ומספק פלטפורמה בעלת יכולת גידול מרשימה. עולם ניתוח הנתונים והאנליטיקות מבוסס ברובו על טכנולוגיית הקוד הפתוח. OpenShift AI מספק פלטפורמה לכל מחזור החיים של האימון, החל משלב איסוף הנתונים, קטגוריה, תיוג, ניקוי עיצוב ולימוד המודל, תוך אופטימיזציה ותיקונים שנעשים כתוצאה ממחקרים קודמים ולבסוף, בחינה וטיוב והעברה לייצור. התהליך מצריך הרבה מאוד מחזורים של בחינות וטיוב וככל שנשכיל לנהל אותם בצורה אוטומטית, נשיג תוצאות טובות יותר”.
במהלך המפגש, צרפתי חשף שיתוף פעולה מעניין בתחום – Ansible Lightspeed יחד עם IBM Watson Code Assistant, שירות בינה מלאכותית יוצרת עבור אוטומציית Ansible. השירות תוכנן כדי לסייע להניע אימוץ קבוע ומדויק של אוטומציה ברחבי הארגון. הפתרון מפשט ביצוע אוטומציה של משימות עבור משתמשים מתחילים והורדת הנטל של משימות פשוטות ממהנדסי אוטומציה מנוסים.
“Ansible Lightspeed מציג את השלב הבא של יוזמת Project Wisdom ומנגיש אותו למפתחים בקהילת הקוד הפתוח, לקוחות והשותפים של Red Hat. השירות, שיהיה זמין בהמשך השנה, משתמש בעיבוד שפה טבעית ויתממשק עם Watson Code AssistantIBM כדי לבנות במהירות קוד אוטומציה”, פירט צרפתי.
קישוריות בין עננים ויצירת שירות אפליקטיבי ממספר שירותים מבוזרים
במהלך המפגש צרפתי שיתף בהכרזה האחרונה של רד האט, המיועדת להקל על עבודת המפתחים – פתרון Red Hat Service Interconnect מפשט את הקישוריות ואבטחת היישומים על פני פלטפורמות, אשכולות ועננים. הפתרון מבוסס על פרויקט הקוד הפתוח Skupper.io והוא מאפשר למפתחים ליצור בצורה רציפה יותר חיבורים אמינים בין שירותים, יישומים ועומסי עבודה בסביבות השונות מבלי להזדקק לתצורות רשת מורכבות או להרשאות אבטחה ברמה גבוהה.
“הפתרון עוזר לפתור אתגרי תקשורת חוצי-פלטפורמה ובין עננים מרובים על ידי כך שהוא מאפשר למפתחים להוסיף קישוריות אמינה וגמישה בין יישומים הפועלים על כל אשכול של קוברנטיס, מכונה וירטואלית או מארח bare-metal. הקישוריות המאובטחת הזו יכולה להתרחב על פני כל סביבת תשתית, החל ממרכזי נתונים באתר המקומי, עד ה-Edge והענן הציבורי. כתוצאה מכך, צוותי פיתוח יכולים לחבר יישומים. כך, ניתן לבצע אורקסטרציה במהירות רבה יותר ללא הצורך בהרשאות ברמה גבוהה או כישורי רשת מתקדמים, מה שמאפשר לפתח יישומים במהירות רבה יותר, תוך שמירה על תאימות עם דרישות האבטחה”, הסביר צרפתי.
עבודת המפתחים הופכת לפשוטה יותר
עוד הוצג במפגש Red Hat Developer Hub – חבילת שירותי פיתוח ברמה ארגונית שמטרתה לייעל את תהליך הפיתוח ולפשט אותו. צרפתי סיפר כי, “הפלטפורמה של רד האט נוצרה מפרויקט הקוד הפתוח Backstage שפותח על ידי חברת ספוטיפיי ונתרם לקוד הפתוח של CNCF ומספקת את הכלים והמשאבים הדרושים למפתחים ליצירת אפליקציות ברמה גבוהה יותר, תוך מקסום הכישורים הקיימים והאצת המהירות, לצד הפחתת המורכבות הנוכחית והעתידית בתחזוקת הקוד. הפרויקט של רד האט מבוסס קוד פתוח ללא התניות או מגבלות שימוש למוצרים מסוימים או פלטפורמות מסוימות. הפורטל Red Hat Developer Hub מספק חוויה משופרת עבור מפתחים בסביבות השונות, כולל קוברנטיס ופלטפורמות יישומי קונטיינרים ויכיל הרחבות (Plug-In) רבות, בניית תבניות חכמות לפריסת סביבת מפתחים בשניות, תיעוד ואינטגרציה עם כלי צד שלישי רבים”.
רד האט פיתחה את Red Hat Plug-ins for Backstage, חבילה של שישה תוספים המשלבת מערכות מרכזיות אל Backstage, המסייעות להרחיב את הפונקציונליות של הפרויקט. ניתן להשתמש בתוספים בכל ההתקנות של Backstage ולספק גמישות רבה אף יותר עבור המפתחים על פני פלטפורמות והפצות קוברנטיס.
שיתופי פעולה גלובליים בתחום מחשוב הקצה
בהתייחסו לנושא מחשוב הקצה (Edge Computing), צרפתי ציין מספר שיתופי פעולה משמעותיים עם שותפים גלובליים המייצרים פתרונות עבור רצפות ייצור, ערים חכמות, מערכות חכמות ועוד, כל זאת באמצעות הפלטפורמה האחודה של רד האט. דוגמה אחת לכך היא חברת ABB, חלוצה טכנולוגית פורצת דרך בתחום החשמל, התעשייה, התחבורה והתשתיות, אשר משתפת פעולה עם רד האט כדי להרחיב את הרציפות התפעולית עבור תהליכי ייצור תעשייתיים ב-Edge ובסביבות של ענן היברידי. Red Hat Device Edge ו-Red Hat OpenShift יאפשרו ל-ABB לחבר את סביבות הענן והבקרה לצורך ניטור ויעילות מיטביים של מערכות. היכולת למצות מידע באמצעות איסוף וניתוח נתונים הנמצאים על התקנים שקשה להגיע אליהם עם משאבים מוגבלים, להעבירם למרכז לצורך פיתוח האלגוריתם והחזרתו כדי לאפשר לרכיב (בקר תעשייתי, מצלמה, חיישן) לבצע פעולות חכמות.
שיתוף פעולה מעניין נוסף בתחום הוא עם ETAS, חברת בת של Bosch, הפועלת בעולם הרכבים כדי לספק פלטפורמה לסייע ולהאיץ טרנספורמציה מבוססת-תוכנה בתחום הרכב. “מדובר בשיתוף פעולה שיאפשר ליצרני רכבים לקבל פלטפורמה משולבת, אמינה ובעלת יכולה גדילה לפיתוח, בדיקה ופריסה של מערכות סיוע מתקדמות לנהגים ואפליקציות נהיגה אוטומטיות ברכבים מבוססי-תוכנה”, סיכם צרפתי.