מיטק 3 די מדווחת על פריצת דרך בייצור סטייק מתורבת

MeaTech Factory of the Future, Credit: MeaTech

מובילת הבשר המתורבת, מיטק 3 די, הדפיסה סטייק מתורבת במשקל של 104 גרם, העשוי עם רקמות שריר ושומן אמיתיות, חיות, שפותחו והודפסו בחברה, ללא שימוש בחלבוני סויה ואפונה


בתמונה סטייק מתורבת ומודפס, במשקל 104 גרם, של חברת מיטק 3 די. קרדיט צילום: שלומי ארביב. קרדיט סטיילינג: עמית פרבר  

מיטק 3 די בע”מ (Nasdaq: MITC), דיווחה היום על הצלחתה, בהדפסת תלת ממד של סטייק מתורבת, במשקל 104 גרם, העשוי עם רקמות שריר ושומן אמיתיות, חיות, שנוצרו באמצעות תאי גזע, שגודלו, הודפסו והתמיינו במעבדות החברה. החברה מאמינה, שזהו הסטייק המתורבת הגדול ביותר, שיוצר עד כה. הישג מרשים זה, מהווה אבן דרך משמעותית, בדרך לייצור תעשייתי של סטייק מתורבת בהדפסה ביולוגית.

התאים אשר שימשו להכנת הסטייק, יוצרו בתהליך מתקדם ומוגן בפטנט, שתחילתו בדגימת תאי גזע מבקר ושכפולם עד לקבלת מסה תאית מספקת, אשר גובשה לכדי דיו ביולוגי, המותאם לשימוש במדפסת התלת-ממדית הביולוגית הייחודית, של החברה. התאים הודפסו תוך שימוש בקובץ תלת ממד דיגיטלי, המגדיר את מבנה הנתח הרצוי. בסיום ההדפסה המוצר הוכנס לאינקובטור, להמשך התמיינות התאים לתאי שומן ושריר אמיתיים, המתפתחים לרקמות חיות. רקמות אלו מהוות בסיס ממנו עשוי הסטייק של מיטק 3 די.

מיטק 3 די, שואפת להוות חלופה אמיתית, לייצור בשר מסורתי, תוך מיקסום השימוש בתאים מתורבתים, למול שימוש ברכיבים שאינם בשריים. הסטייק המתורבת של מיטק 3 די, מיוצר עם תאי שריר ושומן אמיתיים, חיים ואינו מכיל כלל חלבוני סויה או אפונה אשר נמצאים בשימוש רחב בתחליפי בשר מן הצומח. כדי להגיע לאבן הדרך המשמעותית הזו,  השתמשה מיטק 3 די בטכנולוגיות מתקדמות של הנדסת רקמות והדפסה ביולוגית תלת ממדית אשר פיתחה בעצמה ובכך מצעידה ומקרבת את עולם מוצרי הבשר המתורבתים, המובחרים וברי קיימא צעד אחד קרוב יותר אל הצלחת.

מיטק 3 די, מתכוונת להמשיך ולפעול לשיפור טכנולוגיות הבשר המתורבת וההדפסה הביולוגית, כדי לאפשר ייצור בשר מתורבת, המשקף נאמנה מאפיינים של סטייק מובחר, אשר נצרך כיום. 

מימין לשמאל: שרון פימה, מנכ”ל מיטק, עמרי שיינין, משנה למנכ”ל מיטק, קרדיט: שלומי ארביב

שרון פימה, מנכ״ל וסמנכ”ל הטכנולוגיה הראשי של מיטק 3 די, אמר: “פריצת הדרך הנוכחית היא תוצר של מאמצים של מעל לשנה, בייעול תהליכי ההנדסה הביולוגית התאית ובהגדלת תפוקת התאים, לצד דיוק היכולות הטכנולוגיות של ההדפסה הביולוגית. אנחנו מאמינים כי הדפסת סטייק מרקמה אמיתית, חיה, במשקל 104 גרם, נתנה משנה תוקף ליכולות הטכנולוגיות הבלעדיות שלנו ומיצבה אותנו בחזית הפיתוח של מוצרי בשר מתורבת מובחרים, מבוססי תאים אמיתיים מהחי”. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version