טכנולוגיית התסיסה של חברת קונג’ן תתמוך בתוכנית משאבי הקיימות של DARPA
Conagen , חברת הביו-טק השוכנת במסצ’וסטס, הודיעה על היותה חלק משיתוף פעולה, לצורך תמיכה בתוכנית משאבים הממומנת על ידי מענק מחלקת הבטחון האמריקנית. הפרויקט נועד למנף את טכנולוגיית התסיסה, קניין חברת Conagen על מנת להמיר פלסטיק ופסולת צפופה באנרגיה לחומרים בעלי ערך ושימושיים.
“על האנושות להשתמש בצורה טובה יותר במשאבי פלסטיק ולשבור את מעגל המחזור”, כך אמר ד”ר קייסי ליפמאייר, סגן נשיא לחדשנות בקונג’ן. הסכם שיתופי זה ימחיש את ערך החומר הממוחזר בבניית תשתית ברת-קיימא”.
תחת משרד ההגנה, משרד הטכנולוגיות הביולוגיות של הסוכנות האמריקאית למחקר מתקדם(DARPA), גיבשה את תוכנית המשאבים במטרה לחקור ולפתח מערכת עצמאית ומשולבת. הפרויקט עוסק בבדיקה ובגילוי תוך שימוש בשילוב שבין ביולוגיה סינתטית ובין טכנולוגיה כימית לצורך הפיכת פסולת פלסטיק לחומרים ולציוד חיוניים.
פרופ’ כריס א. ווט, Ph.D, מוביל את הפרויקט במכון הטכנולוגי במסצ’וסטס (MIT), בשיתוף פעולה בין Conagen ו-Novoloop. מעבדת Voigt הינה בעלת מומחיות בעיצוב ובהדסה גנטית מיקרוביאלית, ויצרה כלים ופלטפורמות טכנולוגיים חיוניים ביותר לעבודה.
Conagen נבחרה כשותפה לצורך הרחבת התסיסה, וזאת בזכות מומחיותה בביולוגיה סינתטית, יכולת פיתוח תהליך טיהור וייצור בקנה מידה עולמי.
“אף כי במשך מאות שנים התסיסה הקונבנציונלית שמשה לצורך ייצור מזון ומשקאות, התסיסה המדויקת הפכה למשאב העיקרי בכל הנוגע למסחור מוצרי ביולוגיה סינתטית טבעיים וברי-קיימא”, אמר ליפמאייר.
נובולופ מיישמת טכנולוגיות כימיות לצורך פירוק פסולת פלסטיק לצורך יצירת אבני בניין כימיות, ובכך מאפשרת לתסיסה המורדית להניב תוצרים ביולוגיים.
“מחזור פסולת פלסטיק הוא רק ההתחלה,” אומר ליפמאייר. “פרויקט זה במימון DARPA שואף בעיקר לשפר ולייעל את השימוש במשאבים על ידי הצוותים שלנו. ברם, טכנולוגיית המרת פלסטיק וביו-פלסטיק לחומרים אחרים, בעלי ערך גבוה יותר אמורה לייצר תמריצים לסלק את החומרים המזהמים הללו מהסביבה ולתמוך במאמצים הומניטריים באמצעות משאבי מזון, תזונה ומים ברי-חידוש”.
כעת, משהושלם שלב 1, צוות MIT, לרבות Conagen, יתקדמו לשלב 2, בשאיפה להגיע לכדי טיהור פסולת ושדרוגה לכדי חומרים בעלי ערך.