חברת CTERA גייסה 80 מיליון דולר מקרן PSG Equity

הנהלת CTERA, מימין: אהרן ברנד, לירן אשל, עודד נגל, קרדיט: CTERA

חברת הסטרטאפ הישראלית CTERA, המפתחת פלטפורמה לניהול מידע בסביבת ענן היברידית, השלימה גיוס בסך 80 מיליון דולר מ-PSG Equity, קרן השקעות אמריקאית המתמחה בהשקעות בחברות תוכנה וטכנולוגיה בשלבי צמיחה. הגיוס שכולל גם מרכיב של סקנדרי לרכישת מניות מהמשקיעים הקיימים, ישמש להאצת הצמיחה והתרחבות לתחום ה-AI. רונן ניר, שותף ב-PSG הצטרף לדירקטוריון סיטרה לצד בעלי המניות הקיימים מהקרנות Bessemer, Benchmark ו-Red Dot Capital.

CTERA פיתחה פלטפורמת תוכנה שמאפשרת אחסון קבצים מבוזר בסביבות ענן פרטיות וציבוריות, בשילוב עם האצת גישה מאתרים מרוחקים והגנה מבוססת בינה מלאכותית מפני מתקפות כופר. סיטרה מספקת פתרונות למאות תאגידים גדולים, כולל בנקים מובילים, חברות ביטוח, ארגוני בריאות, קבוצות מדיה וסוכנויות ממשלתיות ברחבי העולם. בין לקוחות החברה ניתן למנות את McDonald’s, חברות הפרסום WPP ו- Publicis, משרד הבטחון האמריקאי, ובזק בישראל. לחברה שותפויות אסטרטגיות עם IBM, HPE ו- Hitachi Vantara, שמוכרות את מוצרי החברה כחלק מהפרוטפוליו שלהן.

על פי גרטנר, תחום אחסון הענן ההיברידי צפוי לשלש את הרלוונטיות שלו מ-20% מהארגונים בשנת 2023, ל-60% עד שנת 2027. התפשטות טכנולוגיית הבינה המלאכותית צפויה אף להאיץ את הביקוש, מכיוון שגישה לנתונים נחוצה לא רק עבור משתמשים ויישומים אלא גם עבור בינה מלאכותית לצורך אימון מודלים ואחזור נתונים מאובטח שיאפשר לבינה המלאכותית הארגונית להיות רלוונטית ומדויקת.

עודד נגל, מנכ”ל: “CTERA מובילה את תחום האחסון הענן המבוזר כבר 3 שנים ברציפות. אנחנו המערכת היחידה שקיבלה את תקן האבטחה הצבאי המחמיר ומספקים את ההגנה החזקה ביותר מפני תקיפות כופר. אני רוצה להודות לעובדי החברה על העבודה המאומצת שהביאה אותנו להשגים אלו.”

לירן אשל, מייסד ויו”ר מועצת המנהלים: “אנחנו מברכים על ההצטרפות של PSG לחברה. השותפות החדשה עם PSG תאפשר לנו להאיץ את הצמיחה וליישם את החזון שלנו לגבי שירותי מידע מבוססי בינה מלאכותית.”

רונן ניר, שותף בקרן PSG: “ההשקעה שלנו ב-CTERA היא עדות למודל העסקי החזק של החברה ולהזדמנות שהיא מייצרת. אנחנו נרגשים להצטרף לצוות החברה בעיתוי משמעותי שבו החברה מזהה את נקודת השינוי בצרכים של השוק וממנפת את היכולות והטכנולוגיה שלה כדי לחזק את מעמדה ולהעניק ערך גבוה יותר ללקוחותיה.”

קרן PSG Equity משקיעה בחברות טכנולוגיה ותוכנה הנמצאות בשלבי צמיחה ופועלת ממשרדים בבוסטון, קנזס סיטי, לונדון, מדריד, פריז ותל אביב. הקרן השקיעה מאז הקמתה ב-140 חברות וסייעה ברכישה של 500 נוספות, בהיקף כולל של 20 מיליארד דולר. PSG Equity נכנסה לפעילות בישראל בשנת 2020 והשקיעה עד כה בשמונה חברות בהיקף כולל של 600 מיליון דולר.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version