חברת קונג’ן מרחיבה את השימור הטבעי באמצעות תסיסה

supermarket-Image by Kevin Phillips from Pixabay

במקביל לשגשוג מגמת “המותגים הנקיים” בקטגוריות מוצרי צריכה רבים, חברת הביו-טכנולוגיה Conagen, הממוקמת במסצ’וסטס, הודיעה על השקת המשמר הטבעי PCA  (חומצה קומרית-P). מוצר זה של חברת קונג’ן מיוצר באמצעות תסיסה ומרחיב את מגוון המשמרים הטבעיים המוצע על ידי שותפתה לענייני מסחור “בלו קליפורניה” (Blue California). 

שוק המשמרים הטבעיים פועל מכוח חיפוש מותגים נקיים בקטגוריות מזון, משקאות, טיפול אישי וקוסמטיקה מצד הצרכנים, אשר אינם מכילים רכיבים מלאכותיים, ויחד עם זה, בעלי חיי מדף ממושכים.

בדו”ח חברת “מינטל” שפורסם בפברואר 2021, צרכנים בארצות הברית נשאלו לגבי הקישור בין “טבעיות” ובין “בריאות”. 43% מכלל הצרכנים בארצות הברית סבורים כי “טבעי לחלוטין” הינו גורם חשוב בבחירת מזון ומשקאות בריאים.” 

יצרני מזון ומשקאות מפסיקים לשלב מרכיבים מלאכותיים בשיטות העיבוד והאריזה שלהם. לפיכך, מקורות משמרים טבעיים חדשים, כגון PCA, הנוצר מתסיסה, מבית חברת קונג’ן, הם אידיאליים מבחינת מותגים על מנת לקדם מעבר חלק מרכיבי שימור סינתטיים לרכיבי שימור טבעיים. 

“המוצר שלנו, PCA מגדיל את ארגז הכלים עבור מפתחי מוצרים, המחפשים פתרון טבעי, מדרגי, בעל עלות שימוש נמוכה, אשר יאריך את חיי המדף של המזון מבלי לשנות את טעם המוצרים שלהם,” אמרה ד”ר קייסי  ליפמאייר, סמנכ”ל חדשנות בחברת קונג’ן.

החומצה (PCA) היא תרכובת נוגדת חמצון ואנטי-מיקרוביאלית טבעית, המצויה בכל הצמחים, ובעיקר בבוטן, עגבניה, גזר, ריחן (בזיליקום) ושום. החומצה מהווה מרכיב חשוב ביין, חומץ ודבש.

קונג’ן מייצרת PCA באמצעות תהליך תסיסה מדויק וחדשני. טכנולוגיה זו מאפשרת גידול מיקרו-אורגניזמים, המתוכנתים לייצר מוצרים בני-קיימא טבעיים וטהורים ביותר במחיר שהוא בר תחרות ל-PCA סינתטי. PCA המיוצר בתסיסה הוא אידיאלי גם לשימוש תעשייתי. 

לדברי ליפמאייר, “מקור PCA בר-קיימא הינו מבוקש גם כפרקורסור לביו-פולימרים שונים ולחומרים ביולוגיים עתירי טכנולוגיה, המיוצרים באמצעות ‘כימיה ירוקה'”.

כימיקלים ירוקים הם חלק מהשיח הגלובלי בנוגע לשינוי האקלים והאימוץ ההולך וגדל של חומרים בני-קיימא מצד החברות הכימיות. ליפמאייר גרסה כי “הפולימרים והקופולימרים החדשניים, אשר ניתנים להפקה מ-PCA המיוצר בתסיסה מאפשרים פיתוח ביופלסטיקים בטוחים לסביבה וכן יישומים חדשים בביו-רפואה”.

כחלופה לתרכובות המופקות כימית, כגון ביספנול-איי, PCA מהווה פתרון טבעי רב-שימושי ובר-קיימא, הנמצא במזון, המאפשר מוצרים חדשים וחדשניים על ידי פורמולטורים ומהנדסי חומרים.

בתחום היישומים התעשייתיים, PCA הינו חומר אידיאלי בתחומים כגון ציפוי, תרכובות, מדבקות ופולימרים בתחומי הביו-רפואה, תחבורה, חלל ותעופה, אלקטרוניקה ואריזה.

בלו קליפורניה וקונג’ן חברו אשתקד  והכריזו על מסחור המוצר רוזוול, חומצה רוזמרינית, משמר 98% טבעי, ללא העוצמה של הטעם והצבע האופייניים לצמח הרוזמרין, אשר קיימים ברוב הרכיבים הסינתטיים. מולקולת שימור טבעית חשובה נוספת, המיוצרת באמצעות טכנולוגיות הפלטפורמה של חברת קונג’ן היא טקסיפולין DHQTM-BC, אשר השיגה מעמד GRAS, כפי שהוכרז במאי האחרון.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version