זוכת פרס נובל, מלאלה יוספזי, בכינוס הנשים הגדול בעולם הראשון באזור

קרדיט צילום: זוכת פרס נובל הצעירה בתבל, מלאלה יוספזי הפקיסטנית, בשיחה וירטואלית עם מנכלית AnitaB.org, ברנדה דארדן ווילקנסון

״אם נבטיח שכל ילדה בעולם תקבל גישה ל-12 שנות לימוד, כלכלת העולם תצמח ב-30 טריליון דולר נוספים מדי שנה!״

AnitaB.org, ארגון גלובלי ללא כוונת רווח הממוקד בקידום ורישות נשים בזירה הטכנולוגית ופועל ביותר מ-50 מדינות בעולם, הודיע על סיומו בהצלחה של כינוס הנשים הגדול בעולם שהגיע לראשונה לאיזורנו וכינס כ- 3,000 משתתפות מאירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA) והתקיים בצורה וירטואלית בין ה-25-27 במאי, 2021. 

בין הדוברות המרכזיות שלקחו חלק באירוע הייתה מלאלה יוספזי, זוכת פרס נובל הצעירה ביותר בעולם, היום בת 23, שנודעה בעולם בשל מאבקה למען זכותן של ילדות ונערות פקיסטניות לחינוך, מאבק שהוביל את אנשי הטליבן לתקוף את מלאלה הצעירה, אז בת 15. מלאלה הצטרפה לאירוע שצולם בארה״ב ושודר לכל האזור והשתתפו בו עשרות דוברות טכנולוגיות מרחבי אירופה, המזרח התיכון ואפריקה. 

״אני רוצה שכל ילדה תלמד בבית ספר ותקבל חינוך איכותי וביטחון. אם מנהיגי העולם יסיטו את המשאבים שכבר קיימים לטובת הבטחת גישה לחינוך לכל ילדה באשר היא, היתרונות יהיו אדירים! השקעה בחינוך של נשים וילדות מצמצמת את הסיכון למלחמות ועוני ומסייעת מסייע בקידום פתרונות לשינויי האקלים ולשיפור הכלכלה. אם נבטיח שכל ילדה בעולם תקבל גישה ל-12 שנות לימוד, כלכלת העולם תצמח ב-30 טריליון דולר נוספים מדי שנה. תארו לעצמכם!״, אמרה מלאלה בשיחה עם מנכ״לית ונשיאת AnitaB.org, ברנדה דארדן ווילקרסון. 

״ילדה קטנה, מכל רקע, תרבות או שפה שהם, יכולה לראות עצמה בטכנולוגיה. אסור לנו להמעיט בתפקיד שאנו יכולים לשמש בתנועה העולמית הזו שכולנו מובילים אותה ביחד״, היא סיכמה. 

האירוע שהופק ונערך על ידי AnitaB.org, היה חוויה דיגיטלית מלאה שהתמקד בבניית קהילה והעלאה על נס של מטרות משותפות והישגים המקבלים כוח גדול בהרבה כשהם בליבת העשייה של נשים מרקעים שונים ומגוונים הפועלות באותה סביבה גיאוגרפית. 

האירוע הראשון באזור (EMEA) של כינוס הנשים הגדול בעולם Grace Hopper Celebration, , (GHC) מייצר רשת חדשה של שותפות ופעילות שאיתן AnitaB.org  יכולה לעבוד לאורך כל השנה במטרה לחזק את היכולת של כל האקוסיסטם הטכנולוגי, הארגוני, החינוכי והממשלתי, הנחוצים להצלחתן של נשים מהאזור בתחום הטכנולוגיה. עשרות דוברות טכנולוגיות מרחבי האזור לקחו חלק בכינוס, בהן נציגה ישראלית, גל משה, מהנדסת תכנה בחברת Microsoft, ושתי נציגות מהרשות הפלשתינית, חנין אבו-פראה, מגייסת טכנית בחברת Upwork וסמירה סלמה מהנדסת תכנה  בחברת ProGineer Technologies.

בשנת 1994, אניטה בורג וד”ר טל וויטני הקימו יחד את חגיגת גרייס הופר (GHC), שהפכה להיות המפגש השנתי הגדול ביותר בעולם של נשים טכנולוגיות. בשנת 2020, מול המציאות של COVID-19, קיימה AnitaB.org את חגיגת GHC הווירטואלית הראשונה שלה אי פעם, ומשכה יותר מ -30,000 משתתפים וירטואליים ממעל 115 מדינות מכל רחבי העולם עם שתי דוברות מרכזיות – סרינה וויליאמס ומייגן רפינו. מוקדם יותר השנה אירחה AnitaB.org גם GHC הודו וירטואלית, וכינסה יותר מ -5,000 משתתפים מכל רחבי הודו.  

האירוע השנתי התקיים השנה בפעם הראשונה באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA), ומומן על ידי שורה ארוכה של ארגונים וחברות מובילות בהן Google, Amazon, DeepMind, Bloomberg, IBM ורבים אחרים. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version