הסטארט-אפ Scanary חושף טכנולוגיית רדאר חדשנית משולבת AI ו-AR לבידוק ביטחוני המוני של עד 25,000 איש בשעה

Scanary team - regular resolution, Credit: Scanary
הטכנולוגיה המוגנת בפטנט מזהה חפצים מוסתרים על אנשים, תוך כדי הליכה, ומייצרת שכבת אבטחה של בידוק בטחוני במקומות הומי אדם כגון: אצטדיונים, אירועים המוניים, תחבורה ציבורית, שדות תעופה ומרכזי קניות
את הפיתוח מוביל ד”ר גדעון לויטה, לשעבר מהנדס מכ”מ בכיר בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ומעיל רוח.
הסטארט-אפ הישראלי סקנרי (Scanary), שפעל עד עתה מתחת לרדאר, חושף טכנולוגיה חדשנית שפיתח המאפשרת לראשונה לבצע בידוק המונים של אנשים במרחבים פתוחים בקצב חסר תקדים.
סקנרי פיתחה חיישן רדאר משולב AI שמבצע סריקה בו זמנית של עשרות בני אדם, עד 25,000 איש בשעה, הנעים באופן חופשי לחלוטין סמוך לחיישן ובמרחק של עד 10 מטר ממנו. הטכנולוגיה החדשה, שאושרה כפטנט, כוללת מספר מרכיבים: הראשון, imaging אלקטרומגנטי תלת ממדי; השני, בינה מלאכותית (AI) לביצוע קלסיפיקציה בין חפצים יומיומיים (טלפון סלולארי, לפטופ או מחזיק מפתחות) לחפצים מאיימים (כלי נשק ואביזרים מסוכנים אחרים), והשלישי, מציאות רבודה (AR) שמציגה את המיקום המדויק של האיום. הסריקה והזיהוי מתבצעים תוך פחות מ-2 שניות וזיהוי חפץ מסוכן, גם אם הוא נמצא מתחת לבגדים, שולח אוטומטית התראה לצוותי הביטחון.
הפתרון הטכנולוגי יספק שכבת הגנה במקומות הומים כמו אצטדיונים, אירועים המוניים, תחבורה ציבורית, שדות תעופה ומרכזי קניות, בהם יתבצע הבידוק תוך כדי תנועת הקהל שלא יידרש יותר לבדיקות פרטניות או לעצירה וריקון של כיסים.
המערכת קיבלה אישורים רגולטוריים באירופה ובכללם אישורי CE ו-GDPR והחברה נמצאת בתהליך מול הרגולטור האמריקאי. במהלך החודשים הקרובים יתחילו מספר פיילוטים בישראל ולאחר מכן בארה”ב.
על פי דו”ח חדש של חברת המחקר MarketsandMarkets, שוק הבידוק הביטחוני העולמי צפוי לצמוח מהיקף של כ-9.92 מיליארד דולר בשנת 2025 לכ-13.8 מיליארד דולר בשנת 2030, בקצב צמיחה שנתי ממוצע של 6.8%. הגידול מונע בעיקר מהתגברות איומי הביטחון הגלובליים, עלייה בסיכונים הקשורים לטרור, וצורך גובר באמצעי הגנה מתקדמים במוקדי תשתיות מרכזיים כגון נמלי תחבורה, מתקני ממשל ואתרים מסחריים.
רונן ישביץ, מנכ”ל Scanary: “החזון שלנו בסקנרי הוא לשנות מהיסוד את הדרך שבה שומרים על ביטחון הציבור במרחבים פתוחים. בזכות שילוב של בינה מלאכותית, הדמיה מתקדמת וראיה ממוחשבת, אנחנו מאפשרים גילוי איומים ממרחק – בלי לעצור אנשים, בלי ליצור תורים, ובלי לפגוע בפרטיות. זו קפיצת מדרגה אמיתית בביטחון – שמכבדת את האנשים במקום לחשוד בהם. הפתרון שלנו לא רק משפר את רמת הביטחון, אלא גם מביא ערך ממשי ללקוח וחוסך לו בעלויות תפעול ומשאבים. הפשיעה, אירועי הירי ההמוני והטרור המתגברים ברחבי העולם מחייבים פתרונות טכנולוגיים חכמים ויעילים יותר ואנו ערוכים כיום לספק את המענה הקריטי הדרוש”.