לראשונה גם בהיסטוריה של הפרס כחצי מהזוכים הן זוכות: 4 נשים מובילות זכו השנה בפרס היוקרתי ושליש מהזוכים הם בני החברה הערבית והדרוזית
על רקע חגיגות שנת ה- 100 להתאחדות התעשיינים, ההתאחדות הכריזה על כלות וחתני “פרס התעשייה” ו- “פרס מפעל חיים” בתעשייה ע”ש אריה שנקר ז”ל” לשנת 2021 – הפרס היוקרתי ביותר במגזר העסקי בישראל.
הזוכים נבחרו בעקבות הישגיהם יוצאי הדופן והצטיינותם בניהול החברות שהובילו אותם להישגים פורצי דרך, גילוי חדשנות, יוזמה וחזון בתחום הפיתוח התעשייתי, וכן תרומתם לתעשייה, לקהילה ולמדינה.
לראשונה בהיסטוריה של הפרס, כחצי מהזוכים הן זוכות, נשים פורצות דרך, וכשליש מהזוכים הם בני החברה הערבית והדרוזית. זאת בעקבות החלטת *מנכ״ל התאחדות התעשיינים, רובי גינל*, לפעול השנה לגיוון בקרב זוכי הפרס, ועודד נשים ובני מיעוטים להגיש מועמדות.
הזוכים ב- “פרס התעשייה” הנם (על פי סדר ה – א’-ב’): מנכ”ל אורבונד תעשיות גבס ומוצריו בע”מ, אודי בן אורי, מנכ”לית אגס ירוק מסחר ושירותים בע”מ, ג’וליה זהר, מייסדת ובעלים של חברת עמיסל – עמית תעשיות בע”מ, חנה מנור, מנכ”לית ומייסדת חשמל מארי הנדסה בע”מ, מארי ליבס ומנכ”ל ומייסד BATM טכנולוגיות מתקדמות בע”מ, צבי מרום.
הזוכים ב- “פרס מפעל חיים בתעשייה ע”ש אריה שנקר ז”ל” הנם (על פי סדר ה- א’-ב’): יו”ר לוריאל ישראל בע”מ, גד פרופר, בעלי חברת “גליה להב”, גליה להב, מנכ”ל א.מ.ג חברה לייצור ושיווק יריעות ואריזות פלסטיק בע”מ, סאלח רמאל ומייסד KLA העולמית ו- KLA ישראל, קן לוי.
כלות וחתני הפרס יקבלו את הפרס היוקרתי במעמד נשיא המדינה, יצחק הרצוג ב-21 לאוקטובר, בטקס חגיגי שיתקיים במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.
נשיא התאחדות התעשיינים, ד”ר רון תומר, מסר כי “המגוון הרחב של הזוכים בפרס השנה- גברים ונשים, יהודים וערבים, מעיד יותר מכל על העושר החברתי של התעשייה הישראלית והיכולת שלה לקדם וליצור שוויון וחברה משותפת לכל תושבי מדינת ישראל. הזוכים והזוכות הם הפנים מאחורי שגשוג התעשייה הישראלית והצלחותיה פורצות הדרך בארץ ובעולם. השנה גם לראשונה בהיסטוריה של התעשייה הישראלית, ישנו מספר שיא של נשים שזכו לקבל את הפרס היוקרתי- חצי מהזוכים הן למעשה זוכות, וארבע נשים מוכשרות יעמדו השנה על במת הפרס למחיאות הכפיים של הקהל, בזכות הישגים ועשייה יוצאת דופן. שתיים מתוכן הן נשים מהחברה הערבית, אשר הצליחו בדרכן, להעפיל לפסגת התעשייה וקבלת הפרס היוקרתי, לנפץ כל תקרת זכוכית וכל סטיגמה אפשרית על נשים ככלל, ועל נשים בחברה הערבית בפרט.
נמשיך לפעול ללא לאות למען קידום הכלכלה והחברה בישראל, ובזכות התעשיינים והתעשייניות הנפלאים שלנו, נצליח להצמיח את התעשייה להישגים ואופקים חדשים”.
על הזוכים:
זוכי פרס התעשייה (ע”פ סדר הא’-ב’):
מנכ”ל אורבונד תעשיות גבס ומוצריו בע”מ, אודי בן אורי: אל”מ במילואים ותעשיין ותיק אשר כיהן בשורה של תפקידי מפתח בהתאחדות התעשיינים, במסגרתן פעל לחיזוק התעשייה ככלל ותעשיית הבנייה בפרט, בדגש על כחול לבן, חדשנות, התייעלות אנרגטית וברת קיימא. תחת הנהלתו, חברת אורבונד חיזקה את מעמדה כמותג מוביל בשוק הישראלי. בן אורי מוביל ומקדם את תחום הגבס ומוצריו, מתוך הבנה כי עתיד תעשיית הבנייה טמון בבנייה מתועשת, המשלבת טכנולוגיות מתקדמות וחדשנות, המביאות לבנייה איכותית, בטיחותית, מדויקת ומקצועית, תוך קיצור משך הבנייה. לצד כל זאת, אורבונד שמה דגש על תרומה לקהילה, כחלק מערכי החברה. תחת ניהולו של בן אורי, אורבונד מהווה את חוד החנית של תעשיית הבנייה בישראל.
מנכ”לית טחינה אל-ארז, ג’וליה זהר: זהר הצליחה להוביל את החברה בניהולה למותג טחינה מוביל בארץ ובעולם, תוך יצירת מוצרים חדשים וחדשניים שמשלבים בין ייצור מסורתי לייצור טכנולוגי מתקדם. כמו כן תחת ניהולה של זהר, החברה מקדמת פעילויות ציבוריות אשר מטרתן לקדם את התעשייה הישראלית. זאת לצד תרומתה לקהילה, ובמיוחד לאוכלוסיות מוחלשות ונזקקים.
מייסדת ובעלים של חברת עמיסל – עמית תעשיות בע”מ, חנה מנור: מנור הקימה וייסדה את החברה עם בן זוגה, איזי מנור. תחת ניהולם, הפכה החברה ל- ‘שם דבר’ בתעשייה הישראלית בתחום האנרגיה הניידת. כל זרועות הביטחון ומשרדי הממשלה בישראל הפכו עם השנים ללקוחות החברה וכיום הם מייצאים לחברות הגדולות ביותר בשוק בתחום. בנוסף מנור מעודדת את דור העתיד להשתלב בתעשייה הישראלית ומארחת קבוצות נוער מבתי ספר טכנולוגיים, במטרה להפיח בהם את התשוקה והנכונות הבלתי מתפשרת לעשייה ולתרומה לחברה.
מנכ”לית ומייסדת חשמל מארי הנדסה בע”מ, מארי ליבס: ליבס שברה את “תקרת הזכוכית” כבר באוניברסיטה, כשהייתה הסטודנטית הראשונה מהמגזר הערבי שסיימה תואר ראשון כמהנדסת חשמל בטכניון חיפה. מאז ליבס הצליחה כיזמית להוביל את החברה שבניהולה למובילה בתחום תעשיית לוחות החשמל. זאת תוך כדי שהיא מהווה דמות להשראה בחברה הערבית כאישה, שאף מנפצת “קירות בטון משוריינים”. בנוסף ליבס פועלת למען שינוי חברתי בכלל המישורים – בעסק ובפעילויות חברתיות שונות.
מייסד ומנכ”ל BATM, ד”ר צבי מרום: ד”ר מרום, איש אשכולות, מדען ורופא במקצועו, אשר בחר לפנות לתחום התקשוב בתעשייה, והצליח להוביל את החברה שייסד להישגים יוצאי דופן ולאחת החברות המובילות בתחום. בנוסף ד”ר מרום פעל שנים רבות לקידום התעשייה הישראלית כיו”ר איגוד ההייטק בהתאחדות והצליח לקדם את הענף, ובפרט את תחום המחשוב הקוונטי, הסייבר ודחיפת ההייטק למנוף לקידום כלל האוכלוסייה. כמו כן החברה שייסד פועלת למען הקהילה ומעודדת את עובדיה להתנדב בארגוני צדקה וחינוך בישראל.
זוכי פרס מפעל חיים (ע”פ סדר הא’-ב’):
יו”ר לוריאל ישראל בע”מ, גד פרופר: בן למשפחת תעשייני מזון, פרופר פעל כל חייו למען התעשייה הישראלית. גד פעל בחברת אסם בשנים 1971-2016, ושימש בה בין השאר כמנכ”ל משותף. גד שימש מאז 1983 יו”ר חברת לוריאל ישראל וחברות שלובות שלה. הוא שותף בה, והביא להשקעה של לוריאל העולמית שהפכה להיות שותפה מובילה בחברה בישראל. למעלה מ- 50 שנה הנו מקדם את התעשייה ופועל לחיזוק קשרי המסחר והכלכלה של ישראל עם מדינות העולם. הוא אף זכה בזכות פעילות זו לקבל את אות האבירות ממלכת אנגליה, אות אביר הלגיון הצרפתי ואות אביר ניו זילנד. לצד זאת, פרופר כיהן בשורה של תפקידי מפתח בהתאחדות התעשיינים במסגרתן פעל לחיזוק התעשייה ואף כיהן כיו”ר מכון היצוא.
בעלי חברת “גליה להב”, מעצבת האופנה גליה להב: להב הקימה במו ידיה אימפריית אופנה חובקת עולם, ומעסק קטן לתפירת שמלות, הפכה לאחת השגרירות הבולטות ביותר של עולם האופנה הישראלי מעבר לים. לאחר שפרצה לחו”ל בשנת 2014, עיצוביה זכו לתהילה עולמית ומיצבו את ישראל כ- ‘חוד החנית’ בתחום עיצוב שמלות הכלה והערב. ההכרה העולמית במותג כבית אופנה עלית הגיעה לשיאה כאשר גליה להב נבחרה להציג בשבוע אופנת הקוטור בפריז, לצד מעצבי העל הגדולים בעולם, ובכך הפך המותג לבית האופנה הישראלי הראשון והיחידי שהגיע למעמד זה. להב, שמקפידה על ייצור ‘כחול לבן’ ותפירת עילית, צועדת בדרך להגשמת חזון החברה, לספק לכלה חוויה של 360 מעלות וללוות אותה ברגעים המשמעותיים בחייה. החברה גם חרטה על דגלה את הקדמה והטכנולוגיה. מתוך שאיפה להביא חדשנות לשוק ולהיות מובילה בתחומה, החברה משקיעה רבות בפיתוחים ופרויקטים טכנולוגיים. בנוסף המעצבת פועלת במסגרת ההתאחדות לקידום תעשיית הטקסטיל בישראל וחיזוקה. גם בתקופת משבר הקורונה, פעלה להב למען מעצבי האופנה בישראל ואף תרמה לחיזוק התיאטרון הישראלי והתרבות המקומית.
מנכ”ל א.מ.ג חברה לייצור ושיווק יריעות ואריזות מפלסטיק, סאלח רמאל: בהיותו המהנדס הדרוזי הראשון במדינה, החזון של רמאל היה להקים מפעל ייחודי שלא קיים בחברה הדרוזית, אשר יעניק פרנסה ואופק חדש לצעירים דרוזים. חזון אשר התממש עם שחרורו כסא”ל מהצבא, כאשר הקים עם בן דודו את החברה א.מ.ג. לייצור האריזות, אשר הפכה תחת ניהולו של רמאל לאחת החברות המובילות בתחום בישראל, תוך דגש על פיתוח מוצרים והטמעת חדשנות בתהליך הייצור. לצד זאת רמאל מתנדב בקביעות בבתי ספר לקידום פרויקטים מדעיים, וקולט סטאז’רים לביצוע פרוייקטי הכשרה כמהנדסים צעירים.
מייסד KLA העולמית ו- KLA ישראל, קן לוי: במשך כ- 40 שנה, קו לוי תורם מזמנו, ניסיונו וקשריו לקידום התעשייה הישראלית. הוא נחשב לאחד מאבות תעשיית ההייטק בישראל, וכמי שייסד בארץ את תעשיית המוליכים והשבבים. איש חזון, אשר ראה כבר לפני עשורים רבים את החשיבות בהכשרת כוח אדם טכנולוגי וניהולי בישראל ליצירה והובלה של חברות עתירות ידע להצלחה גלובאלית, ופעל ליצירתן תוך תרומה מניסיונו העשיר. כיום החברה שייסד הנה אחת החברות הגדולות בתחומה בעולם והיא נסחרת בבורסה לפי שווי של 50 מיליארד דולר.