דו”ח על נוהלי משילות ברת קיימא של 30 הבנקים הגלובליים מציע ממצאים מעניינים משמעותיים ביותר

nestor-advisors-positive

morrowsodali logo

Morrow Sodali ו-Nestor Advisors – חברת בת של Morrow Sodali, שמחים להכריז על פרסום Governance of sustainability in the largest global banks: A study of the top 30 European and North American banks.

דו”ח זה בוחן את נוהלי המשילות ברת הקיימא של 30 הבנקים הגדולים באירופה ובצפון אמריקה. בהכנת הדו”ח סקרנו תיעוד זמין לציבור וכן ראיינו נציגים מחמישה עשר בנקים מובילים, כולל תשעה יושבי ראש דירקטוריון, חברי דירקטוריון אחרים ומנהלים בכירים. המרואיינים שופכים אור על פרקטיקות שונות, ומדוע בחרו בנקים להמשיך בהן. הדוח המתקבל משווה בין הבנקים לפי מספר נקודות נתונים ומנתח את הממצאים הללו מול מדד כפול של קיימות וביצועים פיננסיים.

סטילפון נסטור, המחבר המוביל של הדו”ח קבע, “קיימות היא אחת הבעיות הגדולות העומדות בפני הבנקים והמנהלים שלהם. בעלי מניות ובעלי עניין שונים, כולל רגולטורים, מצפים מהבנקים להיות פרואקטיביים בהיבט של הקיימות. בצד האסטרטגיה, “הפיכת הספרים לירוקים” הוא האתגר הגדול, במיוחד בשווקים עם מגזרים “חומים” גדולים. בצד של הסיכון, חלק מהרגולטורים מצפים מהבנקים לשלב סיכוני קיימות במסגרת ליבת ניהול הסיכונים וקטגוריות המפתח שלהם. הם גם מצפים לפרספקטיבה ברורה של קיימות במסגרת הרצון ליטול סיכון. על מנת לספק את הנדרש בתחומים אלה, בנקים גלובליים עיצבו מחדש את סדרי המשילות והארגון הקיימים ופיתחו כמה חדשים. הדו”ח שלנו בוחן את ההסדרים הללו ומעלה ממצאים מעניינים, לפעמים מנוגדים”.

בין הממצאים הללו הודגשה סוגיית כישורי הדירקטוריון ביחס לקיימות. כל הבנקים שראיינו אינם חושבים ששילוב מומחי קיימות בדירקטוריון נמצא בראש סדר העדיפויות. העדיפות שלהם היא להפוך את חברי הדירקטוריון הקיימים שלהם למודעים יותר בתחום הקיימות. במובן זה, הם שמים דגש על פיתוח כישורי הדירקטורים.

כיצד חבר המנהלים בונה עצמו כדי לטפל בקיימות? במקרים רבים הדבר נעשה באמצעות הקמת ועדה חדשה. עם זאת, המבנה משקף לרוב את רמת הבשלות של ההיבטים השונים בבנק. אחד הממצאים המעניינים של הדו”ח הוא שהבנקים המתקדמים יותר ב”ספקטרום הבשלות” ביטלו ועדות מיוחדות ודנים בקיימות כחלק מהאסטרטגיה הכללית והרצון לקחת סיכונים.

ממצא מרכזי נוסף מתייחס לתפקיד ההנהלה להבטיח שכל הפונקציות העסקיות יחזקו את היכולות שלהם להבין קיימות. מדובר בנושא הנוגע לכל תחומי העסקים של הבנק, בין אם מדובר בבנק תאגידי, קמעונאי או פרטי, וכן בתפקודי הסיכונים, הפיננסים והביקורת פנימית. זו הסיבה שרוב הבנקים הגלובליים הקימו ועדות ניהול בכירות כדי לפקח על העבודה הרוחבית הזו. הוותק של חברי ועדה זו הוא המפתח. ב-50% מהבנקים עומדים המנכ”לים עצמם בראש ועדת התיאום הבכירה הזו.

רוב הבנקים כללו גם פרמטרים של קיימות בגישת תגמול המנהלים שלהם. הדו”ח מצא כי בשיקולי הקיימות יש “משקל” משמעותי יחסית, בין היתר, בקביעת התגמול המשתנה.

אנו מקווים שתמצאו את המחקר הזה כמספק תובנות, ושהממצאים יהיו מועילים מנקודת המבט של כל בעלי העניין.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version