ארגון WEA לקידום יזמות לנשים מברך את איגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי כשותף חדש של האו”ם בגישור על הפער המגדרי הדיגיטלי
הפעילות תועיל לנשים יזמיות ממדינות מתפתחות והפחות מפותחות.
דו”ח של המכון העולמי של מקינזי מגלה כי ניתן להוסיף 12 טריליון דולר לתמ”ג העולמי עד 2025 אם לנשים מוחלשות ברחבי העולם תינתן גישה לחינוך חיוני לכישורים דיגיטליים.
פער מדאיג נחשף במסגרת ההודעה על השותפות האחרונה של ארגון יזמות הנשים (WEA) עםאיגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי (ITU), סוכנות מיוחדת של האו”ם לטכנולוגיות מידעותקשורת. יחד, WEA ו-ITU מתכננים לגשר על הפער המגדרי הדיגיטלי.
יחד עם התמיכה של מרי קיי, ITU ו- WEA יציידו בקרוב נשים יזמיות ברחבי העולם עם הכישורים הדיגיטליים הדרושים להעצמה כלכלית משלהם באמצעות תוכנית הכשרת מיומנויות באיכות גבוהה. בנוסף למודולים המקוונים, ובתמיכה ב- WEA ITU, ומרי קיי יתרמו גם לבניית אקוסיסטם להעצמת נשים באמצעות השקת אתגר חדשנות שנתי.
“אוריינות דיגיטלית היא כבר לא משהו נחמד – היא הכרח”, אמרה דבורה גיבינס, מנהלת התפעול הראשית בחברת Mary Kay. “חיוני שנשים במדינות מתפתחות ופחות מפותחות יקבלו גישה להכשרת מיומנויות דיגיטליות איכותיות ויעילות במיוחד כדי שיוכלו להתחרות באותה מידה ביזמים משווקים מפותחים. דרך העבודה שלנו עם WEA ו- ITU, אנחנו הולכים לגרום לזה לקרות”.
הפער הדיגיטלי נותר רחב במדינות מתפתחות, שבהן רק 19% מהנשים משתמשות באינטרנט ומרוויחות ממנו. אי-שוויון זה נחשף במיוחד באמצעות מגפת קוביד-19. יזמים רבים – אם לא כולם – נאלצו להסתגל לנסיבות הנוכחיות על ידי העברת העסקים שלהם לאינטרנט. במילים פשוטות: נשים פוטנציאליות יזמיות במדינות מתפתחות ובמדינות הפחות מפותחות (LDCs) לא יכולות להפעיל עסקים אלא אם כן יש להן את הכישורים הדיגיטליים הנדרשים.
“ITU נרגשת לשתף פעולה עם ארגון היזמות לנשים כדי לעורר השראה, לחנך ולהעצים נשים יזמיות ברחבי העולם”, אמרה דורין בוגדן-מרטין, מנהלת הלשכה לפיתוח תקשורת ב- ITU. “על ידי עבודה משותפת כדי לבנות מיומנויות דיגיטליות וסביבה תומכת ICT סביב יזמים אלה, אנו יכולים לעזור לנשים לתפוס את מקומן כמובילות שוות ומיומנים בהנעת הצמיחה הכלכלית.”
יוזמת “גישור על הפער המגדרי הדיגיטלי”, שתורגם למספר שפות, תורכב מ:
*17 מודולים מקוונים על הכשרת מיומנויות דיגיטליות כלליות לנשים צעירות ויזמים במדינות מתפתחות ובמדינות הפחות מפותחות.
*8 מודולים מקוונים על מיומנויות דיגיטליות לנשים יזמיות בתחום הטקסטיל וההלבשה.
*4 מודולים מקוונים על כישורי ניהול לנשים יזמיות בטכנולוגיה.
* 2-4 מודולים מקוונים לקורס על יזמות ירוקה וכלכלה.
*2-4 מודולים מקוונים לקורס על יזמות וכלכלה טיפולית.
הפרויקט חסר תקדים בפוטנציאל שלו. מיקוד ההכשרה – במתן מיומנויות דיגיטליות טרנספורמטיביות מגדרית לנשים יזמיות – יתרום גם להבטחת חברות וכלכלות כוללניות באמצעות טכנולוגיות מידע ותקשורת. היא תאפשר לנשים מפיתוח ו-LDCs לגשת לתוכנית לימודים חינמית ואיכותית שתעביר אותן למסע למידה אסטרטגי מזיהוי עצמי כיזם כדי לרכוש את הכישורים הדיגיטליים הנדרשים לקידום הכלכלה הדיגיטלית.
הפרויקט יתרום לאקסלרטור יזמות לנשים על ידי יצירת אקוסיסטם המאפשר לנשים יזמיות לשגשג ולקדם צמיחה כוללת ובת קיימא. היא גם תורמת ישירות להשגת סדר היום לפיתוח בר קיימא לשנת 2030, וכמה ממטרותיה, אלה הקשורות ל- SDG 1 (עוני), SDG 4 (חינוך), SDG 5 (מגדר) ו- SDG 17 (שותפויות).