רילוקיישן הוא חלומו של כל עובד הייטק. לצד ההזדמנויות והחוויות שמחכות לכם, ישנם גם אתגרים ואפילו קשיים. וכרגיל כל הסיפור הוא להגיע מוכנים
“אנשים נמצאים כל כך בהיי כשהם בדרך לרילוקיישן שלפעמים הם לא טורחים להתכונן בצורה מסודרת ואז עושים טעויות שעולות גם כסף וגם גורמות עוגמת נפש. שורה תחתונה, גם לדברים טובים צריך להתכונן כמו שצריך” מיכאל הוא סמנכ”ל התפעול בישראל של אחת מענקיות האינטרנט שאתם מכירים היטב. הוא שלח לרחבי העולם וגם קיבל לכאן לארץ עשרות אם לא מאות עובדים שעשו רילוקיישן. אם אתם רק בשלב התכנון, אם אתם כבר ממש בדרך ואפילו אם כבר הגעתם ליעד, שווה לקרוא, לשלוח לינק לבן/בת הזוג וליישם מה שרלוונטי. עצות ששוות זהב.
חייבים לשלוט בהוצאות
גם החברה הנדיבה ביותר לא תכסה עבורכם את כל ההוצאות. לכן חשוב מאוד להתכונן. לפתוח טבלת אקסל שבה מופיעות בצורה מאורגנת ההוצאות, מי מכסה אותן ועד איזה סכום. גם אם החברה ששלחה אתכם מממנת לכם את קניית הרהיטים, לא בטוח שהם ישמחו לשלם על פסל של ג’ף קונץ. אם אתם מצפים לתינוק מתישהו בזמן השהות בחו”ל צריך לקחת בחשבון שאולי תרצו את סבא וסבתא לידכם וגם זה עולה כסף. איפה הם ישהו למשל. אם זה איתכם, כדאי שיהיה חדר פנוי בבית וזו באמת רק דוגמה אחת. שבו, תזרקו את כל המחשבות שעולות בדעתכם ותכינו תכנית אופטימית ותכנית פסימית.
איספו אינפורמציה על המקום שבו אתם רוצים להתמקם. בכל עיר תמצאו שכונות בעלות אופי שונה אחת מהשנייה ולכן צריך לעשות שני דברים: תחקיר וביקור.
תחקיר של איכות החינוך, שיעורי פשיעה ועוד נתונים חשובים תוכלו לבצע באמצעות אתר niche.com ושיחות או התכתבויות עם עובדים שגרים במקום אליו אתם עוברים.
ועם כל זאת, ואני ממש בעד האינטרנט, אין תחליף למראה העיניים, ולשהות של לפחות שבוע ביעד, עד כמה שניתן. ייתכן שהבית שתבחרו יהיה במיקום מצוין, אבל אז תגלו שיש שכונה ממש קסומה שאמנם לא קיבלה את הביקורות הכי טובות ברשת אבל לכם היא מתאימה הרבה יותר.
חפצים שאתם לא לוקחים איתכם, אבל חשוב לכם לשמור עליהם מאחסנים בצורה מסודרת. אנשים נוטים להתייחס לאחסנה בתור האפשרות האחרונה ובמקום זה מפזרים את החפצים שהם לא לוקחים איתם בין ההורים, החברים והאחים והאחיות. התוצאה היא שעד שחוזרים הכורסאות מתרפטות, אחותך לובשת לך את כל הבגדים, וכשהאחיינים מגלים את אוסף תקליטי הויניל שלך אתה יכול להגיד לו יפה שלום. כמובן שהם יישבעו שהם מתקשרים לכל החברים ומחזירים הכול. ספויילר – לא יקרה. משלמים סכום חודשי קטן, מאחסנים הדברים בצורה מסודרת (אביה היא חברה גדולה שהיה לי ניסיון מצוין איתה) וכשחוזרים הכול מחכה לכם בדיוק כמו שהשארתם.
לגור קרוב לחברים זה מאוד עוזר. אם בארץ החוג החברתי שלכם מורכב מחברי ילדות, צבא, אוניברסיטה, משפחה ועוד ועוד, בחו”ל יש הרבה פחות אופציות. המציאות מראה שבדרך כלל ישראלים אחרים שחולקים איתכם את אותה סיטואציה ותחום עיסוק הופכים לחברים מאוד קרובים. ואם הם גרים קרוב זה מאוד מאוד עוזר. אז נכון שכולנו קוסמופוליטיים ובמיוחד אתם, אבל כשמגיע משלוח של שקדי מרק או במבה מהארץ לשכנים טוב להיות מהראשונים שמגיעים לאכול.
חיית מחמד – שווה את המאמץ. יש לכם כלב, חתול, חמוס או כל חיה אחרת ואתם שוקלים להשאיר אותה בארץ אצל קרוב משפחה בגלל ש”יש לכם מספיק על הראש”? אמנם זהו שיקול הגיוני, אבל דווקא בגלל שרילוקיישן הוא מלחיץ וקשוח, בעל חיים אהוב שיבוא איתכם יעניק לכם אהבה ללא תנאים. שלא לדבר על כך שטיול של בוקר ואחר צהרים עם הכלב הוא הזדמנות מצוינת לכם וגם לילדים להכיר את השכונה, השכנים ולעשות חברים חדשים.
לסיכום, שתהייה לכם באמת חוויה של פעם בחיים, ואנחנו (וכל החברים שלכם והמשפחה ואלה שעובדים איתכם) בכלל לא מקנאים בכם. ואם במקרה חזרתם מרילוקיישן ויש לכם תובנות, מחשבות או עצות, יותר ממוזמנים לכתוב בתגובות. נסיעה טובה!
הכתבה בשיתוף אביה אחסנה.