חדשות

כנס 2024 Greentech

בשנים האחרונות הושקעו 7.1 מיליארד דולר בטכנולוגיות היתוך גרעיני לצורכי הפקת אנרגיה ירוקה

כיום פועלות בעולם 45 חברות פרטיות העובדות על פיצוח המסחור של התהליך ביניהן nT-Tao הישראלית

מושב בנושא היתוך גרעיני, אחת החלופות החשובות כיום בתחום האנרגיה הירוקה שצוברת תאוצה בשנתיים האחרונות, צפוי להיות אחד ממוקדי העניין המרכזיים של כנס ותערוכת Greentech 2024 אופק ירוק שיתקיימו השבוע בירושלים (17-18 בספטמבר בבנייני האומה). בכנס צפויים להשתתף מאות בעלי עניין בתחום האנרגיה הירוקה וביניהם: מפעלי תעשייה, משקיעים, יזמים, חברות סטארט-אפ, מנהלים ברשויות מקומיות (עירוניות וכפריות) חוקרים מהאקדמיה, אנשי ממשלה ועוד. 

מנחת המושב היא מוריאל לוטן – יועצת אסטרטגית לחברת הסטארט-אפ nT-Tao. במושב ישתתפו: תא”ל (מיל.) עודד גור-לביא, מייסד משותף ומנכ”ל חברת nT-Tao שהיא החברה היחידה בישראל ובמזרח התיכון העוסקת בבניית פתרון אנרגטי מבוסס היתוך גרעיני. ד”ר גדעון פרידמן  – לשעבר המדען הראשי במשרד האנרגיה וכיום משקיע בתחומי טכנולוגיות האקלים. מורן חביב – אחראית אסטרטגיה חדשנית במיקרוסופט. בן ראובני – ראש מערך ההשקעות האסטרטגיות ושת”פ בישראל, מטעם Honda Innovations.

אנרגיית היתוך נחשבת לגביע הקדוש של יצור האנרגיה הודות ליכולתה להפיק אנרגיה בכמות עצומה לכל גרם חומר דלק, ללא פליטות מזהמים, ללא פסולת גרעינית וללא סיכון בטיחותי. כל בעלי העניין בתחום מבינים, שהיתוך הגרעיני הוא מרכיב קריטי בעתיד האנרגטי של העולם ובהתמודדות עם משבר האקלים שכן פתרונות האנרגיה המתחדשת כגון סולאר, רוח ואגירה לא יוכלו לספק כנראה את כלל הדרישות האנרגטיות, ודלקים פוסיליים ימשיכו להיות בשימוש סביב העולם. לכן ההיתוך הגרעיני מהווה ממש חבל הצלה אנרגטי לאנושות.

זו הסיבה שבשנים האחרונות הושקעו בתחום מעל 7.1 מיליארד דולר(!) בהשקעה פרטית ועוד מיליארדים ציבוריים מממשלות כמו ארה”ב, אנגליה, גרמניה, יפן, דרום קוריאה ועוד. כיום יש בעולם כ-45 חברות פרטיות העובדות על פיצוח המסחור של התהליך, כלומר יצירת יותר אנרגיה ממה שהוכנס ליצירתו. הפיזיקה קיימת, אך הפיצוח ההנדסי הוא המרכיב שמקשה על הפתרון. בשנה האחרונה חלק מהחברות הללו בשנה האחרונה הגיעו לתוצאות מבטיחות בעולם שנותנות תקווה שכבר בשנת 2030 ייכנסו בשוק פתרונות מסחריים בהיקף מלא. 

במושב ההיתוך הגרעיני ייחשף הסטארט-אפ nT-Tao, החברה הישראלית הראשונה והיחידה במזרח התיכון שמפתחת טכנולוגיית היתוך גרעיני להפקת אנרגיה ירוקה. הפתרון הייחודי עליו שוקדת nT-Tao שואף להיות קומפקטי ולאפשר חשמול מבוזר, מוגן ומאובטח של מפעלים, אניות מסע, דאטה סנטרים, מרכזי טעינה מהירה לציי רכב ומשאיות, שכונות מודרניות כמו גם יישובים מרוחקים ועוד.

תא”ל (מיל.) עודד גור-לביא, מייסד שותף ומנכ”ל nT-Tao: “הצורך בקידום פתרון אנרגטי מבוסס היתוך גרעיני ברור היטב לממשלות ולארגונים גלובליים וחשוב מאוד שגם ישראל תשתלב במאמץ העולמי להשגתו. הטכנולוגיה השועטת קדימה, שמבוססת על בינה מלאכותית, והאוכלוסייה הגדלה יוצרות ביקוש לאנרגיה בסדרי גדול שבקרוב לא ניתן יהיה לספק אלא אם יימצא מקור נקי, יציב ובטיחותי כדוגמת ההיתוך. אנו נשמח לדון במושב על מגוון הדרכים שבהן ישראל והעולם העסקי יוכלו להשקיע ולמנף יחד איתנו את יכולות החדשנות הייחודיות של ישראל  אשר יכולות וצריכות להיות בחוד החנית של המאמץ הזה”. 

גור- לביא הוסיף: “על ישראל לקדם תוכנית לאומית לקידום טכנולוגיית היתוך, דבר שישים אותה בחזית עם מדינות חזקות נוספות (כדי שלא נישאר מאחור), ונייצר שרשרת אספקה, מערך אקדמי ומקומות עבודה רבים ומתקדמים שיובילו את ישראל לעתיד אנרגטי בטוח ועצמאי. לוח הזמנים של nT-Tao שואף למסחור בתחילת העשור של 2030”. 

דר. גדעון פרידמןלשעבר המדען הראשי במשרד האנרגיה וכיום משקיע בתחומי טכנולוגיות האקלים, מסר: “הפיכת ייצור חשמל מבוסס היתוך הגרעיני למוצר אמיתי היא חלום שעשוי להתגשם עוד בימי חיינו. אם אכן זה יהיה מוצר זמין לכולם ובר השגה, נראה מהפכת אנרגיה חדשה. מהפכה זו עשוית להשתלב היטב עם צריכת האנרגיה המוגברת של האנושות בשל העלייה ברמת החיים וצרכי המחשוב הגדלים. יש לעשות כל מאמץ כדי שישראל תשתלב כמדינה מובילה בתחום זה. לשם כך יזמתי בהיותי במשרד האנרגיה את הקמת מכון ההיתוך הלאומי בשיתוף הקריה למחקר גרעיני סורק, מספר אוניברסיטאות וחברת NT-Tao. עתה יש לפעול לחיזוק המכון, להגדלת מספר העוסקים בתחום באמצעות הכשרת כוח אדם מתאים באוניברסיטאות”.

כנס Greentech 2024 יציג את החשיבות הקריטית של האנרגיה הירוקה לעתיד האנושות ולעתידה של ישראל ואת ההזדמנויות הכלכליות והטכנולוגיות שטמונות בה. ההרצאות והמושבים יחשפו תמונת מצב עדכנית על ייצור אנרגיה ירוקה בשיטות שונות. מושב מיוחד לאנרגיית רוח ימקד את הצורך והאפשרויות הגלומות בטכנולוגיה שאינה מגיעה ליישום ברמה מקבילה לנעשה בשאר העולם. בנוסף למושבים בנושאי רוח ושמש, יתקיימו מושבים בנושא גלי ים, טכנולוגיות לחסכון באנרגיה ולניהול אופטימלי של אנרגיה, אחסון והעברת אנרגיה, טכנולוגיות לתכנון, ניהול ובקרה של אתרי אנרגיה מבוזרים ושורה ארוכה של נושאים נוספים. במסגרת הכנס תתקיים תערוכה שבה יציגו סטארט-אפים טכנולוגיות חדשות שמשנות את כללי המשחק בתחומי האנרגיה הירוקה.  

שני יושבי ראש הכנס הם: ד”ר משה זילברמן, ראש מרכז אנרגיה ירוקה במכללת עזריאלי להנדסה, ירושלים ועמוס לסקר, מנכ”ל קהילת EnergyCom ובעבר מנכ”ל חברת החשמל. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן