חדשות

חברת הסטארט-אפ ניאולוג׳יק השלימה סבב גיוס סיד של 8 מיליון דולר

כדי לצמצם לשליש את מספר הטרנזיסטורים במעבדים

טכנולוגיית Quasi-CMOS של ניאולוג’יק מתגברת את טכנולוגיית CMOS בת 40 השנה ומאפשרת ייצור מעבדים חזקים וזולים יותר עם צריכת אנרגיה נמוכה יותר המתאימים לעיבודי בינה מלאכותית, למידת מכונה, ראיית מכונה ועוד.

חברת סטארט-אפ טכנולוגיית המעבדים ניאולוג’יק (NeoLogic) מנתניה מכריזה על השלמת גיוס סיד בהיקף של 8 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון Maniv Mobility ובהשתתפות הקרנות lool Ventures ו-M-Ventures. החברה נתמכת גם על ידי רשות החדשנות. 

ניאולוג’יק מפתחת טכנולוגיה ייחודית בשם Quasi-CMOS המצמצמת את מספר הטרנזיסטורים במעגלים דיגיטלים עד כדי שליש ממספרם בטכנולוגיה הקיימת כיום. טכנולוגיה זו מאפשרת לפתח מעבדים בעלי עוצמת עיבוד גבוהה יותר, תוך חיסכון משמעותי בצריכת ההספק שלהם והוזלה משמעותית של מחירם לצורך מתן מענה לעומסי העבודה הגדלים בקצב מואץ בתחומים כגון בינה מלאכותית, למידת מכונה, עיבוד וידאו, ניתוח נתונים, מדע נתונים ועוד.

ניאולוג’יק נוסדה בשנת 2021 על ידי ד”ר אבי מסיקה (המנכ”ל) וזיו לשם (סמנכ”ל הטכנולוגיה), שניהם בעלי ניסיון של עשרות שנים בניהול ובפיתוח טכנולוגי של מעבדים. החברה מעסיקה כיום 13 עובדות ועובדים, מהם שניים בחו”ל ומגייסת בימים אלה עובדים נוספים שיתמכו באתגרי הפיתוח.

יזמי ניאולוג’יק. משמאל לימין: ד”ר אבי מסיקה (המנכ”ל) וזיו לשם (סמנכ”ל הטכנולוגיה). צילום: אביב קורט

ד”ר אבי מסיקה, מייסד משותף ומנכ”ל NeoLogic: “שוק המעבדים למרכזי נתונים נאמד כיום ב-110 מיליארד דולר כאשר בעתיד מאיצים לבינה מלאכותית יהוו אחוז נכבד מכלל המעבדים במרכזי נתונים. המעבדים כיום מבוססים על טכנולוגיה (CMOS) בת יותר 40 שנה שמתקשה לעמוד בדרישות ההספק וכוח העיבוד הנדרש הקיים והעתידי. טכנולוגייתQuasi-CMOS  של ניאולוג’יק פורצת את מגבלות הטכנולוגיה הקיימת, מקטינה את המורכבות של מעגלים דיגיטלים ומציעה שיפור דרמטי ביחס מחיר-ביצועים ובשטח השבב. הגשנו כבר שלוש בקשות פטנט עד כה. אנו מודים לקרנות שהשקיעו בחברה והביעו את אמונן בטכנולוגיה ובצוות”.

נייט ג’ארט, שותף בקרן ההון סיכון Maniv Mobility, המשקיעה בטכנולוגיות חדשניות ובמודלים עסקיים המעצבים מחדש את  עולם התחבורה ואשר הובילה את סבב הגיוס, מסר: “הארכיטקטורה החדשנית של ניאולוג’יק מייצגת שינוי פרדיגמה בפיתוח מיקרו-מעבדים בנקודת זמן שבה כל חדשנות פורצת דרך בתעשיית המוליכים למחצה מייצרת ערך כלכלי גדול במיוחד. אנו מאמינים שיש לחברת ניאולוג’יק הזדמנות ייחודית לחולל שינוי מרחיק לכת בדרך שבה יצרניות מעבדים יתכננו את הדורות הבאים של שבבים שיהיו בעלי עוצמה גדולה יותר, יעילים יותר אנרגטית וזולים יותר באופן משמעותי וגאים להצטרף למסע הזה של אבי וזיו ביחד עם המשקיעים הנוספים בחברה”.     

יניב גולן, שותף ב lool ventures, קרן הסיד הוותיקה בישראל, מסר: “ההשקעה שלנו בנאולוג׳יק מביאה לידי ביטוי את האמונה שלנו בטכנולוגיה פורצת הדרך של החברה וביכולתה להביא לשינוי משמעותי באופן שבו חברות מפתחות מעבדים מתקדמים”.

ד”ר אבי מסיקה (מכון וייצמן למדע) הוא מומחה בפיזיקה של התקני מצב מוצק בכלל ושל טרנזיסטורים מהירים בפרט, בעל ניסיון ניהולי של 25 שנים במגוון חברות היי-טק. מסיקה שימש בעבר כמנהל קבוצת ההתקנים בטאוואר סמיקונדקטורס והוא בעל ניסיון מעשי בתכנון וייצור של התקני CMOS. לאחר מכן שימש כסמנכ”ל הנדסה של חברת שלקייס, והקים ושימש כמנכ”ל של שלוש חברות מוליכים למחצה בתחומי חיישני תמונה, מתגים אופטיים מבוססיMEMS  ושבבים פוטוניים.

זיו לשם הוא בעל 24 שנות ניסיון בתכנון מעבדים. בעברו עבד בחברות מוליכים למחצה מהמובילות בעולם, כמו National Semiconductors, DSPG ו- Synopsys וניהל פרויקטים מורכבים של תכנון מעבדים. לשם היה ממקימי חברת LogixL אשר פיתחה סימולטור HDL מבוסס חומרה וכן שימש כמנהל בחברת NewSight Imaging בה תמך בלקוחות של חיישני LiDAR ו-iTOF. תפקידו האחרון לפני הקמת ניאולוג’יק היה מנהל קבוצת ה-backend בחברת Inomize, שם ניהל קבוצה של מהנדסי תכנון שבבים ופיתח מעבדים עבור לקוחות בענפים תעשייתים שונים בטכנולוגיות מ-40 ננומטר ועד 7 ננומטר.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

כתבות דומות

Back to top button
דילוג לתוכן