דנמרק תופסת את המקום הראשון בדו”ח האזרחות העולמי השנתי השני

cs-global-logo

“תחנות כוח” עולמיות מאבדות מזוהרן בקרב המוני האמידים

דנמרק, שוויץ ופינלנד תפסו את שלושת המקומות הראשונים בדו”ח האזרחות העולמית לשנת 2023, שהושק היום. דו”ח האזרחות העולמי מדרג 188 מדינות על פני חמישה מניעים מרכזיים המגדירים אזרחות עבור האזרח העולמי.  

דו”ח האזרחות העולמית, שפורסם על ידי CS Global Partners, חברת הייעוץ הממשלתית וההשקעות המובילה בעולם, מציג את מדד האזרחות העולמי (WCI), כלי חדשני הנוקט בגישה הוליסטית לדירוג אזרחויות העולם בממדים רבים, כולל המניעים של בטיחות וביטחון, איכות חיים, הזדמנות כלכלית, ניידות גלובלית וחופש פיננסי.  

מדד האזרחות העולמי הוא תוצר של גישה מונחית מחקר החורגת ממושגים רגילים של חוזק דרכון על ידי שימת דגש רב יותר על העמדות המגוונות לגבי היבטים מרכזיים של אזרחות. בניגוד לכלי דירוג אחרים, דירוג מדד האזרחות העולמי נועד לשקף את ערך האזרחות דרך העדשה של אנשים בעלי שווי נטו גבוה (HNWI) והדור החדש ביותר של אזרחי העולם: אוכלוסיית ההמונים האמידים.   

“השנה, הסתכלנו מעבר ל-HNWI והרחבנו את הסקר שלנו להמונים העשירים החדשים, דור נייד גלובלי שמספק תנופה חדשה לדחף מחודש לעבר אזרחות גלובלית. ככל שהעולם מסביב ממשיך להשתנות בקצב אקספוננציאלי, ומביא איתו משברים והזדמנויות חדשות – אנשים ברחבי העולם מעמידים יותר ויותר את אזרחותם בסימן שאלה במונחים של בטיחות, חירויות ושגשוג שהם מספקים”, אמר מיכה אמט, מנכ”ל CS Global Partners.  

“דו”ח זה נבדל מדוחות אחרים בתעשייה משום שהוא בוחן אילו מדינות מציעות את היתרונות הרבים ביותר לאזרחי העולם, במיוחד בעולם פוסט-קורונה שבו אלה שיש להם את האמצעים מחפשים באופן עקבי הזדמנויות גדולות יותר”.  

השנה, דנמרק הדיחה את שווייץ מהמקום הראשון והשיגה את מספר הנקודות הגבוה ביותר. שווייץ דורגה במקום השני ופינלנד שמרה על המקום השלישי שנה שנייה ברציפות.   

יש לציין כי מעצמות גלובליות כמו ארה”ב וסין לא דורגו בעשירייה הראשונה, מה שמסמל שינוי משמעותי במה שענקיות כלכליות אלה יכולות להציע באופן מוחשי לאליטה העולמית. HNWIוהמוני אזרחים אמידים מחפשים איכות חיים טובה יותר, ביטחון וחירויות פיננסיות, כל ההיבטים שהיו על קרקע רעועה מאז המגיפה.  

הקבוצה שנסקרה בחרה ב”איכות חיים” כמאפיין החשוב ביותר של אזרחות, שדורגה במקום הראשון בחמשת עמודי התווך של מדד האזרחות העולמי, והאפילה הן על בטיחות פיזית והן על חופש כלכלי. 

הדו”ח מצא כי כלכלה תחרותית, שירותים ציבוריים וקיימות סביבתית הם שלושת התחומים שאנשים אמידים המוניים מרגישים הכי מאוכזבים על ידי ממשלותיהם.  

לצערנו אנחנו חיים בתקופה שבה רמת החיים יורדת בקצב המהיר ביותר מזה למעלה מדור. בסוף 2022, המשרד הבריטי לאחריות תקציבית דיווח כי משקי הבית בבריטניה צפויים לסבול מירידה של 7.1% ברמת החיים בשנתיים הקרובות, הירידה הגדולה ביותר מזה שישה עשורים. יתר על כן, על פי הדו”ח האחרון של תוכנית הפיתוח של האו”ם (UNDP) שפורסם באותה תקופה, תנאי החיים ב-90% ממדינות העולם הידרדרו בשנת 2021 – דבר שלא נראה מאז שיא המיתון העולמי הקודם שנגרם על ידי המשבר הפיננסי בשנת 2007. יתר על כן, דו”ח UNDPציין את השנה הראשונה ברציפות של ירידה בהיסטוריה בת 32 השנים של מדד הפיתוח האנושי (HDI) – מגמות אלה משתקפות בציוני מדד האזרחות העולמי הנוכחיים. לדוגמה, ארה”ב ירדה למקום ה-29 במדד איכות החיים מהמקום ה-20 קודם לכן, מה שמראה כיצד רמת החיים נמצאת תחת לחץ אפילו במעצמות הכלכליות בעולם.  

“דו”ח האזרחות העולמי נועד ללכוד את מה שבאמת מדאיג ומשפיע על אזרח גלובלי”, הוסיף אמט. “כשיש אפשרויות לקבל אזרחות שנייה או שלישית, השאלה הראשונה בראש של HNWIהיא ‘איפה המקום הבא להיות קשור אליו?'” 

“אנשים בעלי הון והמוני אנשים אמידים חייבים לקחת בחשבון מספר עצום של גורמים כאשר הם מחליטים על משהו מונומנטלי כמו היכן להשיג אזרחות שנייה ולבנות בית שני. בעוד שחוזק הדרכון הוא כמובן מרכיב חשוב, הוא גם נתון לשינוי הגדול ביותר כפי שמעידות מגבלות הנסיעה הקשורות למגיפה”, הוסיפה.  

בזמן שחלקים רבים בעולם מתאוששים ממגפת הקורונה ומוצאים אמצעים לחזק את כלכלותיהם, נוצרה שרשרת איומים חדשה. הסכסוך באוקראינה לא רק גרם למדינות רבות בחצי הכדור הצפוני להבין עד כמה שברירי מושג הבטיחות והחופש, אלא גם השפיע קשות על ביטחון האנרגיה והמזון ברחבי העולם.  

עם כל כך הרבה שינויים המתרחשים כל כך מהר סביבנו, זה יכול להיות מאתגר לשמור על קשר עם איך כל הגורמים השונים האלה באים לידי ביטוי על הגישות הרווחות כלפי אזרחות גלובלית. וכאן נכנס לתמונה הערך של דו”ח האזרחות העולמית. הדו”ח ממשיך לבנות על המוניטין שלו כמוצר שאפתני המשקף את האופי המתפתח של גישות אלה כלפי אזרחות, וכזה שעולה בקנה אחד עם הנושאים המגדירים של זמננו ביחס לאזרחי העולם, כולל בריאות ורווחה, קיימות סביבתית וסדרי עדיפויות משתנים בהשקעות.  

המתודולוגיה הייחודית של מדד האזרחות העולמי מסתמכת על הניסיון שנצבר באמצעות עבודה חסרת תקדים של CS Global Partners  בתעשיית פתרונות האזרחות, כמו גם על מחקר מקיף להערכת 188 תחומי שיפוט בחמשת המניעים של האזרחות מתוך ציון מרבי בר השגה של 100 נקודות. 

גישתו הרב-ממדית של הדו”ח הבטיחה כי העמדות הנחקרות ייתפסו באופן מדויק ומשמעותי ככל האפשר. כתוצאה מכך, במקום להסתמך אך ורק על שיפוטים ערכיים כדי לבנות ולשקלל את מדד האזרחות העולמי, CS Global Partners מינפה גם את רשת מומחי התעשייה חסרת התקדים שלה ואת הגישה שלה לאזרחים גלובליים כדי לבודד את המניעים העיקריים להשגת אזרחות שנייה. גורמים אלה נחקרו ואומתו על ידי סקר אוכלוסיית ההמונים האמידים העולמית על ערך האזרחות השנייה.  

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. בלומר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. בלומר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
Exit mobile version