מיום ראשון הקרוב (12.12) ולמשך שבוע שלם, יתקיימו בישראל אירועי שעת הקוד בפעם הרביעית
האירועים מתקיימים בישראל כחלק מפרויקט עולמי, במסגרתו מאות אלפי תלמידים ותלמידות ישראלים יצטרפו למיליוני תלמידים מרחבי העולם וייחשפו לשעה אחת של תכנות וכתיבת קוד.
בשנה שעברה, השתתפו בפעילות מעל 200,000 ילדים בישראל, מקריית שמונה ועד אילת. הנושא שיעמוד במרכז הפעילות השנה הוא חיבורים בין קוד ומדעי המחשב לבין מגוון המקצועות הנלמדים בבית הספר.
שעת הקוד (Hour of Code) היא יוזמה עולמית של Code.org, ארגון ללא מטרות רווח המקדם את המסר שכל ילד וילדה יכולים ללמוד לתכנת וליצור באמצעות טכנולוגיה. מאז הושק הארגון בארה”ב בשנת 2013, השתתפו באירועי שעת הקוד מעל 100 מיליון ילדים מ-180 מדינות ברחבי העולם. השנה שעת הקוד תתקיים בסימן חיבורים בין מדעי המחשב למגוון תחומים ומקצועות, חיבורים שיכולים להתחיל כבר במערכת השעות בבית הספר. לא כולם צריכים להיות מתכנתים או מתכנתות, אבל היכולת להיות יוצרים ולא רק משתמשים בטכנולוגיה היא חשובה גם למי שירצו לעסוק בחקלאות, רפואה, משפטים, אדריכלות או מוזיקה.
חברת Wix המובילה את יוזמת שעת הקוד בישראל, השיקה גם השנה עיצוב חדש לאתר שעת הקוד ישראל המרכז פעילויות ומשחקים ללימוד תכנות באישור ופיקוח משרד החינוך. באמצעות הפעילויות והמדריך המפורט למארגני אירועים שבאתר, אנשי חינוך והורים מכל רחבי הארץ יכולים לארגן בקלות אירועי שעת קוד בחטיבת הביניים או בבית הספר היסודי, בכיתת אמנות או בכיתת מתמטיקה, בתנועת הנוער או בחוג במתנ”ס. בנוסף, הושק השנה סרט בכיכובם של אוראל צברי והילדים עדן ובן, שמלמדים אות אוראל לכתוב קוד לראשונה בחייו ועוזרים לו לגלות שלתכנת זה כיף ושבשעת קוד אפשר לעשות הכל – החל מהצלת האוקיאנוס מזיהום ועד מסיבת ריקודים עם חתולים ועצלנים. לקראת שבוע הפעילות, צפויות לעלות לאתר פעילויות חדשות המשלבות בין מדעי המחשב לאנגלית, איכות סביבה ומקצועות נוספים הנלמדים בבית הספר.
נשיא Wix, ניר זוהר: “קוד וטכנולוגיה נמצאים היום בכל מקום – מפיתוח חיסונים ותרופות דרך חקר החלל ועד יצירות מופת קולנועיות. היכולת לכתוב קוד וליצור באמצעות טכנולוגיה רלוונטית כיום לכל תחום מקצועי והיא מאפשרת לפתור בעיות, לזרז תהליכים ולהשפיע על חייהם של מיליוני אנשים. לכל הילדים, מכל מקום בארץ, ללא קשר לרקע ממנו הם באים, צריכה להיות אפשרות ללמוד מדעי המחשב בבית ספר, לצד מגוון מקצועות החובה הנלמדים כיום. ישראל מובילה באופן תדיר במדדי חדשנות עולמיים וראוי שכל ילד וילדה בישראל יזכו להזדמנות שווה להיות חלק מההיי-טק ניישן בעתיד״.